Un martor mut

  „Adevărat, adevărat îţi spun, că noi vorbim ce ştim, şi mărturisim ce am văzut” Ioan 3:11

  Imaginaţi-vă o scenă din tribunal. Se aduce deţinutul. Apoi procurorul şi avocatul apărării îşi iau locurile. Judecătorul intră, şi curtea este în sesiune de lucru. Primul martor este chemat la bară. El depune jurământul, şi îşi ia locul în scaun. Întrebările încep.

  – Unde ai fost în noaptea de 27, la ora 10 seara?

  Tăcere.

  – Te-am întrebat, unde ai fost în noaptea de 27?

  Tăcere.

  Şi judecătorul exclamă: – De ce nu răspunzi la întrebare?

  – Să ştiţi, spune martorul în sfârşit, că eu socotesc că a fi un martor mut este suficient. Ar trebui să fie clar pentru toţi, ce simt eu în legătură cu acest caz, prin simplul fapt că sunt prezent în această sală, şi cred că aceasta ar trebui să fie suficient. Nu mă simt deloc în largul meu dând răspuns la întrebări. N-aş vrea să dau vreun răspuns greşit. Prefer să fiu un martor mut.

  Judecătorul eliberează pe „primul martor” şi cheamă pe următorul. Al doilea martor depune jurământul, şi-şi ia locul pe scaunul martorului. Judecata începe.

  – Unde ai fost în noaptea de 27, la ora 10 seara?

  – Acasă în pat.

  – Ai văzut sau ai auzit ceva neobişnuit?

  – Nu, nu numai că am fost în pat dar perdelele erau trase, radioul cânta, luminile erau stinse iar eu eram adormit cu capul pe pernă. Ca atare nu puteam să văd sau să aud nimic!

  – Şi vrei să spui că eşti martor?

  Majoritatea creştinilor de astăzi sunt ca aceşti doi martori. Fie că ei sunt hotărâţi în mod deliberat să rămână martori muţi sau dacă nu, n-au nimic personal de spus. Din această cauză mărturisirea lor pentru Hristos este ineficace. Numai când noi suntem în mod personal şi direct în legătură cu Domnul Isus, vom avea o mărturie personală de dat, şi o vom da – prin influenţa noastră, dar şi prin cuvintele noastre – devenind astfel martori efectivi pentru El.

  Un martor mut - 2017. Când noi suntem în mod personal şi direct în legătură cu Domnul Isus, vom avea o mărturie personală de dat, şi o vom da - prin influenţa noastră, dar şi prin cuvintele noastre - devenind astfel martori efectivi pentru El.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...