Articolul precedentExersează-ți mintea
  Articolul următorRămânând în formă

  De ce se sting redeșteptările

  „Fiindcă oricine va voi să-şi scape viaţa, o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine, o va mântui.” Luca 9:24.

  Eşti de acord că mărturisirea este întotdeauna spontană? Dacă ai ajuns să vezi puţin din strălucirea dragostei lui Hristos, crezi că vei mai putea tăcea? Sau vei vorbi în mod automat despre lucrurile Evangheliei? Să privim la două declaraţii din cartea Calea către Hristos. Prima zice: „Chiar şi în cel de abia venit la Hristos se naşte o dorinţă de a face cunoscut şi altora ce Prieten preţios a găsit el în Hristos”, pag. 78. Să tragem concluzia. Dacă te-ai implicat în lucrarea Evangheliei, tu vei avea o dorinţă să spui şi altora despre Prietenul tău Isus. A doua declaraţie spune: „Creştinul care nu-şi va exercâta puterile primite de la Dumnezeu nu numai că nu va creşte în Hristos, dar el va pierde şi puterea pe care o avusese”, pag. 81.

  Dacă punem aceste două declaraţii împreună ajungem la concluzia: în entuziasmul pe care îl simt atunci când primesc Evanghelia, există un valoros mesaj. Dar dacă eu nu transmit acel mesaj, voi pierde tot ceea ce am. Putem deci trage concluzia că trebuie să existe şi posibilitatea ca cineva să nu vrea să dea mărturia care trebuie dată. Mărturisirea trebuie să fie voluntară. Dacă ea ar fi ceva automat, atunci ar fi de prisos să mai includem şi cea de a doua declaraţie, că adică dacă nu spui, vei pierde şi ceea ce ai. Aşadar, deşi impulsul iniţial de a spune şi a mărturisi este spontan, acţiunea în sine nu este întru totul spontană.

  Este posibil să stai în cămăruţă, să meditezi şi să citeşti Evanghelia, şi să te înflăcărezi despre ea, şi apoi acel entuziasm să se stingă dacă nu-l împărtăşeşti cu alţi. Dacă vei încerca să ascunzi comoara pe care ai descoperit-o, vei sfârşi într-un întuneric mai mare decât erai la început.

  „Dacă noi vom petrece toată viaţa noastră numai în meditaţii şi în rugăciuni, candelele noastre vor începe să pălească, pentru că lumina ni se dă ca s-o împărţim şi altora, şi cu cât vom împărţi mai multă lumină, cu atât mai strălucâtoare va fi lumina pe care o vom primi.” Mărturii alese, vol. 1, pag. 139. Aceia care au cunoscut o mare redeşteptare, dar au neglijat să o răspândească, vor descoperi că redeşteptarea se va stinge şi întunericul se va reîntoarce.

  Ştii tu ce înseamnă să vorbeşti cuiva în mod specific despre lucrurile Evangheliei şi despre ceea ce Isus înseamnă pentru tine? Numai împărtăşind cu alţii dragostea lui Isus vom fi atraşi noi mai aproape de El.

  De ce se sting redeșteptările - 2017. „Dacă noi vom petrece toată viaţa noastră numai în meditaţii şi în rugăciuni, candelele noastre vor începe să pălească, pentru că lumina ni se dă ca s-o împărţim şi altora, şi cu cât vom împărţi mai multă lumină, cu atât mai strălucâtoare va fi lumina pe care o vom primi.”
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...