Articolul precedentAdevărata măsură a succesului
  Articolul următorPace deplină

  Dragostea nu cunoaște sfârșit

  „Cum să te dau Efraime? Cum să te predau Israele?” Osea 11:8

  Dacă te-ai îndoit vreodată despre dragostea Tatălui nostru ceresc, priveşte la Isus, care a venit să ni-L descopere. Îl vezi pe Isus călătorind pe un măgăruş, îndreptându-Se spre porţile cetăţii. El priveşte peste coama dealului înspre oraşul din vale, şi izbucnind în plâns declară: „O, Ierusalime, Ierusalime. Cum aş putea să renunţ la tine?” „Dacă vom înţelege puţin din strălucirea Aceluia care ne-a iubit atât de mult, atunci vom putea pricepe ceva din durerea întrebării: Cum să te predau?” Şi ca rezultat inimile noastre vor fi atrase în dragoste şi serviciu pentru cei din jurul nostru, pentru a încerca să aducem pe câţi mai mulţi posibil la punctul de a accepta mântuirea oferită de Dumnezeu.

  Pe măsură ce privim frământările acelora pe care-i iubim, şi ne dăm seama de marele preţ care a fost plătit pentru ei, atunci nu va mai conta cât de buni sau răi sau încăpăţânaţi sunt ei. Atunci nu vom mai băga în seamă faptul că ei au un caracter aspru sau dificil. Doi oameni s-au întâlnit în oraş într-o zi. Unul dintre ei avea un fiu care-i făcea tot felul de necazuri. Celălalt i-a zis: „Dacă acest copil ar fi fost fiul meu, demult l-aş fi dezmoştenit.”

  Tatăl acelui copil a declarat: „Şi eu aş fi făcut la fel cu copilul tău. Dar nu aş face aşa cu copilul meu.” Pur şi simplu nu poţi abandona pe aceia pe care-i iubeşti. Sunt mulţi părinţi, învăţători, rude şi prieteni astăzi care ştiu ce înseamnă acest adevăr.

  Uneori noi zicem oamenilor: „Eşti responsabil pentru această persoană”, dar ei s-ar putea să nu simtă nici o responsabilitate. Uneori noi încercăm să punem o povară grea pe oameni în ceea ce priveşte răspândirea Evangheliei. Noi spunem: „Du-te şi oferă-te garanţie pentru cei din cartierul tău. Eşti responsabil pentru cutare şi pentru cutare. Dacă ei vor fi pierduţi într-o zi, sângele lor se va cere din mâna ta.” Dar o astfel de atâtudine îi va face pe oameni să se simtă vinovaţi şi ei nu vor avea nici o plăcere să se angajeze în lucrarea Evangheliei.

  Câteodată auzi pe cineva întrebând: „Cât timp trebuie să mă rog pentru ca cineva să fie mântuit?” Aceasta este o întrebare fără rost. Iubirea nu pune astfel de întrebări. Iubirea continuă să pledeze şi să mijlocească pentru că nu poate face altfel, pentru că nu este în stare să suporte gândul de a renunţa la cineva. Iubirea nu cunoaşte cuvântul „destul”.

  Dragostea nu cunoaște sfârșit - 2017. „Cât timp trebuie să mă rog pentru ca cineva să fie mântuit?” Aceasta este o întrebare fără rost. Iubirea nu pune astfel de întrebări. Iubirea continuă să pledeze şi să mijlocească pentru că nu poate face altfel, pentru că nu este în stare să suporte gândul de a renunţa la cineva. Iubirea nu cunoaşte cuvântul „destul”.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!