O lumină care nu orbește

  „Dar cărarea celor neprihăniți este ca lumina strălucitoare, a cărui strălucire merge mereu crescând până la miezul zilei.” Proverbe 4:18

  Te-ai întrebat vreodată cum se face că păcatele mari par să poată fi biruite mai ușor decât cele ‘ mici”? Răspunsul constă în faptul că noi putem birui toate păcatele atât timp cât suntem dependenți de puterea lui Dumnezeu, și că noi nu putem birui nici un păcat când ne încredem în propria noastră putere. Dar înainte de a fi binevoitori pentru a ne încrede în puterea lui Dumnezeu, noi trebuie să ajungem la starea în care să manifestăm neîncredere față de propria noastră putere. Noi găsim că este mai ușor de înțeles că în puterea noastră nu putem birui păcatele “mari”, dar ne este foarte greu să înțelegem de ce suntem neputincioși ca să luptăm împotriva diavolului în privința păcatelor “mici”. Aceasta se întâmplă pentru că noi încercăm să biruim „micile”păcate prin propria noastră putere.

  Închipuiți-vă că vă aflați într-o cameră întunecoasă, și că tocmai v-ați obișnuit cu întunericul. Fereastra este foarte bine blocată cu jaluzele. Dacă cineva ar trage de frânghia care controlează jaluzelele în mod brusc, lumina soarelui care ar năvăli înăuntru te-ar orbi pentru moment. Dumnezeu, în dragostea Sa, deschide jaluzelele puțin câte puțin. El nu ne descoperă starea noastră jalnică decât treptat. El începe cu marile probleme, cu păcatele evidente. Pe măsură ce învățăm să ne încredem în El pentru biruirea acestor păcate mari, El începe să ne descopere și pe cele “mici”.

  Dacă ar fi să abordezi pe un om care este condamnat la moarte pentru a-i vorbi despre mântuire, nu vei începe prin a-i spune să nu-și facă pantofii în Sabat. Dumnezeu însuși recunoaște o anumită secvență în desfășurarea evenimentelor. În Exodul 23 Domnul vorbește despre biruirea vrăjmașilor poporului Său. El promite ca să-i determine pe vrăjmașii lor să fugă. El spune că va trimete viespile ca arme foarte eficace! Dar apoi în versetele 29 și 30, El adaugă: „Nu-i voi izgoni într-un singur an dinaintea ta, pentru ca țara să nu ajungă o pustie și să nu se înmulțească împotriva ta fiarele de pe câmp. Ci le voi izgoni încetul cu încetul dinaintea ta, până vei crește la număr și vei putea să intri în stăpânirea țării.”

  Dumnezeu știe că dacă El ar fi încercat să ne schimbe dintr-o dată, și să ne descopere toate slăbiciunile noastre dintr-o dată, aceasta ne-ar fi distrus. Așadar El începe ușor, într-un ritm pe care, în slăbiciunea noastră, îl putem suporta. Dar dacă noi vom continua să urmărim părtășia zilnică cu El, El va isprăvi în noi această bună lucrare pe care a început-o. Filipeni 1:6.

  O lumină care nu orbește - 2017. Dumnezeu știe că dacă El ar fi încercat să ne schimbe dintr-o dată, și să ne descopere toate slăbiciunile noastre dintr-o dată, aceasta ne-ar fi distrus. Așadar El începe ușor, într-un ritm pe care, în slăbiciunea noastră, îl putem suporta.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...