O lumină care nu orbește

  „Dar cărarea celor neprihăniți este ca lumina strălucitoare, a cărui strălucire merge mereu crescând până la miezul zilei.” Proverbe 4:18

  Te-ai întrebat vreodată cum se face că păcatele mari par să poată fi biruite mai ușor decât cele ‘ mici”? Răspunsul constă în faptul că noi putem birui toate păcatele atât timp cât suntem dependenți de puterea lui Dumnezeu, și că noi nu putem birui nici un păcat când ne încredem în propria noastră putere. Dar înainte de a fi binevoitori pentru a ne încrede în puterea lui Dumnezeu, noi trebuie să ajungem la starea în care să manifestăm neîncredere față de propria noastră putere. Noi găsim că este mai ușor de înțeles că în puterea noastră nu putem birui păcatele “mari”, dar ne este foarte greu să înțelegem de ce suntem neputincioși ca să luptăm împotriva diavolului în privința păcatelor “mici”. Aceasta se întâmplă pentru că noi încercăm să biruim „micile”păcate prin propria noastră putere.

  Închipuiți-vă că vă aflați într-o cameră întunecoasă, și că tocmai v-ați obișnuit cu întunericul. Fereastra este foarte bine blocată cu jaluzele. Dacă cineva ar trage de frânghia care controlează jaluzelele în mod brusc, lumina soarelui care ar năvăli înăuntru te-ar orbi pentru moment. Dumnezeu, în dragostea Sa, deschide jaluzelele puțin câte puțin. El nu ne descoperă starea noastră jalnică decât treptat. El începe cu marile probleme, cu păcatele evidente. Pe măsură ce învățăm să ne încredem în El pentru biruirea acestor păcate mari, El începe să ne descopere și pe cele “mici”.

  Dacă ar fi să abordezi pe un om care este condamnat la moarte pentru a-i vorbi despre mântuire, nu vei începe prin a-i spune să nu-și facă pantofii în Sabat. Dumnezeu însuși recunoaște o anumită secvență în desfășurarea evenimentelor. În Exodul 23 Domnul vorbește despre biruirea vrăjmașilor poporului Său. El promite ca să-i determine pe vrăjmașii lor să fugă. El spune că va trimete viespile ca arme foarte eficace! Dar apoi în versetele 29 și 30, El adaugă: „Nu-i voi izgoni într-un singur an dinaintea ta, pentru ca țara să nu ajungă o pustie și să nu se înmulțească împotriva ta fiarele de pe câmp. Ci le voi izgoni încetul cu încetul dinaintea ta, până vei crește la număr și vei putea să intri în stăpânirea țării.”

  Dumnezeu știe că dacă El ar fi încercat să ne schimbe dintr-o dată, și să ne descopere toate slăbiciunile noastre dintr-o dată, aceasta ne-ar fi distrus. Așadar El începe ușor, într-un ritm pe care, în slăbiciunea noastră, îl putem suporta. Dar dacă noi vom continua să urmărim părtășia zilnică cu El, El va isprăvi în noi această bună lucrare pe care a început-o. Filipeni 1:6.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...