Articolul precedentTe ucide munca ta?
  Articolul următorPământul dorește apa

  Când ispita devine păcat

  „Ci fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuși și momit.” Iacov 1:14

  Jenica avea o problemă cu cinstea. Sau mai bine zis avea o problemă cu necinstea. Adică, spus pe șleau, ea era o escroacă, o hoață, și o mincinoasă. Dar într-o zi ea s-a întâlnit cu Acela al cărui intim prieten în viața Sa pe acest pământ a fost un hoț, și ea a început să cunoască pe acest Om. Ea s-a convins în privința furtului, dar mai mult decât asta, ea s-a convins că trăise o viață de răzvrătire față de Dumnezeu. Ea a început să înțeleagă câte ceva din dragostea și acceptarea lui Dumnezeu, chiar și pentru hoți, și că ea avea nevoie de Isus. Ea s-a predat lui Dumnezeu, și a fost convertită.

  Într-o zi Jenica era într-un magazin. Ajunsă în fața vitrinei cu săpunuri, a văzut că cineva lăsase acolo un cărucior de magazin cu o poșetă în el. Poșeta era deschisă și chiar la gura ei se răsfăța un portmoneu dolofan. Ispita! Nu este nici un păcat să fii în apropierea unei poșete nepăzite. Până aici, Jenica nu făcuse nimic rău.

  Ea și-a dat seama imediat că aceasta era o ispită. Ea a constatat că aceasta era o ocazie de aur ca să fure banii cuiva. Dar această realizare nu constituia încă păcat. Recunoașterea ispitei nu constituie un păcat. Isus însuși a recunoscut momentele în care era ispitit, și El nu poate fi numit un păcătos. Așadar nici Jenica încă nu păcătuise.

  De aici încolo istorisirea noastră poate urma pe două căi. Dacă Jenica este dependentă în acele momente de puterea lui Dumnezeu și este stăpânită de El, ideea furtului îi va părea respingătoare. Ea va câștiga biruința în mod spontan.

  Dacă ea însă depinde numai de puterea ei în acel moment, înlăuntrul ei ea va spune: „Ce ocazie nemaipomenită!” Ea va consimți în mintea ei la ispită. Și va face repede un plan. „Se vede oare cineva împrejur? N-am decât să întind mina, să apuc portmoneul și să-l bag repede în buzunarul de la palton…” Dacă ea își va aduce sau nu la îndeplinire aceste planuri depinde în mare măsură de capacitatea ei de voință, și de puterea de stăpânire pe care o poate mobiliza. Ea însă deja a păcătuit când a consimțit la păcat în mintea ei. Indiferent de acțiunea pe care o întreprinde, ea deja a păcătuit. Adevărata biruință vine numai dinlăuntru, când înlăuntrul nostru locuiește Dumnezeu, și când noi suntem în dependență totală de puterea Lui, și nu de puterea noastră.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Redeșteptarea din Țara Galilor (1904)

  Roagă-te lui Dumnezeu să îți dea și astăzi Duhul Sfânt! PROVOCARE: Povestește-i unui tânăr experiența convertirii tale!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să simți astăzi puterea cuvântului Său! PROVOCARE: Fă-i cadou unui tânăr o carte cu biografia unuia dintre pionierii adventiști de ziua a șaptea!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te pentru tinerii bisericii! PROVOCARE: Sugerează comitetului bisericii să organizeze o campanie evanghelistică în care vorbitorii să fie tinerii din biserică!

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...