Articolul precedentExersează-ți mintea
  Articolul următorRămânând în formă

  De ce se sting redeșteptările

  „Fiindcă oricine va voi să-şi scape viaţa, o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine, o va mântui.” Luca 9:24.

  Eşti de acord că mărturisirea este întotdeauna spontană? Dacă ai ajuns să vezi puţin din strălucirea dragostei lui Hristos, crezi că vei mai putea tăcea? Sau vei vorbi în mod automat despre lucrurile Evangheliei? Să privim la două declaraţii din cartea Calea către Hristos. Prima zice: „Chiar şi în cel de abia venit la Hristos se naşte o dorinţă de a face cunoscut şi altora ce Prieten preţios a găsit el în Hristos”, pag. 78. Să tragem concluzia. Dacă te-ai implicat în lucrarea Evangheliei, tu vei avea o dorinţă să spui şi altora despre Prietenul tău Isus. A doua declaraţie spune: „Creştinul care nu-şi va exercâta puterile primite de la Dumnezeu nu numai că nu va creşte în Hristos, dar el va pierde şi puterea pe care o avusese”, pag. 81.

  Dacă punem aceste două declaraţii împreună ajungem la concluzia: în entuziasmul pe care îl simt atunci când primesc Evanghelia, există un valoros mesaj. Dar dacă eu nu transmit acel mesaj, voi pierde tot ceea ce am. Putem deci trage concluzia că trebuie să existe şi posibilitatea ca cineva să nu vrea să dea mărturia care trebuie dată. Mărturisirea trebuie să fie voluntară. Dacă ea ar fi ceva automat, atunci ar fi de prisos să mai includem şi cea de a doua declaraţie, că adică dacă nu spui, vei pierde şi ceea ce ai. Aşadar, deşi impulsul iniţial de a spune şi a mărturisi este spontan, acţiunea în sine nu este întru totul spontană.

  Este posibil să stai în cămăruţă, să meditezi şi să citeşti Evanghelia, şi să te înflăcărezi despre ea, şi apoi acel entuziasm să se stingă dacă nu-l împărtăşeşti cu alţi. Dacă vei încerca să ascunzi comoara pe care ai descoperit-o, vei sfârşi într-un întuneric mai mare decât erai la început.

  „Dacă noi vom petrece toată viaţa noastră numai în meditaţii şi în rugăciuni, candelele noastre vor începe să pălească, pentru că lumina ni se dă ca s-o împărţim şi altora, şi cu cât vom împărţi mai multă lumină, cu atât mai strălucâtoare va fi lumina pe care o vom primi.” Mărturii alese, vol. 1, pag. 139. Aceia care au cunoscut o mare redeşteptare, dar au neglijat să o răspândească, vor descoperi că redeşteptarea se va stinge şi întunericul se va reîntoarce.

  Ştii tu ce înseamnă să vorbeşti cuiva în mod specific despre lucrurile Evangheliei şi despre ceea ce Isus înseamnă pentru tine? Numai împărtăşind cu alţii dragostea lui Isus vom fi atraşi noi mai aproape de El.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Nicio negociere

  Generația de mâine se clădește prin generația de astăzi. Tu poți fi azi un arhitect al celor ce Îi vor sluji mâine lui Dumnezeu. PROVOCARE: Ia-ți timp să te ocupi de viața spirituală a copiilor sau a nepoților tăi! Ajută-i să Îl cunoască pe Isus în mod personal!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...