Biruind lumea

  „Pentru că oricine este născut din Dumnezeu biruiește lumea; și ceea ce câștigă biruința asupra lumii, este credința noastră.” 1 Ioan 5:4

  Dacă toți oamenii ar birui păcatul, aceasta ar reduce cu mult tragediile pe care le experimentăm în această lume, nu-i așa? Eu sunt foarte interesat în problema biruinței asupra păcatului. Ești și tu interesat? Știm că aceasta se va întâmpla numai dacă ne concentrăm atenția asupra lui Isus. Biblia are multe de spus despre păcat și cum să-l biruiești.

  Dumnezeu oferă un singur fel de biruință asupra oricărui păcat, și anume aceasta este o biruință naturală și spontană, oferită aceluia care este binevoitor să rămână în Hristos. Toate biruințele forțate sunt acelea care se obțin prin eforturi omenești. Și ceea ce noi în acest caz numim biruință este doar ceva exterior. Biblia spune clar că Dumnezeu are putere și că El vrea să ne dea din această putere pentru a ne păzi de păcat. El de asemenea a luat măsuri ca să poată ierta pe aceia care cad și suferă nereușite pe parcursul creșterii lor. Astăzi, noi putem fi mulțumitori pentru aceste adevăruri.

  Neprihănirea lui Hristos include atât iertarea lui Dumnezeu, cât și puterea pe care El ne-o oferă pentru biruință. Totuși, avem nevoie să ne reamintim nouă înșine că un creștin care a obținut biruința asupra păcatului nu va merge să trâmbițeze lucrul acesta, și nici nu va pretinde că el este lipsit de păcat. În 1 Ioan 1: 8 citim că oricine zice că nu are păcat (fire păcătoasă) se amăgește. Dar aceasta nu vrea să înlăture adevărul biblic care spune că noi putem birui păcatul.

  Ai auzit vreodată pe cineva spunând că nu poți să nu păcătuiești atâta vreme cât trăiești pe acest pământ, dar că atâta vreme cât urăști păcatul totul este în regulă, și că aceasta ar fi tot ce așteaptă Dumnezeu? Aceasta este ceea ce spunem noi criminalilor? Spunem noi unui criminal că el trebuie să facă tot ceea ce poate ca să nu omoare prea mulți oameni, și că atâta vreme cât el urăște ceea ce face, nu e nici o problemă, și că aceasta este tot ceea ce așteaptă Dumnezeu de la el? Dăm noi astfel de sfaturi hoțului sau bețivului sau desfrânatului? Oare se cuvine ca noi să ne mângâiem cu o astfel de idee în privința „micilor” noastre păcate?

  În Ioan 5:4 găsim unul dintre factorii cheie în biruința asupra păcatului: „Și ceea ce câștigă biruința asupra lumii, este credința noastră.” Când vom învăța că credința este un produs al legăturii de credință cu Hristos, că ea este încrederea într-o persoană care o cunoaștem a fi demnă de încredere, atunci devine evident că drumul spre biruință presupune părtășie și comuniune cu Hristos. Aceasta este calea pe care El ne conduce la o deplină ascultare.

  Biruind lumea - 2017. Când vom învăța că credința este un produs al legăturii de credință cu Hristos, că ea este încrederea într-o persoană care o cunoaștem a fi demnă de încredere, atunci devine evident că drumul spre biruință presupune părtășie și comuniune cu Hristos.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...