Articolul precedentRămânând în formă
  Articolul următorRezistând ispitei

  Predat pentru slujire

  „Atunci Isus a zis ucenicilor Săi: ‘Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea, şi să Mă urmeze. Pentru că oricine va vrea să-şi scape viaţa, o va pierde dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va câştiga.” Matei 16:24.25.

  Dacă citim mai sus în acest pasaj vom vedea că Isus i-a întrebat pe ucenicii Săi cine creadeau ei că este El. Şi Petru a zis: „Tu eşti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu!” Isus l-a lăudat pentru acest răspuns. Şi apoi El a început să vorbească despre cum va merge la Ierusalim unde va fi dat în mâinile celor răi, răstignit, înmormântat, şi apoi înălţat în a treia zi. Petru, probabil mândru de a fi dat un răspuns corect cu puţin timp mai înainte, gândea că el avea din nou un răspuns corect. Şi a început să îl mustre pe Isus zicând: „Să Te ferească Dumnezeu, Doamne! Să nu Ţi se întâmple aşa ceva!” Ştiţi ce s-a întâmplat în continuare, în versetul 23. Isus S-a întors către Petru şi i-a zis: „Înapoia Mea, Satano: Tu eşti o piatră de poticnire pentru Mine!”

  Apoi Isus a încercat să le explice aceste lucruri. El le-a zis: „Iată Eu Mă duc la Ierusalim ca să sufăr pe cruce. Şi dacă voi vreţi să Mă urmaţi, trebuie să vă lepădaţi de egoism, să vă luaţi crucea şi să Mă urmaţi. Să ştiţi că aveţi şi voi o cruce de purtat.”

  Care este crucea noastră? Ea constă în a ne preda pe noi înşine lui Isus, în a ne preda voinţa noastră lui Isus. Crucea noastră are de a face cu predarea, cu renunţarea la eul nostru personal. Ea are de a face cu a trăi pentru Hristos mai degrabă decât a trăi pentru noi înşine. Crucea, jugul, predarea voinţei înseamnă acelaşi lucru. Când jugul este pus pe gâtul unui animal aceasta se face pentru a-l pregăti pentru slujire.

  Isus a zis în Luca 9,23: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi, şi să Mă urmeze.” Aşadar pasul numărul 1 este de a preda vieţile noastre în totalitate lui Isus, iar pasul numărul 2 este de a ne implica în cooperare, printr-o viaţă de slujire a lui Hristos.

  Ce vrea să spună Isus când ne invită să-L urmăm? El ne invită la o viaţă de mărturisire. „Urmaţi-Mă şi vă voi face pescari de oameni.” Când noi vom înceta să mai încercăm a ne mântui vieţile, şi vom căuta mai întâi împărăţia lui Dumnezeu, atunci noi vom fi implicaţi în slujirea altora, şi Îl vom urma cu adevărat pe Isus, care a trăit întreaga Sa viaţă pentru a binecuvânta şi a ajuta pe alţii.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...