Biruință spontană

  „A Ta este, Doamne, măreţia, puterea, și slava și biruinţa.” 1 Cronici 29:11 (King James Bible)

  Atâta vreme cât întreţinem legătura unei dependenţe continue de puterea lui Dumnezeu, păcatul nu va avea nici o stăpânire asupra noastră. Experienţa atât de comună nouă, în care uneori suferim înfrânge iar alteori câştigăm biruinţe se petrece pentru că noi nu depindem tot timpul de puterea lui Dumnezeu. Noi suntem dureros de conştienţi de faptul că adesea cădem şi suferim insuccese, şi suntem biruiţi de duşmanul nostru. Noi tindem să devenim mai preocupaţi de faptul că ne-am pierdut cumpătul pe parcursul zilei, şi tragem concluzia că noi n-am câştigat nici o biruinţă.

  Hristos Lumina Lumii, pag. 668, ne spune că atunci când Îl vom cunoaşte pe Dumnezeu aşa cum avem privilegiul să-L cunoaştem, viaţa noastră va fi o viaţă de continuă ascultare. Noi vom ajunge să urâm păcatul. Credeţi că este posibil ca atunci când suntem într-o strânsă legătură cu Dumnezeu, depinzând de El şi încrezându-ne în El, să nici nu băgăm în seamă unele din biruinţele noastre, pentru că ele vin în mod natural? Dacă într-adevăr în viaţa creştinului biruinţa şi ascultarea pot veni în mod natural şi spontan, atunci aceasta se întâmplă în marea majoritate fără ca noi să ne dăm seama de acest lucru. De ce se întâmplă aşa? Pentru că atunci când dobândim aceste biruinţe, către ce este îndreptată atenţia noastră? Ea este îndreptată la Isus. când ne îndreptăm atenţia spre noi înşine, noi vom fi foarte conştienţi de faptele – bune sau rele – pe care le facem şi vom suferi tot mai multe înfrângeri!

  Bazat pe aceasta, Satana depune eforturi constante ca să ne determine să ne luăm privirile de la Hristos, aşa încât El să nu mai poată să-Şi aducă la îndeplinire voinţa Sa în vieţile noastre. Satana ştie că dacă ne va determina să ne luăm privirile de la Hristos şi să le aţintim la noi înşine, suntem ai lui. Şi El poate reuşi în aceste încercări de a ne distrage atenţia de la Hristos, prin a ne determina să ne concentrăm atenţia fie la înfrângeri, fie la biruinţele noastre! Ţi s-a întâmplat să suferi înfrîngerea pentru că Satana a venit la tine şi ţi-a zis: „Ia te uită ce frumos ai trăit în ultima vreme”?

  Dar nouă ni se spune: „Nici măcar printr-un gînd n-a cedat El (Isus) ispitei. La fel se poate întâmpla şi cu noi. În viaţa lui Hristos, natura umană a fost unită cu natura divină; El a fost pregătit pentru conflictul ce-I sta în faţă prin locuirea lăuntrică a Duhului Sfânt. Şi El a venit să ne facă şi pe noi părtaşi de natură dumnezeiască. Atâta vreme cât suntem uniţi cu El prin credinţă, păcatul nu va mai stăpâni asupra noastră.” – Hristos Lumina Lumii, pag. 123. Pe măsură ce vom continua să privim la Isus zi după zi, noi vom învăţa să depindem de El în mod tot mai constant.

  Biruință spontană - 2017. Satana depune eforturi constante ca să ne determine să ne luăm privirile de la Hristos, aşa încât El să nu mai poată să-Şi aducă la îndeplinire voinţa Sa în vieţile noastre. Satana ştie că dacă ne va determina să ne luăm privirile de la Hristos şi să le aţintim la noi înşine, suntem ai lui.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...