Articolul precedentPot alege
  Articolul următorCelulele puternice, morfice

  Cel ce cercetează inimile

  „Inima este nespus de înșelătoare și de deznădăjduit de rea; cine poate s-o cunoască?” Ieremia 17:9

  „Așa vorbește Domnul: Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijinește pe un muritor și își abate inima de la Domnul! Căci este ca un nenorocit în pustie, și nu vede venind fericirea; locuiește în locurile arse ale pustiei, într-un pământ sărac și fără locuitori. Binecuvântat să fie omul, care se încrede în Domnul, și a cărui nădejde este Domnul! Căci el este ca un pom sădit lângă o apă care-și întinde rădăcinile spre râu; nu se teme de căldură, când vine, și frunzișul lui rămâne verde; în anul secetei, nu se teme, și nu încetează să aducă roadă” (Ieremia 17:5-8). Ni se prezintă aici un contrast între acela care se încrede în Domnul și acela care se încrede în firea lui, adică în el însuși. Cartea Psalmilor spune că acela care se încrede în propria lui inimă este un nebun.

  Textul nostru de astăzi spune că inima este înșelătoare – chiar atunci când vrem să decidem dacă ne încredem în Dumnezeu sau în noi înșine. ți s-a întâmplat vreodată să gândești că a te încrede în Dumnezeu, numai ca să descoperi că a te încrede în tine însuti, fără să știi că te îndreptai către o cădere teribilă care urma să-ți arate cât de înșelătoare îți era inima? Dumnezeu, în bunătatea Sa, se oferă să ne cerceteze inimile și să încerce mintea noastră.

  „Dumnezeu conduce pas cu pas pe poporul Său. El îi aduce în diferite situații destinate să descopere starea inimii. Unii rezistă la anumite încercări, dar cad la altele. Cu fiecare încercare nouă inima este testată și încercată mai tare… În astfel de ocazii ei pot vedea ce este în inima lor și ce se opune influenței lui Isus.” Mărturii, vol. 1, pag. 187.

  Persoana care rămâne în Hristos, experimentează puterea lui Dumnezeu, pentru ca păcatul să nu mai stăpânească asupra lui. „El (Hristos) locuiește în inima ta prin credință. Tu trebuie să întreții această legătură cu Hristos prin credință și prin a-I preda continuu voința ta; și atât timp cât faci aceasta, El va lucra în tine și voința și înfăptuirea potrivit cu voia Lui.” Calea către Hristos, pag. 62 – 63. Nu este sarcina noastră să ne examinăm moment cu moment pentru a vedea dacă am rămas în puterea lui Hristos. Este posibil ca noi să nu putem judeca în mod corect. Partea noastră este de a continua legătura cu Hristos prin credință, printr-o comuniune zilnică cu El, și El ne va aduce biruința.

  Cel ce cercetează inimile - 2017. „Hristos locuiește în inima ta prin credință. Tu trebuie să întreții această legătură cu Hristos prin credință și prin a-I preda continuu voința ta; și atât timp cât faci aceasta, El va lucra în tine și voința și înfăptuirea potrivit cu voia Lui.”
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...