Totul sau nimic

  „Oare din aceaşi vână a izvorului ţâşneşte apă dulce şi apă amară? Fraţii mei, poate un smochin să facă măsline, sau o viţă să facă smochine? Nici apa sărată nu poate da apă dulce.’ Iacob 3:11-12

  Sunt numai două alegeri în viaţa creştină când vorbim despre rămânere. Noi putem fie să rămânem în Hristos, fie să nu rămânem în El. Noi putem depinde de Hristos, sau noi putem depinde de noi înşine. Nu există alte opţiuni. Noi nu putem depinde în parte de Hristos şi în parte de noi înşine. Principiul despre care vorbim aici este totul sau nimic.

  Dacă atunci când am venit prima oară la Hristos ne am fi agăţat în procent de 100 la sută de puterea lui Dumnezeu, şi dacă am fi rămas tot timpul în acea stare, n-am fi fost niciodată neascultători şi n-am mai fi păcătuit niciodată. „Oricine rămâne în El, nu păcătuieşte” (1 Ioan 3:6). Dar cei mai mulţi dintre noi admit că nu au experimentat o biruinţă continuă şi neîntreruptă în viaţa lor creştină, începând din prima zi când au venit la Isus şi până în prezent. Cei mai mulţi dintre noi admitem că am căzut, am suferit insuccese, şi a trebuit să venim la Dumnezeu pentru a-i cere iertarea din nou şi din nou. În viaţa noastră creştină, noi experimentăm o oscilare între dependenţa de Hristos şi dependenţa de propria noastră putere. Dacă încă se întâmplă ca păcatul să mă biruiască, aceasta se întâmplă pentru că eu nu sunt strâns legat de Hristos prin credinţă în acel moment.

  Ni s-a spus de multe ori că Isus a urât păcatul. Orice fel de păcat a constituit o tortură pentru Duhul Său (Hristos Lumina Lumii, pag. 111). El a urât păcatul cu o ură desăvârşită (Solii Alese, vol. l, pag. 322). Contactul cu răul a fost de nedescris de dureros pentru El. El nu a putut fi martor la o faptă rea fără să treacă prin suferinţe care nu puteau fi ascunse (Hristos Lumina Lumii, pag. 88).

  Când noi vom fi una cu El prin credinţă, vom urî şi noi păcatul aşa cum l-a urât Isus. Noi nu vom mai avea dorinţa de a păcătui (Solii pentru tineret, pag. 338). Noi vom privi păcatul cu scârbă (Marea Luptă, pag. 649, 650). O inimă reînnoită va dovedi ură faţă de păcat (Marea Luptă, pag. 508). „Existenţa unor dorinţe păcătoase dovedeşte că sufletul nostru este amăgit.” Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pag. 92.

  Dacă descoperim că un anume păcat ne atrage, putem să fim siguri că, cumva, ne am desprins de Dumnezeu şi nu mai depindem de El ci de noi înşine. Aceasta este starea în care ispita are putere asupra noastră. Dar biruinţa va veni în mod natural dacă noi vom depinde de Dumnezeu.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...