Articolul precedentMotivat
  Articolul următorPentru integritate

  Atâta timp cât…

  „Oricine rămâne în El, nu păcătuieşte.” 1 Ioan 3:6

  Pe măsură ce creştem în trăirea creştină, câtă vreme depindem total de puterea lui Dumnezeu, în loc de a depinde de propria noastră putere, noi vom experimenta biruinţa. Ori de câte ori vom depinde numai de puterea noastră, noi vom suferi insuccese şi vom cădea. Nu există teren neutru. Noi suntem fie 100 la sută predați, fie 100 la sută răzvrătiţi. Faptul că suntem numai uneori biruitori, şi de multe ori înfrînţi, nu este rezultatul unei consacrări parţiale, ci mai de grabă datorită faptului că noi suntem predaţi în procent de 100 la sută numai pentru scurt timp.

  Despre aceasta se vorbeşte în 1 Ioan 3:6 când se spune: „Oricine rămâne în El, nu păcătuieşte.” atâta vreme cât noi rămânem în El, noi suntem făpturi noi. Atâta vreme cât noi rămânem în starea aceea de dependenţă deplină de puterea Sa, noi nu vom păcătui. Pentru ca duşmanul să ne determine să cădem şi să avem insuccese, el trebuie ca mai întâi să ne rupă din legătura noastră de dependenţă faţă de Dumnezeu.

  În Hristos Lumina Lumii, pag. 62, ni se descrie experienţa îndreptăţirii. „Dacă tu te vei preda Lui, şi-L vei accepta ca Mântuitor, atunci, indiferent cât de păcătoasă a fost viaţa ta, tu vei fi socotit neprihănit prin meritele Lui. Caracterul lui Hristos este prezentat în locul caracterului tău, şi tu eşti acceptat înaintea lui Dumnezeu ca şi cum nu ai fi păcătuit.” Aceasta este îndreptăţirea. Apoi se continuă, „mai mult decât atât…” (vrei să spui că mai este ceva în afară de îndreptăţire? Da!) „Mai mult decât atât, Hristos schimbă inima. El locuieşte în inima ta prin credinţă. Tu trebuie să întreţii această legătură cu Hristos prin credinţă şi de asemenea să-I predai Lui în mod continuu voinţa ta; şi atât timp cât vei face această lucrare. El va înfăptui în tine şi voinţa şi înfăptuirea” Atât timp cât! Trei cuvinte cheie. Nu pierde din vedere această frază! „Atâta timp cât vei face această lucrare. El va împlini în tine şi voinţa şi înfăptuirea. Cu Hristos lucrând în viaţa ta, tu vei dovedi acelaşi spirit şi vei săvârşi aceleaşi fapte bune – fapte de neprihănire şi de ascultare.”

  Această ascultare şi biruinţă nu este rezervată pentru creştin ca el s-o experimenteze chiar înainte de a muri sau de a fi înălţat la cer. Ele stau la dispoziţia creştinului nou născut încă din prima lui săptămână de viaţă. Redirecţionând atenţia noastră de la faptele noastre, la Hristos, noi vom căpăta biruinţa; şi noi vom continua să experimentăm biruinţa atât timp cât vom continua să rămânem în totală dependenţă de puterea Sa

  Atâta timp cât... - 2017. „Dacă tu te vei preda Lui, şi-L vei accepta ca Mântuitor, atunci, indiferent cât de păcătoasă a fost viaţa ta, tu vei fi socotit neprihănit prin meritele Lui. Caracterul lui Hristos este prezentat în locul caracterului tău, şi tu eşti acceptat înaintea lui Dumnezeu ca şi cum nu ai fi păcătuit.”
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...