Un martor mut

  „Adevărat, adevărat îţi spun, că noi vorbim ce ştim, şi mărturisim ce am văzut” Ioan 3:11

  Imaginaţi-vă o scenă din tribunal. Se aduce deţinutul. Apoi procurorul şi avocatul apărării îşi iau locurile. Judecătorul intră, şi curtea este în sesiune de lucru. Primul martor este chemat la bară. El depune jurământul, şi îşi ia locul în scaun. Întrebările încep.

  – Unde ai fost în noaptea de 27, la ora 10 seara?

  Tăcere.

  – Te-am întrebat, unde ai fost în noaptea de 27?

  Tăcere.

  Şi judecătorul exclamă: – De ce nu răspunzi la întrebare?

  – Să ştiţi, spune martorul în sfârşit, că eu socotesc că a fi un martor mut este suficient. Ar trebui să fie clar pentru toţi, ce simt eu în legătură cu acest caz, prin simplul fapt că sunt prezent în această sală, şi cred că aceasta ar trebui să fie suficient. Nu mă simt deloc în largul meu dând răspuns la întrebări. N-aş vrea să dau vreun răspuns greşit. Prefer să fiu un martor mut.

  Judecătorul eliberează pe „primul martor” şi cheamă pe următorul. Al doilea martor depune jurământul, şi-şi ia locul pe scaunul martorului. Judecata începe.

  – Unde ai fost în noaptea de 27, la ora 10 seara?

  – Acasă în pat.

  – Ai văzut sau ai auzit ceva neobişnuit?

  – Nu, nu numai că am fost în pat dar perdelele erau trase, radioul cânta, luminile erau stinse iar eu eram adormit cu capul pe pernă. Ca atare nu puteam să văd sau să aud nimic!

  – Şi vrei să spui că eşti martor?

  Majoritatea creştinilor de astăzi sunt ca aceşti doi martori. Fie că ei sunt hotărâţi în mod deliberat să rămână martori muţi sau dacă nu, n-au nimic personal de spus. Din această cauză mărturisirea lor pentru Hristos este ineficace. Numai când noi suntem în mod personal şi direct în legătură cu Domnul Isus, vom avea o mărturie personală de dat, şi o vom da – prin influenţa noastră, dar şi prin cuvintele noastre – devenind astfel martori efectivi pentru El.

  Un martor mut - 2017. Când noi suntem în mod personal şi direct în legătură cu Domnul Isus, vom avea o mărturie personală de dat, şi o vom da - prin influenţa noastră, dar şi prin cuvintele noastre - devenind astfel martori efectivi pentru El.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...