Articolul precedentMotivat
  Articolul următorPentru integritate

  Atâta timp cât…

  „Oricine rămâne în El, nu păcătuieşte.” 1 Ioan 3:6

  Pe măsură ce creştem în trăirea creştină, câtă vreme depindem total de puterea lui Dumnezeu, în loc de a depinde de propria noastră putere, noi vom experimenta biruinţa. Ori de câte ori vom depinde numai de puterea noastră, noi vom suferi insuccese şi vom cădea. Nu există teren neutru. Noi suntem fie 100 la sută predați, fie 100 la sută răzvrătiţi. Faptul că suntem numai uneori biruitori, şi de multe ori înfrînţi, nu este rezultatul unei consacrări parţiale, ci mai de grabă datorită faptului că noi suntem predaţi în procent de 100 la sută numai pentru scurt timp.

  Despre aceasta se vorbeşte în 1 Ioan 3:6 când se spune: „Oricine rămâne în El, nu păcătuieşte.” atâta vreme cât noi rămânem în El, noi suntem făpturi noi. Atâta vreme cât noi rămânem în starea aceea de dependenţă deplină de puterea Sa, noi nu vom păcătui. Pentru ca duşmanul să ne determine să cădem şi să avem insuccese, el trebuie ca mai întâi să ne rupă din legătura noastră de dependenţă faţă de Dumnezeu.

  În Hristos Lumina Lumii, pag. 62, ni se descrie experienţa îndreptăţirii. „Dacă tu te vei preda Lui, şi-L vei accepta ca Mântuitor, atunci, indiferent cât de păcătoasă a fost viaţa ta, tu vei fi socotit neprihănit prin meritele Lui. Caracterul lui Hristos este prezentat în locul caracterului tău, şi tu eşti acceptat înaintea lui Dumnezeu ca şi cum nu ai fi păcătuit.” Aceasta este îndreptăţirea. Apoi se continuă, „mai mult decât atât…” (vrei să spui că mai este ceva în afară de îndreptăţire? Da!) „Mai mult decât atât, Hristos schimbă inima. El locuieşte în inima ta prin credinţă. Tu trebuie să întreţii această legătură cu Hristos prin credinţă şi de asemenea să-I predai Lui în mod continuu voinţa ta; şi atât timp cât vei face această lucrare. El va înfăptui în tine şi voinţa şi înfăptuirea” Atât timp cât! Trei cuvinte cheie. Nu pierde din vedere această frază! „Atâta timp cât vei face această lucrare. El va împlini în tine şi voinţa şi înfăptuirea. Cu Hristos lucrând în viaţa ta, tu vei dovedi acelaşi spirit şi vei săvârşi aceleaşi fapte bune – fapte de neprihănire şi de ascultare.”

  Această ascultare şi biruinţă nu este rezervată pentru creştin ca el s-o experimenteze chiar înainte de a muri sau de a fi înălţat la cer. Ele stau la dispoziţia creştinului nou născut încă din prima lui săptămână de viaţă. Redirecţionând atenţia noastră de la faptele noastre, la Hristos, noi vom căpăta biruinţa; şi noi vom continua să experimentăm biruinţa atât timp cât vom continua să rămânem în totală dependenţă de puterea Sa

  Atâta timp cât... - 2017. „Dacă tu te vei preda Lui, şi-L vei accepta ca Mântuitor, atunci, indiferent cât de păcătoasă a fost viaţa ta, tu vei fi socotit neprihănit prin meritele Lui. Caracterul lui Hristos este prezentat în locul caracterului tău, şi tu eşti acceptat înaintea lui Dumnezeu ca şi cum nu ai fi păcătuit.”
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...