Alegând călăuzirea divină

  „Alegeţi astăzi cui vreţi să-I slujiţi.” Iosua 24:15

  Persoana care are acea legătură de durată cu Hristos, prin părtăşie şi comuniune zilnică, bazată pe o viată devoţională, a ales să pună pe Dumnezeu la cârma vieţii Sale. În cadrul acestei relaţii, pe măsură ce Dumnezeu ne călăuzeşte spre mai sus, în fiecare moment noi fie că depindem total de puterea Sa sau depindem 100 la sută de noi înşine.

  Satana încearcă în mod continuu să distragă atenţia noastră astfel ca noi să nu stăm la adăpostul dependenţei de puterea lui Dumnezeu când noi începem să încercăm a lupta împotriva Satanei prin propria noastră putere, când noi începem să ne concentrăm atenţia asupra comportamentului şi performanţei noastre, atenţia ne va fi îndepărtată de la Isus, şi dependenţa noastră de puterea Lui este întreruptă. Aceasta se poate întâmplă chiar când legătura noastră cu El a continuat zi după zi. Ori de câte ori atenţia noastra se concentrează asupra păcatelor, slăbiciunilor şi problemelor noastre, noi suntem biruiţi.

  Dacă o persoană alege să stabilească o legătură trainică cu Hristos, direcţia vieţii sale spirituale va fi spre în sus. Dumnezeu controlează înaintarea acestei persoane aducând-o cât se poate de repede către o dependenţă continuă de puterea Sa. Pe măsură ce vom creşte în credinţă, vor veni perioade când vom privi la Isus, şi alte perioade când ne vom deslipi privirile de la Isus şi le vom îndrepta spre noi înşine, şi aceasta se poate întâmpla în cursul oricărei zile.

  Un lucru minunat este că Dumnezeu nu ne judecă după ocazionala faptă bună sau rea care a survenit ca rezultat al felului în care trăim. El priveşte mai degrabă la tendinţă, la direcţia vieţii noastre. Dacă noi am ales în mod deliberat să ne plasăm sub călăuzirea Lui zi după zi, căutând legătura cu El, El ne va conduce la totală şi continuă dependenţă de puterea Sa. Creşterea în viaţa creştină este în esenţă o creştere ce se traduce prin a învăţa să stăm într-o cât mai constantă dependenţă de Isus.

  Dacă nu am ales să avem o legătură zilnică cu Hristos, dacă nu înţelegem cum să folosim în mod corespunzător voinţa noastră, şi unde să depunem eforturi omeneşti, şi dacă vom continua să căutăm a lupta împotriva păcatului şi a diavolului prin propriile noastre puteri, atunci direcţia vieţii noastre va fi spre în jos. Oricine nu are o legătură continuă cu Domnul Isus, indiferent dacă El a fost sau nu vreodată cu adevărat creştin, predă de fapt Satanei controlul direcţiei de înaintare a vieţii. Partea noastră este să alegem dezvoltarea legăturii cu Hristos, astfel ca să putem fi conduşi la o totală şi continuă dependenţă de puterea lui Hristos.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Redeșteptarea din Țara Galilor (1904)

  Roagă-te lui Dumnezeu să îți dea și astăzi Duhul Sfânt! PROVOCARE: Povestește-i unui tânăr experiența convertirii tale!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să simți astăzi puterea cuvântului Său! PROVOCARE: Fă-i cadou unui tânăr o carte cu biografia unuia dintre pionierii adventiști de ziua a șaptea!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te pentru tinerii bisericii! PROVOCARE: Sugerează comitetului bisericii să organizeze o campanie evanghelistică în care vorbitorii să fie tinerii din biserică!

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...