Articolul precedentPământul dorește apa
  Articolul următorFriptură sau fructe?

  A fi bun prin a nu fi rău

  „Dar Eu vă spun că orișicine se uită la o femeie, ca s-o poftească, a și preacurvit cu ea în inima lui.” Matei 5:28

  Dacă este adevărat că gândurile si intențiile inimii ni se pun la socoteală în egală măsură cu faptele, și că atunci când înlăuntrul nostru noi am consimțit la păcat, deja am păcătuit, indiferent dacă continuăm și comitem fapta sau nu, atunci de ce să nu și întreprindem fapta? Dacă deja am păcătuit, și am pierdut bătălia, de ce să nu ne bucurăm de rezultate?

  În primul rând, pot exista sănătoase motive morale pentru care să nu dăm curs unei acțiuni păcătoase, motive care nu au nimic de a face cu Dumnezeu, cu biruința, și cu viața spirituală. Dacă avem destulă putere de voință ca să ne abținem de la a ucide pe cineva pe care suntem furioși, vom evita pușcăria și acesta este un câștig. Din aceasta va rezulta un beneficiu real și pentru persoana pe care suntem mânioși, nu-i așa? Sunt multe beneficii morale care pot rezulta dintr-un comportament pozitiv. Dar aceasta, în ochii lui Dumnezeu, nu constituie biruință. Mai sunt și alte motive, pe lângă cele de ordin moral, pentru care merită să nu dăm curs fiecărui imbold de păcătuire. Nouă ni se pune la dispoziție putere pentru a ne întoarce la Isus și a cere ajutorul Său înainte de consimțirea la păcat.

  Când noi vom înțelege că deja am păcătuit când ne dăm consimțământul lăuntric pentru o faptă rea, și că nu putem numi biruință faptul că nu am pus în aplicare o astfel de consimțire, atunci noi avem șansa să ne întoarcem la Dumnezeu în pocăință înainte de a săvârși în mod practic o faptă rea. Noi putem realiza faptul că ochii noștri au fost atrași de la Hristos, și atunci nici măcar nu vom încerca să luptăm cu dușmanul prin propriile noastre puteri, ci ne vom admite neputința și ne vom întoarce la Dumnezeu.

  Creștinul aflat în creștere, se va găsi adesea în starea în care depinde de propriile lui puteri, și își dă consimțământul la ispită. Din cauza beneficiilor morale care pot fi câștigate, noi putem fi forțați să scrâșnim din dinți și să folosim toată puterea noastră de voință pentru a nu urma înfrângerea lăuntrică cu o faptă rea. Dar noi n-ar trebui să numim aceasta biruință? Dacă nu vom fi binevoitori să admitem că suntem despărțiți de Hristos în acele momente, ne va fi mult mai greu să ne întoarcem ulterior la Hristos și să cerem ajutorul Lui. Dar dacă noi vom admite că deja am păcătuit, și ne vom întoarce la El în pocăință, El ne va da puterea Lui.

  A fi bun prin a nu fi rău - 2017. Dacă nu vom fi binevoitori să admitem că suntem despărțiți de Hristos în acele momente, ne va fi mult mai greu să ne întoarcem ulterior la Hristos și să cerem ajutorul Lui. Dar dacă noi vom admite că deja am păcătuit, și ne vom întoarce la El în pocăință, El ne va da puterea Lui.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...