Articolul precedentExersează-ți mintea
  Articolul următorRămânând în formă

  De ce se sting redeșteptările

  „Fiindcă oricine va voi să-şi scape viaţa, o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine, o va mântui.” Luca 9:24.

  Eşti de acord că mărturisirea este întotdeauna spontană? Dacă ai ajuns să vezi puţin din strălucirea dragostei lui Hristos, crezi că vei mai putea tăcea? Sau vei vorbi în mod automat despre lucrurile Evangheliei? Să privim la două declaraţii din cartea Calea către Hristos. Prima zice: „Chiar şi în cel de abia venit la Hristos se naşte o dorinţă de a face cunoscut şi altora ce Prieten preţios a găsit el în Hristos”, pag. 78. Să tragem concluzia. Dacă te-ai implicat în lucrarea Evangheliei, tu vei avea o dorinţă să spui şi altora despre Prietenul tău Isus. A doua declaraţie spune: „Creştinul care nu-şi va exercâta puterile primite de la Dumnezeu nu numai că nu va creşte în Hristos, dar el va pierde şi puterea pe care o avusese”, pag. 81.

  Dacă punem aceste două declaraţii împreună ajungem la concluzia: în entuziasmul pe care îl simt atunci când primesc Evanghelia, există un valoros mesaj. Dar dacă eu nu transmit acel mesaj, voi pierde tot ceea ce am. Putem deci trage concluzia că trebuie să existe şi posibilitatea ca cineva să nu vrea să dea mărturia care trebuie dată. Mărturisirea trebuie să fie voluntară. Dacă ea ar fi ceva automat, atunci ar fi de prisos să mai includem şi cea de a doua declaraţie, că adică dacă nu spui, vei pierde şi ceea ce ai. Aşadar, deşi impulsul iniţial de a spune şi a mărturisi este spontan, acţiunea în sine nu este întru totul spontană.

  Este posibil să stai în cămăruţă, să meditezi şi să citeşti Evanghelia, şi să te înflăcărezi despre ea, şi apoi acel entuziasm să se stingă dacă nu-l împărtăşeşti cu alţi. Dacă vei încerca să ascunzi comoara pe care ai descoperit-o, vei sfârşi într-un întuneric mai mare decât erai la început.

  „Dacă noi vom petrece toată viaţa noastră numai în meditaţii şi în rugăciuni, candelele noastre vor începe să pălească, pentru că lumina ni se dă ca s-o împărţim şi altora, şi cu cât vom împărţi mai multă lumină, cu atât mai strălucâtoare va fi lumina pe care o vom primi.” Mărturii alese, vol. 1, pag. 139. Aceia care au cunoscut o mare redeşteptare, dar au neglijat să o răspândească, vor descoperi că redeşteptarea se va stinge şi întunericul se va reîntoarce.

  Ştii tu ce înseamnă să vorbeşti cuiva în mod specific despre lucrurile Evangheliei şi despre ceea ce Isus înseamnă pentru tine? Numai împărtăşind cu alţii dragostea lui Isus vom fi atraşi noi mai aproape de El.

  De ce se sting redeșteptările - 2017. „Dacă noi vom petrece toată viaţa noastră numai în meditaţii şi în rugăciuni, candelele noastre vor începe să pălească, pentru că lumina ni se dă ca s-o împărţim şi altora, şi cu cât vom împărţi mai multă lumină, cu atât mai strălucâtoare va fi lumina pe care o vom primi.”
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...