Prezența iubitoare a lui Dumnezeu

  „Cine are poruncile Mele și le păzește, acela Mă iubește; și cine Mă iubește, va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi și Mă voi arăta lui.” Ioan 14:21

  „Ca scut împotriva ispitei și ca o inspirație pentru adevăr și curăție, nici o altă influență nu poate egala în forță pe cea exercitată de simțământul prezentei lui Dumnezeu.” Educație, pag. 255. Ai probleme cu păcatul? Unul din motivele pentru care aceasta se întâmplă ar putea fi faptul că tu nu simți prezenta lui Dumnezeu, pentru că dacă am avea un astfel de simțământ al prezentei Sale iubitoare, aceasta ar constitui un puternic scut împotriva ispitei.

  Probabil că aceasta poate suna mistic, eteric, dar Isus poate fi în viața noastră o realitate mai puternică decât a fost pentru ucenici atunci când El mergea împreună cu ei pe drumurile prăfuite ale Galileii. Acesta este adevărul, Ioan 14:21 spune clar că El ne iubește și că El ni se arată. Și acest simțământ al prezenței Sale în viața noastră este scutul nostru împotriva ispitei și păcatului. Pe măsură ce noi facem o alegere deliberată să continuăm legătura noastră zilnică cu Isus, El ne va conduce tot mai mult și mai mult la o constantă realizare a prezentei Sale.

  Eu obișnuiam ca atunci când veneam acasă de la școală să mă reped la borcanul cu prăjituri. Ți s-a întâmplat și ție lucrul acesta? (Dacă mi-aduc bine aminte erau prăjituri cu melasă și cu germeni de grâu) Bineînțeles că eu făceam aceasta pentru că-mi era foame. Acum îmi ispășesc păcatele pentru că eu însumi am copii pe care trebuie să-i țin departe de lada cu mere! Dar când mama era în bucătărie, cu prezenta ei iubitoare, nu-mi era greu să mă țin departe de borcanul cu prăjituri. Totuși mama nu era în bucătărie decât uneori. Ea nu putea fi în bucătărie când avea treabă în pivniță, sau în grădină, sau la etaj. Dar Dumnezeu, prin îngerii Săi și prin Duhul Său cel Sfânt, poate fi prezent oriunde. Nu există nici un loc în care să ne putem ascunde de Dumnezeu. Dacă noi ne-am da seama de această realitate în fiecare moment al vieții noastre, aceasta ar aduce o mare diferență în viața noastră, nu-i așa?

  Prezența iubitoare a lui Dumnezeu ne înconjoară tot timpul. Aceasta nu este o prezentă care condamnă. Teama te va păzi de la jefuirea unei bănci dacă polițiștii vor fi acolo. De asemenea, teama te va feri de a fi prea intim cu prietenul sau prietena în parc, când luna strălucește, dacă mama sau tata te însoțesc. Teama te poate feri de la multe lucruri. Dar prezenta lui Dumnezeu ne protejează în iubire. Prezenta iubitoare a lui Isus ne dă putere pentru biruință.

  Prezența iubitoare a lui Dumnezeu - 2017. Dumnezeu, prin îngerii Săi și prin Duhul Său cel Sfânt, poate fi prezent oriunde. Nu există nici un loc în care să ne putem ascunde de Dumnezeu. Dacă noi ne-am da seama de această realitate în fiecare moment al vieții noastre, aceasta ar aduce o mare diferență în viața noastră, nu-i așa?
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...