Biruind lumea

  „Pentru că oricine este născut din Dumnezeu biruiește lumea; și ceea ce câștigă biruința asupra lumii, este credința noastră.” 1 Ioan 5:4

  Dacă toți oamenii ar birui păcatul, aceasta ar reduce cu mult tragediile pe care le experimentăm în această lume, nu-i așa? Eu sunt foarte interesat în problema biruinței asupra păcatului. Ești și tu interesat? Știm că aceasta se va întâmpla numai dacă ne concentrăm atenția asupra lui Isus. Biblia are multe de spus despre păcat și cum să-l biruiești.

  Dumnezeu oferă un singur fel de biruință asupra oricărui păcat, și anume aceasta este o biruință naturală și spontană, oferită aceluia care este binevoitor să rămână în Hristos. Toate biruințele forțate sunt acelea care se obțin prin eforturi omenești. Și ceea ce noi în acest caz numim biruință este doar ceva exterior. Biblia spune clar că Dumnezeu are putere și că El vrea să ne dea din această putere pentru a ne păzi de păcat. El de asemenea a luat măsuri ca să poată ierta pe aceia care cad și suferă nereușite pe parcursul creșterii lor. Astăzi, noi putem fi mulțumitori pentru aceste adevăruri.

  Neprihănirea lui Hristos include atât iertarea lui Dumnezeu, cât și puterea pe care El ne-o oferă pentru biruință. Totuși, avem nevoie să ne reamintim nouă înșine că un creștin care a obținut biruința asupra păcatului nu va merge să trâmbițeze lucrul acesta, și nici nu va pretinde că el este lipsit de păcat. În 1 Ioan 1: 8 citim că oricine zice că nu are păcat (fire păcătoasă) se amăgește. Dar aceasta nu vrea să înlăture adevărul biblic care spune că noi putem birui păcatul.

  Ai auzit vreodată pe cineva spunând că nu poți să nu păcătuiești atâta vreme cât trăiești pe acest pământ, dar că atâta vreme cât urăști păcatul totul este în regulă, și că aceasta ar fi tot ce așteaptă Dumnezeu? Aceasta este ceea ce spunem noi criminalilor? Spunem noi unui criminal că el trebuie să facă tot ceea ce poate ca să nu omoare prea mulți oameni, și că atâta vreme cât el urăște ceea ce face, nu e nici o problemă, și că aceasta este tot ceea ce așteaptă Dumnezeu de la el? Dăm noi astfel de sfaturi hoțului sau bețivului sau desfrânatului? Oare se cuvine ca noi să ne mângâiem cu o astfel de idee în privința „micilor” noastre păcate?

  În Ioan 5:4 găsim unul dintre factorii cheie în biruința asupra păcatului: „Și ceea ce câștigă biruința asupra lumii, este credința noastră.” Când vom învăța că credința este un produs al legăturii de credință cu Hristos, că ea este încrederea într-o persoană care o cunoaștem a fi demnă de încredere, atunci devine evident că drumul spre biruință presupune părtășie și comuniune cu Hristos. Aceasta este calea pe care El ne conduce la o deplină ascultare.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...