Articolul precedentUn miracol modern
  Articolul următorAdevărata măsură a succesului

  Martor veșnic

  „Căci cunoaşteţi harul Domnului nostru Isus Hristos. El, măcar că era bogat, S-a făcut sărac pentru voi, pentru ca prin sărăcia Lui, voi să vă îmbogăţiţi.” 2 Corinteni 8:9

  Imaginează-ţi că într-o zi în ceruri, îngerul tău vine la tine şi îţi spune: „N-ai vrea să pornim într-o călătorie?”

  Iar tu răspunzi: „Desigur. Încotro?”

  „Există o mică planetă la marginea universului, şi cei de acolo ar vrea să audă ce înseamnă a fi răscumpărat dintr-o lume pierdută”, spune îngerul tău. „Eu nu pot să le spun. Dar am să-ţi arăt ţie cum să ajungi acolo.”

  Te ar interesa o astfel de propunere? Legea dăruirii este legea de bază a universului. Şi deşi doctorii nu vor avea de lucru în ceruri, iar cei care oferă servicii funerare vor fi şoma, şi multe alte slujbe de aici de pe pământ nu vor avea nici un rost în ceruri, mărturisirea creştină va continua. Îngerii nu ştiu ce înseamnă bucuria mântuirii. Şi dacă dăruirea este esenţa fericirii cereşti, crezi că ar strica să începi să dăruieşti chiar acum şi aici?

  Dacă scopul meu principal în a fi creştin este ca să ajung în ceruri, atunci este foarte posibil că eu nu sunt creştin deloc. Acela care a devenit cu adevărat părtaş al Spiritului lui Hristos va fi mult mai îngrijorat de mântuirea altora decât de propria sa mântuire. Vă aduceţi aminte de Iuda când s-a oferit să fie garanţie pentru fratele său Beniamin? Când el s-a gândit ce însemna pentru Beniamin să rămână în Egipt ca sclav, şi când s-a gândit la câtă mâhnire va aduce aceasta tatălui său, Iuda s-a oferit să ia locul lui Beniamin.

  Vă aduceţi aminte de Moise când îi conducea pe israeliţi afară din Egipt? Dumnezeu s-a oferit să-i distrugă pe acei răzvrătiţi nemulţumitori, şi să înceapă de la zero, făcând din Moise un mare neam. Moise a fost gata să renunţe la propria sa viaţă veşnică pentru ca să salveze pe poporul pe care-l iubea.

  Şi Isus, cel mai mare Dătător, n-a făcut din cer un lucru de apucat, în timp ce noi eram aici pierduţi, ci a venit într-o călătorie lungă şi costisitoare, punându-şi în risc propria Sa existenţă veşnică, pentru a ne asigura un loc în ceruri. Spiritul acesta de dăruire neegoistă a fost prezent în viaţa lui Iuda, a lui Moise, şi este prezent în întregul cer. Nevoia noastră astăzi este de a fi binevoitori să cheltuim din ce este al nostru şi chiar pe noi înşine pentru mântuirea altora.

  Martor veșnic - 2017. Spiritul acesta de dăruire neegoistă a fost prezent în viaţa lui Iuda, a lui Moise, şi este prezent în întregul cer. Nevoia noastră astăzi este de a fi binevoitori să cheltuim din ce este al nostru şi chiar pe noi înşine pentru mântuirea altora.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...