Pământ sfânt

  „Dumnezeu a zis: ‘Nu te apropia de locul acesta; scoate-ţi încălţămintele din picioare, căci locul pe care calci este un pământ sfânt” Exodul 3:5

  Moise fusese în pustie timp de 40 de ani, păzind oile. Acestea nici măcar nu erau oile sale – ele aparţineau socrului său. Într-una din zile, pe când pribegea prin pustiul nisipos, a văzut că un tufiş era în flăcări. S-a apropiat ca să investigheze. Domnul i-a vorbit din acel tufiş: „Scoate-ţi încăltămintele din picioare, căci locul pe care calci este un pământ sfânt.”

  Ce făcea oare ca terenul din jurul tufişului aflat în flăcări să fie numit pământ sfânt? O, aţi putea spune, prezenţa lui Dumnezeu! Dar oare nu a fost Dumnezeu prezent cu Moise, în peregrinările sale prin pustiu, chiar înainte ca el să ajungă la acel tufiş? Da. Care este diferenţa? Diferenţa constă în faptul că Moise şi-a dat seama într-un mod special că Dumnezeu era acolo.

  Isus a venit pe pământ pentru 33 de ani şi jumătate. 30 dintre acei ani au fost petrecuţi în atelierul de tâmplărie. Ni se spune că Isus a slujit pe Dumnezeu în egală măsură în atelierul de tâmplărie ca şi în cei trei ani şi jumătate de lucrare publică (Hristos Lumina Lumii, pag. 74). Isus, lucrând în atelierul de tâmplărie, şi-a dat seama că Dumnezeu era prezent acolo cu El, şi atelierul de tâmplărie a devenit pentru el pământ sfânt.

  Fiecare dintre noi putem înţelege că indiferent unde lucrăm, indiferent unde ne petrecem zilele, locul acela poate fi pământ Sfânt pentru noi, dacă ne dăm seama de prezenţa Domnului în locul acela. Noi nu trebuie să mergem la vreun templu sau la un munte Sfânt ca să căutăm prezenţa Domnului. El este întotdeauna cu noi, şi când noi ne vom da seama că El este prezent, terenul pe care vom sta este teren sfânt. Nu este nici o diferenţă dacă eşti cioban, aşa cum a fost Moise, sau tâmplar aşa cum a fost Isus, sau învăţător, sau om de afaceri, sau gospodină, sau vânzător. Nu este nici o diferenţă dacă locul în care-ţi duci activitatea este „dincolo de pustie” (Exod 3:1), aşa cum a fost cazul lui Moise, sau într-un mare oraş. Biroul, casa, întreprinderea în care lucrezi, pot deveni pământ sfânt dacă tu îţi dai seama că Domnul este acolo unde eşti tu.

  Mărturisirea pentru Hristos nu se desfăşoară numai sâmbătă după-amiază. Mărturisirea este un mod de viaţă. Probabil că cel mai larg câmp de activitate ce îl vei avea vreodată se găseşte chiar acolo unde îţi câştigi pâinea, pentru că acolo îţi petreci cel mai mult din timpul tău. Dacă tu vei consacra Domnului locul unde tu îţi desfăşori activitatea, pentru ca acel loc să fie pământ sfânt, Domnul va fi acolo.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...