Articolul precedentDumnezeu are un plan pentru tine
  Articolul următorMotivat

  Când toate s-au făcut noi

  „Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.” 2 Corinteni 5:17

  Acest text nu spune că unele lucruri se vor înnoi, ci că toate lucrurile s-au făcut noi. Te-ai întrebat când urmează să se întâmple lucrul acesta în viața ta. Multi tineri s-au aşteptat ca imediat ce s-au convertit, totul să fie diferit, şi să nu mai aibă probleme şi insuccese începând de la acel punct; şi dacă s-a întâmplat să aibă, ei au crezut că nu fuseseră convertiţi. Aceasta a descurajat pe mulţi oameni.

  Noi trebuie să înţelegem că inima cea nouă care ni s-a promis ne va conduce la o viaţă nouă (vezi Calea către Hristos, pag. 18). Biblia este plină de relatări despre oameni care au demonstrat faptul că atunci când o persoană este născută din nou, există încă o cursă de alergat, şi o bătălie de luptat. Oamenii evlavioşi nu au devenit peste noapte din păcătoşi sfinţi, în ce priveşte trăirea creştină. La acest punct unii oameni devin neliniştiţi şi spun că dacă vorbim în felul acesta vom deschide uşa pentru tolerarea păcatului. Dar să vedem care este realitatea. De aceea am sfârşit prin a avea atât de mulți oameni descurajaţi pentru că nu am vrut să dăm piept cu realitatea. Ucenicii s-au certat şi s-au luptat timp de trei ani cu privire la cine urma să fie mai mare între el Ei ştiau că ceea ce făceau era greşit. Pe parcursul ultimei călătorii la Ierusalim, când samaritenii au refuzat să le ofere ospitalitate, ei voiau să coboare foc din cer peste acel sat, dar Isus nu a încercat să înceapă din nou cu alţi 12 ucenici. El a lăsat loc pentru lupte, pentru creşterea în credinţă.

  Să lăsăm şi noi loc pentru creştere, dar nici să nu lăsăm ca toată biruinţa pe care Dumnezeu a plănuit-o pentru noi, s-o dobândim chiar înainte de a muri sau înainte de a fi înălţaţi la cer. Textul din 2 Corinteni 5:17 nu se referă la un timp îndepărtat, aproape de vremea sfârşitului.

  Adevărul este că dacă noi vom depinde de puterea lui Dumnezeu şi nu de puterea noastră noi vom ajunge să cunoaştem biruinţa deplină şi toate lucrurile pot fi făcute noi acum. Ori de câte ori vom depinde de puterea noastră noi vom suferi insuccesul. Ca și creştini în creştere noi oscilăm între a depinde de puterea lui Dumnezeu şi a depinde de noi înşine. Aceasta este o experienţă dureroasă. Totuşi, creştinul în creştere, şi chiar creştinul nou născut, pot înțelege biruinţa în sensul ei suprem, atâta vreme cât ei depind de puterea lui Dumnezeu pentru ascultare. Creştinul nu va fi înfrânt decât atunci când depinde de puterea lui însăşi.

  Când toate s-au făcut noi - 2017. Dacă noi vom depinde de puterea lui Dumnezeu şi nu de puterea noastră noi vom ajunge să cunoaştem biruinţa deplină şi toate lucrurile pot fi făcute noi acum. Ori de câte ori vom depinde de puterea noastră noi vom suferi insuccesul.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!