Iubirea lui Dumnezeu ne descoperă slăbiciunea noastră

  „Dar răbdarea trebuie să-și facă desăvârșit lucrarea, pentru ca să fiți desăvârșiți, întregi, și să nu duceți lipsă de nimic.” Iacov 1:4

  Satana știe că atâta vreme cât depindem de puterea lui Dumnezeu și ne ținem ochii ațintiți spre Isus, suntem de nezdruncinat. Așadar el lucrează pentru a ne abate de la legătura noastră cu Dumnezeu și de a ne atrage atenția la noi înșine, pentru că dacă reușește aceasta ne-a biruit. Ceea ce este crunt, e că adesea noi nu știm că am fost deturnați. Ați trecut vreodată prin experiența unui timp devoțional plin de miez cu Isus dimineața, numai pentru ca mai târziu în cursul zilei să fii spulberat de inamic printr-o anumită slăbiciune, fără ca să-i fi dat măcar seama în ce moment te-ai despărțit de Isus?

  Dumnezeu în bunătatea Lui, în felul Său milostiv și iubitor, este interesat în a ne descoperi cât de ușor suntem deturnați de la deplina dependență de El. El ne ajută să ne dăm seama cât mai repede posibil că ne-am îndepărtat de El, și El vrea ca noi să înțelegem ce ne poate feri de la a ajunge în acea stare. Ajungem așadar să discutăm despre procesul încercării și testării noastre pentru a ni se descoperi caracterele. În Iacov 1:2-4 ni se spune să privim ca o mare bucurie când trecem prin felurite încercări, pentru că aceasta aduce cu sine creștere și răbdare. Dumnezeu însuși nu ispitește și nu încearcă, dar El poate folosi ispita și încercarea pentru a ne descoperi nevoia noastră de EL.

  Dumnezeu se folosește de aceste ocazii pentru a descoperi ce este în adâncul inimii noastre. Lucrul acesta este descris în Divina Vindecare, pag. 470: „Mulți care în sinceritate consacră viețile lor slujirii lui Dumnezeu sunt surprinși și dezamăgiți când se văd confruntați cu obstacole și atacați de încercări și necazuri. Ei se roagă pentru asemănarea în caracter cu Hristos, pentru a fi pregătiți pentru lucrarea Domnului, și apoi se văd în împrejurări care par să aducă la iveală tot răul care există în firea lor… Ca și Israel în vechime ei înalță întrebarea: ‘Dacă Dumnezeu ne conduce, de ce vin peste noi toate aceste lucruri?’”

  Scopul lui Dumnezeu este să ne descopere, pas cu pas, punct cu punct, care sunt împrejurările în care noi suntem ispitiți să depindem de propria noastră putere, și să întoarcem spatele puterii Lui. Dacă noi vom suferi încercarea și vom continua să căutăm părtășia zilnică cu El, El ne va conduce cât se poate de repede la starea în care vom fi în totală dependență de El, în care vom fi tot timpul sub stăpânirea și controlul Său.

  Iubirea lui Dumnezeu ne descoperă slăbiciunea noastră - 2017. Dumnezeu în bunătatea Lui, în felul Său milostiv și iubitor, este interesat în a ne descoperi cât de ușor suntem deturnați de la deplina dependență de El. El ne ajută să ne dăm seama cât mai repede posibil că ne-am îndepărtat de El, și El vrea ca noi să înțelegem ce ne poate feri de la a ajunge în acea stare.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...