Articolul precedentDumnezeu are un plan pentru tine
  Articolul următorMotivat

  Când toate s-au făcut noi

  „Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.” 2 Corinteni 5:17

  Acest text nu spune că unele lucruri se vor înnoi, ci că toate lucrurile s-au făcut noi. Te-ai întrebat când urmează să se întâmple lucrul acesta în viața ta. Multi tineri s-au aşteptat ca imediat ce s-au convertit, totul să fie diferit, şi să nu mai aibă probleme şi insuccese începând de la acel punct; şi dacă s-a întâmplat să aibă, ei au crezut că nu fuseseră convertiţi. Aceasta a descurajat pe mulţi oameni.

  Noi trebuie să înţelegem că inima cea nouă care ni s-a promis ne va conduce la o viaţă nouă (vezi Calea către Hristos, pag. 18). Biblia este plină de relatări despre oameni care au demonstrat faptul că atunci când o persoană este născută din nou, există încă o cursă de alergat, şi o bătălie de luptat. Oamenii evlavioşi nu au devenit peste noapte din păcătoşi sfinţi, în ce priveşte trăirea creştină. La acest punct unii oameni devin neliniştiţi şi spun că dacă vorbim în felul acesta vom deschide uşa pentru tolerarea păcatului. Dar să vedem care este realitatea. De aceea am sfârşit prin a avea atât de mulți oameni descurajaţi pentru că nu am vrut să dăm piept cu realitatea. Ucenicii s-au certat şi s-au luptat timp de trei ani cu privire la cine urma să fie mai mare între el Ei ştiau că ceea ce făceau era greşit. Pe parcursul ultimei călătorii la Ierusalim, când samaritenii au refuzat să le ofere ospitalitate, ei voiau să coboare foc din cer peste acel sat, dar Isus nu a încercat să înceapă din nou cu alţi 12 ucenici. El a lăsat loc pentru lupte, pentru creşterea în credinţă.

  Să lăsăm şi noi loc pentru creştere, dar nici să nu lăsăm ca toată biruinţa pe care Dumnezeu a plănuit-o pentru noi, s-o dobândim chiar înainte de a muri sau înainte de a fi înălţaţi la cer. Textul din 2 Corinteni 5:17 nu se referă la un timp îndepărtat, aproape de vremea sfârşitului.

  Adevărul este că dacă noi vom depinde de puterea lui Dumnezeu şi nu de puterea noastră noi vom ajunge să cunoaştem biruinţa deplină şi toate lucrurile pot fi făcute noi acum. Ori de câte ori vom depinde de puterea noastră noi vom suferi insuccesul. Ca și creştini în creştere noi oscilăm între a depinde de puterea lui Dumnezeu şi a depinde de noi înşine. Aceasta este o experienţă dureroasă. Totuşi, creştinul în creştere, şi chiar creştinul nou născut, pot înțelege biruinţa în sensul ei suprem, atâta vreme cât ei depind de puterea lui Dumnezeu pentru ascultare. Creştinul nu va fi înfrânt decât atunci când depinde de puterea lui însăşi.

  Când toate s-au făcut noi - 2017. Dacă noi vom depinde de puterea lui Dumnezeu şi nu de puterea noastră noi vom ajunge să cunoaştem biruinţa deplină şi toate lucrurile pot fi făcute noi acum. Ori de câte ori vom depinde de puterea noastră noi vom suferi insuccesul.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...