Biruință spontană

  „A Ta este, Doamne, măreţia, puterea, și slava și biruinţa.” 1 Cronici 29:11 (King James Bible)

  Atâta vreme cât întreţinem legătura unei dependenţe continue de puterea lui Dumnezeu, păcatul nu va avea nici o stăpânire asupra noastră. Experienţa atât de comună nouă, în care uneori suferim înfrânge iar alteori câştigăm biruinţe se petrece pentru că noi nu depindem tot timpul de puterea lui Dumnezeu. Noi suntem dureros de conştienţi de faptul că adesea cădem şi suferim insuccese, şi suntem biruiţi de duşmanul nostru. Noi tindem să devenim mai preocupaţi de faptul că ne-am pierdut cumpătul pe parcursul zilei, şi tragem concluzia că noi n-am câştigat nici o biruinţă.

  Hristos Lumina Lumii, pag. 668, ne spune că atunci când Îl vom cunoaşte pe Dumnezeu aşa cum avem privilegiul să-L cunoaştem, viaţa noastră va fi o viaţă de continuă ascultare. Noi vom ajunge să urâm păcatul. Credeţi că este posibil ca atunci când suntem într-o strânsă legătură cu Dumnezeu, depinzând de El şi încrezându-ne în El, să nici nu băgăm în seamă unele din biruinţele noastre, pentru că ele vin în mod natural? Dacă într-adevăr în viaţa creştinului biruinţa şi ascultarea pot veni în mod natural şi spontan, atunci aceasta se întâmplă în marea majoritate fără ca noi să ne dăm seama de acest lucru. De ce se întâmplă aşa? Pentru că atunci când dobândim aceste biruinţe, către ce este îndreptată atenţia noastră? Ea este îndreptată la Isus. când ne îndreptăm atenţia spre noi înşine, noi vom fi foarte conştienţi de faptele – bune sau rele – pe care le facem şi vom suferi tot mai multe înfrângeri!

  Bazat pe aceasta, Satana depune eforturi constante ca să ne determine să ne luăm privirile de la Hristos, aşa încât El să nu mai poată să-Şi aducă la îndeplinire voinţa Sa în vieţile noastre. Satana ştie că dacă ne va determina să ne luăm privirile de la Hristos şi să le aţintim la noi înşine, suntem ai lui. Şi El poate reuşi în aceste încercări de a ne distrage atenţia de la Hristos, prin a ne determina să ne concentrăm atenţia fie la înfrângeri, fie la biruinţele noastre! Ţi s-a întâmplat să suferi înfrîngerea pentru că Satana a venit la tine şi ţi-a zis: „Ia te uită ce frumos ai trăit în ultima vreme”?

  Dar nouă ni se spune: „Nici măcar printr-un gînd n-a cedat El (Isus) ispitei. La fel se poate întâmpla şi cu noi. În viaţa lui Hristos, natura umană a fost unită cu natura divină; El a fost pregătit pentru conflictul ce-I sta în faţă prin locuirea lăuntrică a Duhului Sfânt. Şi El a venit să ne facă şi pe noi părtaşi de natură dumnezeiască. Atâta vreme cât suntem uniţi cu El prin credinţă, păcatul nu va mai stăpâni asupra noastră.” – Hristos Lumina Lumii, pag. 123. Pe măsură ce vom continua să privim la Isus zi după zi, noi vom învăţa să depindem de El în mod tot mai constant.

  Biruință spontană - 2017. Satana depune eforturi constante ca să ne determine să ne luăm privirile de la Hristos, aşa încât El să nu mai poată să-Şi aducă la îndeplinire voinţa Sa în vieţile noastre. Satana ştie că dacă ne va determina să ne luăm privirile de la Hristos şi să le aţintim la noi înşine, suntem ai lui.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...