Omul cel mai fericit din lume

  „Înaintea feţei Tale sunt bucurii nespuse, şi desfătări veşnice în dreapta Ta” Psalmul 16:11

  Ne dăm seama că aceia care nu s-ar simţi fericiţi în ceruri nici nu vor ajunge acolo. Unul dintre adevărurile cele mai minunate despre ceruri este că oamenii de acolo vor fi fericiţi. V-aţi gândit vreodată ce face din cer un loc atât de fericât?

  Sunt sigur că băieţii şi fetele vor găsi acolo destul timp pentru joacă. Sunt sigur că ei vor găsi plăceri nespuse în a se juca cu toate animalele de acolo. Va fi un lucru nemaipomenit pentru copii, şi chiar pentru noi cei mai în vârstă, să putem zbura fără să trebuiască să ne urcăm într-un avion. Ce plăcut va fi să pluteşti la fel cum pluteşti cu Deltaplanul fără să ai nevoie de un Deltaplan, sau să sări cum ai sări cu paraşuta fără să ai nevoie de o paraşută! Probabil că unora le va place să se scufunde în râul vieţii fără să aibă nevoie de tot echipamentul greoi de care este nevoie astăzi pentru scufundări. Şi de fapt toate posibilităţile de călătorie vor fi nelimitate.

  Dar fericirea cea mai mare în ceruri nu va veni din lucruri ca acestea. Să luăm aminte la cele scrise în Calea către Hristos, pagina 77: „Spiritul dragostei pline de sacrificiu al lui Hristos este spiritul care caracterizează întreg cerul şi care constituie esenţa fericirii de acolo.” Motivul pentru care oamenii sunt fericiţi în ceruri este pentru că ei sunt angajaţi în slujirea altora. Şi acesta este secretul fericirii şi aici pe pământ.

  Persoana cea mai fericită din lume este aceea a cărei viaţă este dedicată altora, şi persoana care se află în starea cea mai mizerabilă pe această lume este aceea care se îngrijeşte în cea mai mare măsură numai de ea însăşi. Acela al cărui interes principal în viaţă este să născocească ce să mai facă pentru a câştiga cât mai mult, pentru a avea cât mai multe plăceri, este un om mizerabil de nefericât. Dacă vei merge la un loc de distracţii, şi vei privi cu atenţie feţele celor ce stau acolo, aşteptând la coadă ca să „se distreze” vei vedea că cei mai mulţi dintre ei arată destul de nefericiţi. Şi copilul care nu mai poate dormi toată noaptea dinaintea zilei în care urmează să meargă la un loc de distracţie, va fi întotdeauna posac pe drumul înapoi spre casă.

  Dacă tânjeşti după fericire, distracţie şi bucurie, ceea ce ai de făcut este să slujeşti, să împărtăşeşti, să încerci să aduci fericire acelora din jurul tău. Aceasta este sursa adevăratei bucurii în viaţa aceasta, şi în viaţa viitoare.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...