Articolul precedentAdevărata măsură a succesului
  Articolul următorPace deplină

  Dragostea nu cunoaște sfârșit

  „Cum să te dau Efraime? Cum să te predau Israele?” Osea 11:8

  Dacă te-ai îndoit vreodată despre dragostea Tatălui nostru ceresc, priveşte la Isus, care a venit să ni-L descopere. Îl vezi pe Isus călătorind pe un măgăruş, îndreptându-Se spre porţile cetăţii. El priveşte peste coama dealului înspre oraşul din vale, şi izbucnind în plâns declară: „O, Ierusalime, Ierusalime. Cum aş putea să renunţ la tine?” „Dacă vom înţelege puţin din strălucirea Aceluia care ne-a iubit atât de mult, atunci vom putea pricepe ceva din durerea întrebării: Cum să te predau?” Şi ca rezultat inimile noastre vor fi atrase în dragoste şi serviciu pentru cei din jurul nostru, pentru a încerca să aducem pe câţi mai mulţi posibil la punctul de a accepta mântuirea oferită de Dumnezeu.

  Pe măsură ce privim frământările acelora pe care-i iubim, şi ne dăm seama de marele preţ care a fost plătit pentru ei, atunci nu va mai conta cât de buni sau răi sau încăpăţânaţi sunt ei. Atunci nu vom mai băga în seamă faptul că ei au un caracter aspru sau dificil. Doi oameni s-au întâlnit în oraş într-o zi. Unul dintre ei avea un fiu care-i făcea tot felul de necazuri. Celălalt i-a zis: „Dacă acest copil ar fi fost fiul meu, demult l-aş fi dezmoştenit.”

  Tatăl acelui copil a declarat: „Şi eu aş fi făcut la fel cu copilul tău. Dar nu aş face aşa cu copilul meu.” Pur şi simplu nu poţi abandona pe aceia pe care-i iubeşti. Sunt mulţi părinţi, învăţători, rude şi prieteni astăzi care ştiu ce înseamnă acest adevăr.

  Uneori noi zicem oamenilor: „Eşti responsabil pentru această persoană”, dar ei s-ar putea să nu simtă nici o responsabilitate. Uneori noi încercăm să punem o povară grea pe oameni în ceea ce priveşte răspândirea Evangheliei. Noi spunem: „Du-te şi oferă-te garanţie pentru cei din cartierul tău. Eşti responsabil pentru cutare şi pentru cutare. Dacă ei vor fi pierduţi într-o zi, sângele lor se va cere din mâna ta.” Dar o astfel de atâtudine îi va face pe oameni să se simtă vinovaţi şi ei nu vor avea nici o plăcere să se angajeze în lucrarea Evangheliei.

  Câteodată auzi pe cineva întrebând: „Cât timp trebuie să mă rog pentru ca cineva să fie mântuit?” Aceasta este o întrebare fără rost. Iubirea nu pune astfel de întrebări. Iubirea continuă să pledeze şi să mijlocească pentru că nu poate face altfel, pentru că nu este în stare să suporte gândul de a renunţa la cineva. Iubirea nu cunoaşte cuvântul „destul”.

  Dragostea nu cunoaște sfârșit - 2017. „Cât timp trebuie să mă rog pentru ca cineva să fie mântuit?” Aceasta este o întrebare fără rost. Iubirea nu pune astfel de întrebări. Iubirea continuă să pledeze şi să mijlocească pentru că nu poate face altfel, pentru că nu este în stare să suporte gândul de a renunţa la cineva. Iubirea nu cunoaşte cuvântul „destul”.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...