Articolul precedentRenunțând la control
  Articolul următorUn miracol modern

  Îngrijorat pentru tata

  „Cum mă voi putea sui eu la tatăl meu, dacă băiatul nu este cu mine? Ah! Să nu văd mânia tatălui meu!” Geneza 44:34

  „Cum mă voi putea sui eu la tatăl meu, dacă băiatul nu este cu mine?” Iuda pleda pentru fratele său mai mic, Beniamin. Iuda era acela care venise cu ideea ca Iosif să fie vândut ca sclav. Tot el a fost acela care a plănuit să omoare o oaie şi să mânjească haina lui Iosif cu sângele acelei oi, pentru a o da tatălui ca semn că Iosif fusese omorât. Şi iată că acum îl vedem pledând pentru viaţa fratelui său şi oferindu-se să-i ia locul în închisoare, pentru ca tatăl său să nu fie întristat. Se pare că pe undeva a avut loc o schimbare totală. E de admirat această schimbare în viaţa lui Iuda, nu-i aşa?

  Mai înainte, Iuda n-a pus nici un preţ pe simţămintele tatălui său. Acum acest subiect îl îngrijorează. Mai înainte lui îi păsase numai de el insuşi. Acum el se gândeşte la bunăstarea altora ca ceva mai important decât însăşi bunăstarea lui. El fusese necinstit. Acum dovedeşte cinstea. Viaţa lui Iuda a fost schimbată. El îşi ia răspunderea să fie garanţie pentru Beniamin. Şi aceasta a făcut-o în mod voluntar. El şi-a luat acea responsabilitate din proprie iniţiativă.

  Când un cuplu decide să aibă copii, cei doi fac alegerea de a deveni o garanţie pentru acei copii. Când cineva hotărăşte să fie pastor sau învăţător, el se oferă să fie garanţie pentru cei aflaţi în grija sa. Acestea sunt responsabilităţi voluntare, şi nu unele care sunt puse asupra noastră de altcineva.

  Se apropie ziua în care vom fi înălţaţi la Tatăl (1 Tesaloniceni 4,16.17). Noi putem fi mulţumitori astăzi că lui Isus îi pasă de noi, că El va face tot ceea ce Îi stă în putere pentru ca atunci când vom merge la Tatăl nostru şi Tatăl Lui, toţi cei dragi ai noştri să fie cu noi. Nu eşti tu mulţumitor pentru Acela care, asemenea lui Iuda a făcut acel pas înainte, pentru tine şi pentru aceia pe care tu îi iubeşti, şi a zis: „Eu voi fi o garanţie pentru ei. Lasă-Mă să iau locul lor”? Nu eşti tu mulţumitor pentru faptul că un părinte sau un învăţător sau un prieten pe care-l cunoşti s-a oferit cândva în viaţa ta să fie garanţie pentru tine? Nu vrei tu să mi te alături astăzi în a ne hotărî să nu întristăm inima Tatălui nostru prin a lipsi din ceruri atunci când toţi copiii Săi se vor aduna înapoi acasă? Nu vrei tu să te alături lui Iuda în apelul pe care el l-a făcut la curtea imperiului celui mai puternic din acea vreme, zicând: „Lasă-mă să fiu garant pentru că nu mă pot sui la tatăl meu dacă băiatul nu este cu mine”?

  Îngrijorat pentru tata - 2017. Nu vrei tu să te alături lui Iuda în apelul pe care el l-a făcut la curtea imperiului celui mai puternic din acea vreme, zicând: „Lasă-mă să fiu garant pentru că nu mă pot sui la tatăl meu dacă băiatul nu este cu mine”?
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...