Articolul precedentRezistând ispitei
  Articolul următorBinecuvântări din partea apei

  A dărui înseamnă a trăi

  „Şi oamenii nu aprind lumina ca s-o pună sub obroc, ci o pun în sfeşnic, şi luminează tuturor celor din casă.” Matei 5:15

  Noi petrecem o atât de mare parte din viaţa noastră încercând să ne punem în siguranţă pentru cazul în care zile rele vor veni peste noi, încercând să plănuim, să economisim, să acumulăm, să ne protejăm împotriva pierderilor, şi în tot acest timp adevărul ne râde în faţă. Acela care încearcă să-şi scape viaţa, va sfârşi prin a o pierde. Numai acela care este binevoitor să-şi cheltuiască viaţa pentru slujirea altora va găsi adevărata viaţă.

  Ni s-a spus că la marea zi a judecăţii, aceia care nu au lucrat pentru Hristos, care au plutit prin viaţă gândindu-se numai la ei înşişi, care şi-au purtat numai lor de grijă, ignorând nevoile altora, vor fi puşi de Judecătorul cel drept împreună cu cei care au înfăptuit răul. Ei vor primi aceeaşi răsplată (vezi Hristos Lumina Lumii, pag. 641). Dacă am studiat cât de cât cele sfinte, ar trebui să ştim că a da înseamnă a trăi, şi a nu da înseamnă a muri. Noi trebuie să dăruim pentru a putea primi, şi acela care încetează să dăruiască va înceta să mai primească. Însăşi capacâtatea noastră de a primi este întreţinută numai prin dăruire. Acesta este motivul pentru care mulţi creştini şi chiar biserici întregi bat pasul pe loc. Singurul fel prin care Dumnezeu ne poate mântui este prin a ne permite să lucrăm împreună cu El. „Efortul de a aduce binecuvântare asupra altora, se va reflecta în propria noastră binecuvântare. Acesta este motivul pentru care Dumnezeu ne-a dat şi nouă o parte în planul de mântuire.” Calea către Hristos, pag. 79.

  Cea mai mare nevoie specifică a bisericii, şi a creştinului în mod individual, este să accepte invitaţia de a se implica în mod activ în mărturisirea adevărului. Mărturisirea însă nu înseamnă în principal a merge pe la casele oamenilor, a bate la uşi, şi a încerca să convingi pe nişte străini despre nevoia lor de Hristos în 5 minute sau chiar mai puţin pentru ca apoi să poţi merge la următoarea casă. Mărturisirea trebuie să devină un mod de viaţă pentru a avea cu adevărat rost.

  Este imposibil să dai mărturie dacă nu ai nimic de spus. Legătura cu Hristos trebuie să fie baza lucrării noastre pentru alţii. Dar este imposibil să fii un martor şi să nu ai nimic de spus. O candelă nu dă lumină decât dacă este aprinsă, dar, dacă imediat ce a fost aprinsă este acoperită astfel ca lumina să nu poată fi văzută, acea candelă se va stinge. Numai dacă vom împărtăşi lumina noastră şi cu alţii vom putea creşte cu adevărat.

  A dărui înseamnă a trăi - 2017. Este imposibil să dai mărturie dacă nu ai nimic de spus. Legătura cu Hristos trebuie să fie baza lucrării noastre pentru alţii. Dar este imposibil să fii un martor şi să nu ai nimic de spus. Numai dacă vom împărtăşi lumina noastră şi cu alţii vom putea creşte cu adevărat.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...