Articolul precedentRămânând în formă
  Articolul următorRezistând ispitei

  Predat pentru slujire

  „Atunci Isus a zis ucenicilor Săi: ‘Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea, şi să Mă urmeze. Pentru că oricine va vrea să-şi scape viaţa, o va pierde dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va câştiga.” Matei 16:24.25.

  Dacă citim mai sus în acest pasaj vom vedea că Isus i-a întrebat pe ucenicii Săi cine creadeau ei că este El. Şi Petru a zis: „Tu eşti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu!” Isus l-a lăudat pentru acest răspuns. Şi apoi El a început să vorbească despre cum va merge la Ierusalim unde va fi dat în mâinile celor răi, răstignit, înmormântat, şi apoi înălţat în a treia zi. Petru, probabil mândru de a fi dat un răspuns corect cu puţin timp mai înainte, gândea că el avea din nou un răspuns corect. Şi a început să îl mustre pe Isus zicând: „Să Te ferească Dumnezeu, Doamne! Să nu Ţi se întâmple aşa ceva!” Ştiţi ce s-a întâmplat în continuare, în versetul 23. Isus S-a întors către Petru şi i-a zis: „Înapoia Mea, Satano: Tu eşti o piatră de poticnire pentru Mine!”

  Apoi Isus a încercat să le explice aceste lucruri. El le-a zis: „Iată Eu Mă duc la Ierusalim ca să sufăr pe cruce. Şi dacă voi vreţi să Mă urmaţi, trebuie să vă lepădaţi de egoism, să vă luaţi crucea şi să Mă urmaţi. Să ştiţi că aveţi şi voi o cruce de purtat.”

  Care este crucea noastră? Ea constă în a ne preda pe noi înşine lui Isus, în a ne preda voinţa noastră lui Isus. Crucea noastră are de a face cu predarea, cu renunţarea la eul nostru personal. Ea are de a face cu a trăi pentru Hristos mai degrabă decât a trăi pentru noi înşine. Crucea, jugul, predarea voinţei înseamnă acelaşi lucru. Când jugul este pus pe gâtul unui animal aceasta se face pentru a-l pregăti pentru slujire.

  Isus a zis în Luca 9,23: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi, şi să Mă urmeze.” Aşadar pasul numărul 1 este de a preda vieţile noastre în totalitate lui Isus, iar pasul numărul 2 este de a ne implica în cooperare, printr-o viaţă de slujire a lui Hristos.

  Ce vrea să spună Isus când ne invită să-L urmăm? El ne invită la o viaţă de mărturisire. „Urmaţi-Mă şi vă voi face pescari de oameni.” Când noi vom înceta să mai încercăm a ne mântui vieţile, şi vom căuta mai întâi împărăţia lui Dumnezeu, atunci noi vom fi implicaţi în slujirea altora, şi Îl vom urma cu adevărat pe Isus, care a trăit întreaga Sa viaţă pentru a binecuvânta şi a ajuta pe alţii.

  Predat pentru slujire - 2017. Când noi vom înceta să mai încercăm a ne mântui vieţile, şi vom căuta mai întâi împărăţia lui Dumnezeu, atunci noi vom fi implicaţi în slujirea altora, şi Îl vom urma cu adevărat pe Isus, care a trăit întreaga Sa viaţă pentru a binecuvânta şi a ajuta pe alţii.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.