Articolul precedentRămânând în formă
  Articolul următorRezistând ispitei

  Predat pentru slujire

  „Atunci Isus a zis ucenicilor Săi: ‘Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea, şi să Mă urmeze. Pentru că oricine va vrea să-şi scape viaţa, o va pierde dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va câştiga.” Matei 16:24.25.

  Dacă citim mai sus în acest pasaj vom vedea că Isus i-a întrebat pe ucenicii Săi cine creadeau ei că este El. Şi Petru a zis: „Tu eşti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu!” Isus l-a lăudat pentru acest răspuns. Şi apoi El a început să vorbească despre cum va merge la Ierusalim unde va fi dat în mâinile celor răi, răstignit, înmormântat, şi apoi înălţat în a treia zi. Petru, probabil mândru de a fi dat un răspuns corect cu puţin timp mai înainte, gândea că el avea din nou un răspuns corect. Şi a început să îl mustre pe Isus zicând: „Să Te ferească Dumnezeu, Doamne! Să nu Ţi se întâmple aşa ceva!” Ştiţi ce s-a întâmplat în continuare, în versetul 23. Isus S-a întors către Petru şi i-a zis: „Înapoia Mea, Satano: Tu eşti o piatră de poticnire pentru Mine!”

  Apoi Isus a încercat să le explice aceste lucruri. El le-a zis: „Iată Eu Mă duc la Ierusalim ca să sufăr pe cruce. Şi dacă voi vreţi să Mă urmaţi, trebuie să vă lepădaţi de egoism, să vă luaţi crucea şi să Mă urmaţi. Să ştiţi că aveţi şi voi o cruce de purtat.”

  Care este crucea noastră? Ea constă în a ne preda pe noi înşine lui Isus, în a ne preda voinţa noastră lui Isus. Crucea noastră are de a face cu predarea, cu renunţarea la eul nostru personal. Ea are de a face cu a trăi pentru Hristos mai degrabă decât a trăi pentru noi înşine. Crucea, jugul, predarea voinţei înseamnă acelaşi lucru. Când jugul este pus pe gâtul unui animal aceasta se face pentru a-l pregăti pentru slujire.

  Isus a zis în Luca 9,23: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi, şi să Mă urmeze.” Aşadar pasul numărul 1 este de a preda vieţile noastre în totalitate lui Isus, iar pasul numărul 2 este de a ne implica în cooperare, printr-o viaţă de slujire a lui Hristos.

  Ce vrea să spună Isus când ne invită să-L urmăm? El ne invită la o viaţă de mărturisire. „Urmaţi-Mă şi vă voi face pescari de oameni.” Când noi vom înceta să mai încercăm a ne mântui vieţile, şi vom căuta mai întâi împărăţia lui Dumnezeu, atunci noi vom fi implicaţi în slujirea altora, şi Îl vom urma cu adevărat pe Isus, care a trăit întreaga Sa viaţă pentru a binecuvânta şi a ajuta pe alţii.

  Predat pentru slujire - 2017. Când noi vom înceta să mai încercăm a ne mântui vieţile, şi vom căuta mai întâi împărăţia lui Dumnezeu, atunci noi vom fi implicaţi în slujirea altora, şi Îl vom urma cu adevărat pe Isus, care a trăit întreaga Sa viaţă pentru a binecuvânta şi a ajuta pe alţii.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...