Biruind lumea

  „Pentru că oricine este născut din Dumnezeu biruiește lumea; și ceea ce câștigă biruința asupra lumii, este credința noastră.” 1 Ioan 5:4

  Dacă toți oamenii ar birui păcatul, aceasta ar reduce cu mult tragediile pe care le experimentăm în această lume, nu-i așa? Eu sunt foarte interesat în problema biruinței asupra păcatului. Ești și tu interesat? Știm că aceasta se va întâmpla numai dacă ne concentrăm atenția asupra lui Isus. Biblia are multe de spus despre păcat și cum să-l biruiești.

  Dumnezeu oferă un singur fel de biruință asupra oricărui păcat, și anume aceasta este o biruință naturală și spontană, oferită aceluia care este binevoitor să rămână în Hristos. Toate biruințele forțate sunt acelea care se obțin prin eforturi omenești. Și ceea ce noi în acest caz numim biruință este doar ceva exterior. Biblia spune clar că Dumnezeu are putere și că El vrea să ne dea din această putere pentru a ne păzi de păcat. El de asemenea a luat măsuri ca să poată ierta pe aceia care cad și suferă nereușite pe parcursul creșterii lor. Astăzi, noi putem fi mulțumitori pentru aceste adevăruri.

  Neprihănirea lui Hristos include atât iertarea lui Dumnezeu, cât și puterea pe care El ne-o oferă pentru biruință. Totuși, avem nevoie să ne reamintim nouă înșine că un creștin care a obținut biruința asupra păcatului nu va merge să trâmbițeze lucrul acesta, și nici nu va pretinde că el este lipsit de păcat. În 1 Ioan 1: 8 citim că oricine zice că nu are păcat (fire păcătoasă) se amăgește. Dar aceasta nu vrea să înlăture adevărul biblic care spune că noi putem birui păcatul.

  Ai auzit vreodată pe cineva spunând că nu poți să nu păcătuiești atâta vreme cât trăiești pe acest pământ, dar că atâta vreme cât urăști păcatul totul este în regulă, și că aceasta ar fi tot ce așteaptă Dumnezeu? Aceasta este ceea ce spunem noi criminalilor? Spunem noi unui criminal că el trebuie să facă tot ceea ce poate ca să nu omoare prea mulți oameni, și că atâta vreme cât el urăște ceea ce face, nu e nici o problemă, și că aceasta este tot ceea ce așteaptă Dumnezeu de la el? Dăm noi astfel de sfaturi hoțului sau bețivului sau desfrânatului? Oare se cuvine ca noi să ne mângâiem cu o astfel de idee în privința „micilor” noastre păcate?

  În Ioan 5:4 găsim unul dintre factorii cheie în biruința asupra păcatului: „Și ceea ce câștigă biruința asupra lumii, este credința noastră.” Când vom învăța că credința este un produs al legăturii de credință cu Hristos, că ea este încrederea într-o persoană care o cunoaștem a fi demnă de încredere, atunci devine evident că drumul spre biruință presupune părtășie și comuniune cu Hristos. Aceasta este calea pe care El ne conduce la o deplină ascultare.

  Biruind lumea - 2017. Când vom învăța că credința este un produs al legăturii de credință cu Hristos, că ea este încrederea într-o persoană care o cunoaștem a fi demnă de încredere, atunci devine evident că drumul spre biruință presupune părtășie și comuniune cu Hristos.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Samuel

  Roagă-te pentru părinții care, asemenea lui Eli, neglijează educația copiilor lor! PROVOCARE: Îndrumă un tânăr să își consacre viața lui Dumnezeu asemenea lui Samuel!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...