Articolul precedentPământul dorește apa
  Articolul următorFriptură sau fructe?

  A fi bun prin a nu fi rău

  „Dar Eu vă spun că orișicine se uită la o femeie, ca s-o poftească, a și preacurvit cu ea în inima lui.” Matei 5:28

  Dacă este adevărat că gândurile si intențiile inimii ni se pun la socoteală în egală măsură cu faptele, și că atunci când înlăuntrul nostru noi am consimțit la păcat, deja am păcătuit, indiferent dacă continuăm și comitem fapta sau nu, atunci de ce să nu și întreprindem fapta? Dacă deja am păcătuit, și am pierdut bătălia, de ce să nu ne bucurăm de rezultate?

  În primul rând, pot exista sănătoase motive morale pentru care să nu dăm curs unei acțiuni păcătoase, motive care nu au nimic de a face cu Dumnezeu, cu biruința, și cu viața spirituală. Dacă avem destulă putere de voință ca să ne abținem de la a ucide pe cineva pe care suntem furioși, vom evita pușcăria și acesta este un câștig. Din aceasta va rezulta un beneficiu real și pentru persoana pe care suntem mânioși, nu-i așa? Sunt multe beneficii morale care pot rezulta dintr-un comportament pozitiv. Dar aceasta, în ochii lui Dumnezeu, nu constituie biruință. Mai sunt și alte motive, pe lângă cele de ordin moral, pentru care merită să nu dăm curs fiecărui imbold de păcătuire. Nouă ni se pune la dispoziție putere pentru a ne întoarce la Isus și a cere ajutorul Său înainte de consimțirea la păcat.

  Când noi vom înțelege că deja am păcătuit când ne dăm consimțământul lăuntric pentru o faptă rea, și că nu putem numi biruință faptul că nu am pus în aplicare o astfel de consimțire, atunci noi avem șansa să ne întoarcem la Dumnezeu în pocăință înainte de a săvârși în mod practic o faptă rea. Noi putem realiza faptul că ochii noștri au fost atrași de la Hristos, și atunci nici măcar nu vom încerca să luptăm cu dușmanul prin propriile noastre puteri, ci ne vom admite neputința și ne vom întoarce la Dumnezeu.

  Creștinul aflat în creștere, se va găsi adesea în starea în care depinde de propriile lui puteri, și își dă consimțământul la ispită. Din cauza beneficiilor morale care pot fi câștigate, noi putem fi forțați să scrâșnim din dinți și să folosim toată puterea noastră de voință pentru a nu urma înfrângerea lăuntrică cu o faptă rea. Dar noi n-ar trebui să numim aceasta biruință? Dacă nu vom fi binevoitori să admitem că suntem despărțiți de Hristos în acele momente, ne va fi mult mai greu să ne întoarcem ulterior la Hristos și să cerem ajutorul Lui. Dar dacă noi vom admite că deja am păcătuit, și ne vom întoarce la El în pocăință, El ne va da puterea Lui.

  A fi bun prin a nu fi rău - 2017. Dacă nu vom fi binevoitori să admitem că suntem despărțiți de Hristos în acele momente, ne va fi mult mai greu să ne întoarcem ulterior la Hristos și să cerem ajutorul Lui. Dar dacă noi vom admite că deja am păcătuit, și ne vom întoarce la El în pocăință, El ne va da puterea Lui.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...