Articolul precedentRenunțând la control
  Articolul următorUn miracol modern

  Îngrijorat pentru tata

  „Cum mă voi putea sui eu la tatăl meu, dacă băiatul nu este cu mine? Ah! Să nu văd mânia tatălui meu!” Geneza 44:34

  „Cum mă voi putea sui eu la tatăl meu, dacă băiatul nu este cu mine?” Iuda pleda pentru fratele său mai mic, Beniamin. Iuda era acela care venise cu ideea ca Iosif să fie vândut ca sclav. Tot el a fost acela care a plănuit să omoare o oaie şi să mânjească haina lui Iosif cu sângele acelei oi, pentru a o da tatălui ca semn că Iosif fusese omorât. Şi iată că acum îl vedem pledând pentru viaţa fratelui său şi oferindu-se să-i ia locul în închisoare, pentru ca tatăl său să nu fie întristat. Se pare că pe undeva a avut loc o schimbare totală. E de admirat această schimbare în viaţa lui Iuda, nu-i aşa?

  Mai înainte, Iuda n-a pus nici un preţ pe simţămintele tatălui său. Acum acest subiect îl îngrijorează. Mai înainte lui îi păsase numai de el insuşi. Acum el se gândeşte la bunăstarea altora ca ceva mai important decât însăşi bunăstarea lui. El fusese necinstit. Acum dovedeşte cinstea. Viaţa lui Iuda a fost schimbată. El îşi ia răspunderea să fie garanţie pentru Beniamin. Şi aceasta a făcut-o în mod voluntar. El şi-a luat acea responsabilitate din proprie iniţiativă.

  Când un cuplu decide să aibă copii, cei doi fac alegerea de a deveni o garanţie pentru acei copii. Când cineva hotărăşte să fie pastor sau învăţător, el se oferă să fie garanţie pentru cei aflaţi în grija sa. Acestea sunt responsabilităţi voluntare, şi nu unele care sunt puse asupra noastră de altcineva.

  Se apropie ziua în care vom fi înălţaţi la Tatăl (1 Tesaloniceni 4,16.17). Noi putem fi mulţumitori astăzi că lui Isus îi pasă de noi, că El va face tot ceea ce Îi stă în putere pentru ca atunci când vom merge la Tatăl nostru şi Tatăl Lui, toţi cei dragi ai noştri să fie cu noi. Nu eşti tu mulţumitor pentru Acela care, asemenea lui Iuda a făcut acel pas înainte, pentru tine şi pentru aceia pe care tu îi iubeşti, şi a zis: „Eu voi fi o garanţie pentru ei. Lasă-Mă să iau locul lor”? Nu eşti tu mulţumitor pentru faptul că un părinte sau un învăţător sau un prieten pe care-l cunoşti s-a oferit cândva în viaţa ta să fie garanţie pentru tine? Nu vrei tu să mi te alături astăzi în a ne hotărî să nu întristăm inima Tatălui nostru prin a lipsi din ceruri atunci când toţi copiii Săi se vor aduna înapoi acasă? Nu vrei tu să te alături lui Iuda în apelul pe care el l-a făcut la curtea imperiului celui mai puternic din acea vreme, zicând: „Lasă-mă să fiu garant pentru că nu mă pot sui la tatăl meu dacă băiatul nu este cu mine”?

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Nicio negociere

  Generația de mâine se clădește prin generația de astăzi. Tu poți fi azi un arhitect al celor ce Îi vor sluji mâine lui Dumnezeu. PROVOCARE: Ia-ți timp să te ocupi de viața spirituală a copiilor sau a nepoților tăi! Ajută-i să Îl cunoască pe Isus în mod personal!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...