Martor veșnic

„Căci cunoaşteţi harul Domnului nostru Isus Hristos. El, măcar că era bogat, S-a făcut sărac pentru voi, pentru ca prin sărăcia Lui, voi să vă îmbogăţiţi.” 2 Corinteni 8:9

Imaginează-ţi că într-o zi în ceruri, îngerul tău vine la tine şi îţi spune: „N-ai vrea să pornim într-o călătorie?”

Iar tu răspunzi: „Desigur. Încotro?”

„Există o mică planetă la marginea universului, şi cei de acolo ar vrea să audă ce înseamnă a fi răscumpărat dintr-o lume pierdută”, spune îngerul tău. „Eu nu pot să le spun. Dar am să-ţi arăt ţie cum să ajungi acolo.”

Te ar interesa o astfel de propunere? Legea dăruirii este legea de bază a universului. Şi deşi doctorii nu vor avea de lucru în ceruri, iar cei care oferă servicii funerare vor fi şoma, şi multe alte slujbe de aici de pe pământ nu vor avea nici un rost în ceruri, mărturisirea creştină va continua. Îngerii nu ştiu ce înseamnă bucuria mântuirii. Şi dacă dăruirea este esenţa fericirii cereşti, crezi că ar strica să începi să dăruieşti chiar acum şi aici?

Dacă scopul meu principal în a fi creştin este ca să ajung în ceruri, atunci este foarte posibil că eu nu sunt creştin deloc. Acela care a devenit cu adevărat părtaş al Spiritului lui Hristos va fi mult mai îngrijorat de mântuirea altora decât de propria sa mântuire. Vă aduceţi aminte de Iuda când s-a oferit să fie garanţie pentru fratele său Beniamin? Când el s-a gândit ce însemna pentru Beniamin să rămână în Egipt ca sclav, şi când s-a gândit la câtă mâhnire va aduce aceasta tatălui său, Iuda s-a oferit să ia locul lui Beniamin.

Vă aduceţi aminte de Moise când îi conducea pe israeliţi afară din Egipt? Dumnezeu s-a oferit să-i distrugă pe acei răzvrătiţi nemulţumitori, şi să înceapă de la zero, făcând din Moise un mare neam. Moise a fost gata să renunţe la propria sa viaţă veşnică pentru ca să salveze pe poporul pe care-l iubea.

Şi Isus, cel mai mare Dătător, n-a făcut din cer un lucru de apucat, în timp ce noi eram aici pierduţi, ci a venit într-o călătorie lungă şi costisitoare, punându-şi în risc propria Sa existenţă veşnică, pentru a ne asigura un loc în ceruri. Spiritul acesta de dăruire neegoistă a fost prezent în viaţa lui Iuda, a lui Moise, şi este prezent în întregul cer. Nevoia noastră astăzi este de a fi binevoitori să cheltuim din ce este al nostru şi chiar pe noi înşine pentru mântuirea altora.

Moris Venden
Moris Venden
Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor