Păcatul duce la păcate

  „Oricine face păcat, face și fărădelege; și păcatul este fărădelege.” 1 Ioan 3:4

  Există o diferență între ispită și ispite. Această diferență este similară cu cea dintre păcat și păcate. Păcatul înseamnă să trăiești despărțit de Dumnezeu. Păcatele sunt rezultatele acestui lucru – neînfăptuirea răului, a faptelor de nelegiuire. Isus nu a trăit nici un moment departe de Dumnezeu, deși El a fost ispitit să devină independent și să se încreadă în propria Lui putere. Ca rezultat al faptului că El nu a vrut să trăiască o viață despărțită de Dumnezeu, ci, dimpotrivă, una de continuă dependență de Tatăl Său, păcatele sau ispitele nu au avut succes ta viața Lui. Acestea i-au fost respingătoare lui Isus.

  Dacă noi vom fi în totală dependență de puterea lui Dumnezeu în orice moment, când Satana ne atacă cu una din ispitele sau păcatele sale, acestea vor fi respingătoare și pentru noi așa cum au fost respingătoare pentru Isus. Biruința va veni în mod spontan, pentru că oferta nu ne va părea de dorit. În acea stare de dependență de Dumnezeu, fapta rea nu ne va atrage.

  Dacă noi depindem de noi înșine, vom descoperi că vom răspunde ispitelor Satanei, cel puțin înlăuntrul nostru. Ispitele vin în următoarea secvență. În primul rând ni se prezintă ispita. A fi ispitit nu înseamnă că ai păcătuit. Apoi noi recunoaștem ispita și reflectăm asupra ei. Nici această reflectare asupra ispitei nu constituie păcat, pentru că și Isus în pustie a recunoscut că era ispitit, și a știut și în ce privință, și ce implica aceasta.

  Al treilea pas în ispitire este făcut numai de aceia care nu depind de puterea lui Dumnezeu în momentul în care sunt atacați. Acest pas este consimțirea mentală la ispită. Este răspunsul minții care hotărăște: „Acesta este un lucru plăcut!”. În viața aceluia care depinde de Hristos, un astfel de răspuns al minții, un astfel de simțământ de plăcere și atracție pentru ceea ce urmează să fie săvârșit, nu va avea loc.

  Ori de câte ori ne dăm consimțământul lăuntric la ispită, deja am păcătuit. Păcatele își au întotdeauna originea înlăuntrul nostru (oricine urăște pe fratele său este un ucigaș; oricine se uită la o femeie ca s-o poftească a și preacurvit cu ea în inima lui). Pentru acela care depinde de propria lui putere, acest consimțământ al minții va fi dat de fiecare dată când va fi ispitit. Numai când vom depinde în totalitate de puterea lui Dumnezeu vom fi făcuți în stare să câștigăm biruința chiar și în acest punct.

  Păcatul duce la păcate - 2017. Dacă noi vom fi în totală dependență de puterea lui Dumnezeu în orice moment, când Satana ne atacă cu una din ispitele sau păcatele sale, acestea vor fi respingătoare și pentru noi așa cum au fost respingătoare pentru Isus.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...