O lumină care nu orbește

  „Dar cărarea celor neprihăniți este ca lumina strălucitoare, a cărui strălucire merge mereu crescând până la miezul zilei.” Proverbe 4:18

  Te-ai întrebat vreodată cum se face că păcatele mari par să poată fi biruite mai ușor decât cele ‘ mici”? Răspunsul constă în faptul că noi putem birui toate păcatele atât timp cât suntem dependenți de puterea lui Dumnezeu, și că noi nu putem birui nici un păcat când ne încredem în propria noastră putere. Dar înainte de a fi binevoitori pentru a ne încrede în puterea lui Dumnezeu, noi trebuie să ajungem la starea în care să manifestăm neîncredere față de propria noastră putere. Noi găsim că este mai ușor de înțeles că în puterea noastră nu putem birui păcatele “mari”, dar ne este foarte greu să înțelegem de ce suntem neputincioși ca să luptăm împotriva diavolului în privința păcatelor “mici”. Aceasta se întâmplă pentru că noi încercăm să biruim „micile”păcate prin propria noastră putere.

  Închipuiți-vă că vă aflați într-o cameră întunecoasă, și că tocmai v-ați obișnuit cu întunericul. Fereastra este foarte bine blocată cu jaluzele. Dacă cineva ar trage de frânghia care controlează jaluzelele în mod brusc, lumina soarelui care ar năvăli înăuntru te-ar orbi pentru moment. Dumnezeu, în dragostea Sa, deschide jaluzelele puțin câte puțin. El nu ne descoperă starea noastră jalnică decât treptat. El începe cu marile probleme, cu păcatele evidente. Pe măsură ce învățăm să ne încredem în El pentru biruirea acestor păcate mari, El începe să ne descopere și pe cele “mici”.

  Dacă ar fi să abordezi pe un om care este condamnat la moarte pentru a-i vorbi despre mântuire, nu vei începe prin a-i spune să nu-și facă pantofii în Sabat. Dumnezeu însuși recunoaște o anumită secvență în desfășurarea evenimentelor. În Exodul 23 Domnul vorbește despre biruirea vrăjmașilor poporului Său. El promite ca să-i determine pe vrăjmașii lor să fugă. El spune că va trimete viespile ca arme foarte eficace! Dar apoi în versetele 29 și 30, El adaugă: „Nu-i voi izgoni într-un singur an dinaintea ta, pentru ca țara să nu ajungă o pustie și să nu se înmulțească împotriva ta fiarele de pe câmp. Ci le voi izgoni încetul cu încetul dinaintea ta, până vei crește la număr și vei putea să intri în stăpânirea țării.”

  Dumnezeu știe că dacă El ar fi încercat să ne schimbe dintr-o dată, și să ne descopere toate slăbiciunile noastre dintr-o dată, aceasta ne-ar fi distrus. Așadar El începe ușor, într-un ritm pe care, în slăbiciunea noastră, îl putem suporta. Dar dacă noi vom continua să urmărim părtășia zilnică cu El, El va isprăvi în noi această bună lucrare pe care a început-o. Filipeni 1:6.

  O lumină care nu orbește - 2017. Dumnezeu știe că dacă El ar fi încercat să ne schimbe dintr-o dată, și să ne descopere toate slăbiciunile noastre dintr-o dată, aceasta ne-ar fi distrus. Așadar El începe ușor, într-un ritm pe care, în slăbiciunea noastră, îl putem suporta.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Samuel

  Roagă-te pentru părinții care, asemenea lui Eli, neglijează educația copiilor lor! PROVOCARE: Îndrumă un tânăr să își consacre viața lui Dumnezeu asemenea lui Samuel!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...