Articolul precedentTe ucide munca ta?
  Articolul următorPământul dorește apa

  Când ispita devine păcat

  „Ci fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuși și momit.” Iacov 1:14

  Jenica avea o problemă cu cinstea. Sau mai bine zis avea o problemă cu necinstea. Adică, spus pe șleau, ea era o escroacă, o hoață, și o mincinoasă. Dar într-o zi ea s-a întâlnit cu Acela al cărui intim prieten în viața Sa pe acest pământ a fost un hoț, și ea a început să cunoască pe acest Om. Ea s-a convins în privința furtului, dar mai mult decât asta, ea s-a convins că trăise o viață de răzvrătire față de Dumnezeu. Ea a început să înțeleagă câte ceva din dragostea și acceptarea lui Dumnezeu, chiar și pentru hoți, și că ea avea nevoie de Isus. Ea s-a predat lui Dumnezeu, și a fost convertită.

  Într-o zi Jenica era într-un magazin. Ajunsă în fața vitrinei cu săpunuri, a văzut că cineva lăsase acolo un cărucior de magazin cu o poșetă în el. Poșeta era deschisă și chiar la gura ei se răsfăța un portmoneu dolofan. Ispita! Nu este nici un păcat să fii în apropierea unei poșete nepăzite. Până aici, Jenica nu făcuse nimic rău.

  Ea și-a dat seama imediat că aceasta era o ispită. Ea a constatat că aceasta era o ocazie de aur ca să fure banii cuiva. Dar această realizare nu constituia încă păcat. Recunoașterea ispitei nu constituie un păcat. Isus însuși a recunoscut momentele în care era ispitit, și El nu poate fi numit un păcătos. Așadar nici Jenica încă nu păcătuise.

  De aici încolo istorisirea noastră poate urma pe două căi. Dacă Jenica este dependentă în acele momente de puterea lui Dumnezeu și este stăpânită de El, ideea furtului îi va părea respingătoare. Ea va câștiga biruința în mod spontan.

  Dacă ea însă depinde numai de puterea ei în acel moment, înlăuntrul ei ea va spune: „Ce ocazie nemaipomenită!” Ea va consimți în mintea ei la ispită. Și va face repede un plan. „Se vede oare cineva împrejur? N-am decât să întind mina, să apuc portmoneul și să-l bag repede în buzunarul de la palton…” Dacă ea își va aduce sau nu la îndeplinire aceste planuri depinde în mare măsură de capacitatea ei de voință, și de puterea de stăpânire pe care o poate mobiliza. Ea însă deja a păcătuit când a consimțit la păcat în mintea ei. Indiferent de acțiunea pe care o întreprinde, ea deja a păcătuit. Adevărata biruință vine numai dinlăuntru, când înlăuntrul nostru locuiește Dumnezeu, și când noi suntem în dependență totală de puterea Lui, și nu de puterea noastră.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...