Articolul precedentFiind un trimis demn de încredere
  Articolul următorBucuria de a crea

  Biruința supremă, acum

  „Totuşi în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit” Romani 8:37

  Când vorbim despre ascultarea prin credinţă, nu vorbim despre o viaţă lipsită de eforturi. Noi vorbim despre un efort care vine în mod natural, în loc de a fi ceva forţat. Noi trebuie să ne ferim de o religie care ne învaţă să stăm şi să aşteptăm fără să facem nimic. A existat un grup de oameni religioşi numit „Liniştiţii” care aveau o astfel de doctrină. Ei aşteptau ca Dumnezeu să facă totul. Dumnezeu nu poate răspunde El însuşi la invitaţia Sa în dreptul nostru. Noi suntem cei ce trebuie să răspundem la această invitaţie. Aceasta este modalitatea prin care noi cooperăm cu El.

  Unii dintre noi au ideea că noi ne vom petrece cea mai mare parte din viaţa noastră luptând şi scrâşnind din dinţi într-o încercare de a ne abţine de la păcat, şi că undeva spre sfârşitul vieţii creştine, chiar înainte de a muri, noi ne vom vedea eforturile răsplătite prin faptul că păcatul nu ne va mai părea ispititor. Vestea cea bună este însă că biruinţa supremă este la îndemîna noastră acum.

  Pe când eram adolescent, mă gândeam că probabil cam pe când voi ajunge la 20 de ani voi experimenta o astfel de biruinţă. Pe când mă apropiam de vârsta de 30 de ani am crezut că se va întâmpla după ce voi trece de 30 de ani. Pe când eram foarte aproape de vârsta de 40 de ani eram încă repetent. Şi am crezut că se va întîmpla după ce voi trece de 40 de ani. Nu trebuie să vă mai spun ce gândesc acum! Dar oare, experienţa devenirii unei noi făpturi în Hristos trebuie să aştepte un timp atât de îndelungat? Trebuie oare să aşteptăm până când suntem atât de bătrâni încât nu mai putem păcătui chiar dacă am vrea, pentru că suntem prea neputincioşi! Credem noi în neprihănirea prin senilitate!

  Bunicii mei mi-au spus că ei încă aşteaptă ca toate lucrurile să se facă noi. Vârsta nu este factorul determinant. Ceea ce face diferenţa între omul cel vechi şi o făptură nouă este a fi în Hristos. Aici este marele dacă – „dacă este cineva în Hristos.”

  Ori de câte ori noi suntem în Hristos, adică în legătură cu El, şi depinzând de puterea Lui, noi vom fi nişte făpturi noi. Dacă noi însă vom părăsi această legătură cu Isus, şi vom căuta să conducem noi înşine problemele vieţii noastre, atunci vom pierde bătălia cu Satana, vom cădea şi vom suferi înfrângeri. Dar este privilegiul fiecăruia dintre noi astăzi de a fi în Hristos, atâta timp cât noi alegem să depindem de puterea lui Hristos.

  Biruința supremă, acum - 2017. Ori de câte ori noi suntem în Hristos, adică în legătură cu El, şi depinzând de puterea Lui, noi vom fi nişte făpturi noi. Este privilegiul fiecăruia dintre noi astăzi de a fi în Hristos, atâta timp cât noi alegem să depindem de puterea lui Hristos.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...