Articolul precedentFriptură sau fructe?
  Articolul următorPot alege

  Făcând binele prin a nu face răul

  „Dar Eu vă spun că orișicine se mânie pe fratele său, va cădea sub pedeapsa judecății.” Matei 5:22

  Într-o zi, pe când predam la facultate o clasă de studiu biblic, am băgat de seamă că doi dintre studenții mei aflați pe banca din spate se sărutau. M-am simțit insultat. Eram furios. Mi-am pierdut controlul. În primul rând, consideram că ceea ce făcuseră ei nu era potrivit. În al doilea rând, lucrul acesta se reflecta negativ asupra capabilităților mele. Ei ar fi trebuit să fie atât de fascinați cu prezentarea mea încât să nu se gândească la săruturi! În mintea mea m-am dus la locul unde erau și i-am izbit cap în cap. (Acest lucru ar fi fost destul de greu de realizat, pentru că nu era prea mult loc între capetele lor!)

  Totuși n-am urmat acest gând și nu am făcut așa cum simțeam că ar fi trebuit să fac. Am fost ispitit. Am recunoscut ispita. Și pentru că în acel moment nu depindeam de puterea lui Dumnezeu, deși predam un curs de studiu biblic, am păcătuit. Am consimțit la o faptă rea. Am gândit că aceasta era o idee bună. Am aprobat sugestia minții mele. Și mi-am făcut chiar și un plan de acțiune. Dar nu l-am adus la îndeplinire. M-am stăpânit de la a deveni violent. De fapt, m-am stăpânit atât de bine încât, atât cât știu, nimeni din cei din clasă nu au băgat de seamă că eram înfuriat. De asemenea nu mi-am urmat impulsurile pentru că am considerat că administrația nu ar fi fost prea fericită cu o astfel de soluție la problema respectivă. Și de asemenea nu știam cum se va reflecta o astfel de acțiune asupra relației mele cu restul clasei. Cu toate acestea însă am păcătuit. În ochii lui Dumnezeu eu i-am izbit pe cei doi tineri cap în cap! Este evident că eu nu am experimentat biruința în cazul acela, deși mi-am stăpânit acțiunile exterioare.

  Când spunem că pentru a fi reală, biruința trebuie să fie atât lăuntrică cât și exterioară, noi nu încurajăm oamenii să se comporte fără frâu, așteptând ca Dumnezeu să le schimbe lăuntrul. Dar într-un sens, acest lucru nu constituie un pericol real, pentru că de fapt nu sunt destule motive egoiste pentru a determina un bun comportament de suprafață. Dacă cineva are voință destul de tare, el va alege să nu sfârșească în pușcărie sau să-și păteze reputația, neacordând nici o importanță biruinței cerută de Dumnezeu. Dar este totuși important pentru noi să realizăm că singura biruință adevărată este aceea care vine din lăuntru. Atunci ne vom da seama câtă nevoie avem de a depinde de Dumnezeu, și acest simțământ al dependenței va veni ca rezultat al legăturii noastre cu El.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...