Articolul precedentRezistând ispitei
  Articolul următorBinecuvântări din partea apei

  A dărui înseamnă a trăi

  „Şi oamenii nu aprind lumina ca s-o pună sub obroc, ci o pun în sfeşnic, şi luminează tuturor celor din casă.” Matei 5:15

  Noi petrecem o atât de mare parte din viaţa noastră încercând să ne punem în siguranţă pentru cazul în care zile rele vor veni peste noi, încercând să plănuim, să economisim, să acumulăm, să ne protejăm împotriva pierderilor, şi în tot acest timp adevărul ne râde în faţă. Acela care încearcă să-şi scape viaţa, va sfârşi prin a o pierde. Numai acela care este binevoitor să-şi cheltuiască viaţa pentru slujirea altora va găsi adevărata viaţă.

  Ni s-a spus că la marea zi a judecăţii, aceia care nu au lucrat pentru Hristos, care au plutit prin viaţă gândindu-se numai la ei înşişi, care şi-au purtat numai lor de grijă, ignorând nevoile altora, vor fi puşi de Judecătorul cel drept împreună cu cei care au înfăptuit răul. Ei vor primi aceeaşi răsplată (vezi Hristos Lumina Lumii, pag. 641). Dacă am studiat cât de cât cele sfinte, ar trebui să ştim că a da înseamnă a trăi, şi a nu da înseamnă a muri. Noi trebuie să dăruim pentru a putea primi, şi acela care încetează să dăruiască va înceta să mai primească. Însăşi capacâtatea noastră de a primi este întreţinută numai prin dăruire. Acesta este motivul pentru care mulţi creştini şi chiar biserici întregi bat pasul pe loc. Singurul fel prin care Dumnezeu ne poate mântui este prin a ne permite să lucrăm împreună cu El. „Efortul de a aduce binecuvântare asupra altora, se va reflecta în propria noastră binecuvântare. Acesta este motivul pentru care Dumnezeu ne-a dat şi nouă o parte în planul de mântuire.” Calea către Hristos, pag. 79.

  Cea mai mare nevoie specifică a bisericii, şi a creştinului în mod individual, este să accepte invitaţia de a se implica în mod activ în mărturisirea adevărului. Mărturisirea însă nu înseamnă în principal a merge pe la casele oamenilor, a bate la uşi, şi a încerca să convingi pe nişte străini despre nevoia lor de Hristos în 5 minute sau chiar mai puţin pentru ca apoi să poţi merge la următoarea casă. Mărturisirea trebuie să devină un mod de viaţă pentru a avea cu adevărat rost.

  Este imposibil să dai mărturie dacă nu ai nimic de spus. Legătura cu Hristos trebuie să fie baza lucrării noastre pentru alţii. Dar este imposibil să fii un martor şi să nu ai nimic de spus. O candelă nu dă lumină decât dacă este aprinsă, dar, dacă imediat ce a fost aprinsă este acoperită astfel ca lumina să nu poată fi văzută, acea candelă se va stinge. Numai dacă vom împărtăşi lumina noastră şi cu alţii vom putea creşte cu adevărat.

  A dărui înseamnă a trăi - 2017. Este imposibil să dai mărturie dacă nu ai nimic de spus. Legătura cu Hristos trebuie să fie baza lucrării noastre pentru alţii. Dar este imposibil să fii un martor şi să nu ai nimic de spus. Numai dacă vom împărtăşi lumina noastră şi cu alţii vom putea creşte cu adevărat.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...