Articolul precedentBucuria de a crea
  Articolul următorSperanță pentru o inimă necăjită

  Întors pe dos

  „Vai de voi, cărturari şi farisei făţarnici! Pentru că voi curăţiţi partea de afară a paharului şi a blidului, dar înlăuntru sunt pline de răpire și de necumpătare.” Matei 23:25

  Cei mai mulţi dintre noi am încercat din greu să curăţim exteriorul ignorând interiorul, şi aceasta este sursa problemelor noastre. Aceasta a fost şi problema fariseilor din zilele lui Isus; El le-a spus că dacă ei ar fi curăţat partea dinăuntru a paharului şi a vasului, exteriorul ar fi fost şi el curat. El nu le-a spus să curăţească mai întâi interiorul şi apoi să curăţească şi exteriorul. A fi o făptură nouă, vine ca rezultat al rămânerii în Hristos. Dar cei mai mulţi dintre noi am petrecut ani de zile în eforturi lipsite de succes, încercând din greu să fim făpturi noi, oameni noi, prin a căuta să ne schimbăm exteriorul. Şi noi am depus foarte puţin sau nici un efort în direcţia rămânerii în Hristos.

  În 1 Ioan 3:6 ni se spune: „Oricine rămâne în El nu păcătuieşte.” Aici ni se prezintă cauza şi efectul. În ce direcţie să depunem eforturi: să rămânem în El, sau să ne luptăm pentru a nu mai păcătui? Cei mai mulţi dintre noi petrecem timp şi energie încercând să nu păcătuim mai de grabă decât a direcţiona aceste resurse spre rămânerea în Hristos. Unii spun că acest verset vorbeşte despre un păcat care a devenit obicei. Dar când devine un păcat un obicei? Este el un obicei dacă îl săvârşeşti o dată pe an? Dar dacă îl săvârşeşti de şase ori pe zi? Dar dacă îl săvârşeşti de două ori pe săptămână? Este greu să hotărăşti când poate fi considerat un păcat ca fiind un obicei.

  Să luăm aminte la cele scrise în Calea către Hristos, pag. 61: „Dacă noi rămânem în Hristos, dacă dragostea lui Dumnezeu locuieşte în noi, simţămintele noastre, gândurile noastre, scopurile noastre, faptele noastre vor fi în armonie cu voinţa lui Dumnezeu aşa cum ne este ea exprimată în perceptele sfintei Sale Legi.” Vă rog să nu pierdeţi ideea principală. Simţămintele noastre, gândurile noastre, scopurile noastre – nu numai faptele noastre – vor fi în armonie cu voinţa lui Dumnezeu. Aceasta se va întâmpla când noi vom rămâne în Hristos, când dragostea Sa va locui în noi.

  Aţi auzit vreodată pe cineva zicând: „M-am lăsat de băutură de 20 de ani, dar sunt numai trei zile de când am simţit că aş fi băut ceva”? Dar, dacă vom rămâne în Hristos, simţămintele noastre, întocmai ca şi faptele noastre, vor fi în armonie cu voinţa lui Dumnezeu. Dumnezeu nu ne dă o biruinţă care să privească numai schimbarea aparenţelor, şi să nu facă nimic în privinţa simţămintelor, gândurilor şi scopurilor. Dumnezeu lucrează dinăuntru înspre înafară. Şi dacă simţămintele, gândurile, şi scopurile noastre vor fi în armonie cu voinţa lui Dumnezeu, va fi oare nevoie să încercăm din greu să ascultăm şi să biruim ispita? Nu, această schimbare se va petrece în mod natural.

  Întors pe dos - 2017. Dacă vom rămâne în Hristos, simţămintele noastre, întocmai ca şi faptele noastre, vor fi în armonie cu voinţa lui Dumnezeu. Dumnezeu nu ne dă o biruinţă care să privească numai schimbarea aparenţelor, şi să nu facă nimic în privinţa simţămintelor, gândurilor şi scopurilor.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...