Articolul precedentPace deplină
  Articolul următorLuându-te la întrecere cu caii

  Pescari de oameni

  „El le-a zis: ‘Veniţi după Mine, şi vă voi face pescari de oameni.’” Matei 4:19

  În Ioan 21 ni se povesteşte despre ucenicii care au hotărât să meargă la pescuit. Isus îi întrebase: „Aveţi ceva peşte?” Ei lucraseră din greu toată noaptea şi nu prinseseră nimic. Apoi El le-a spus să-şi arunce plasa în partea dreaptă a corăbiei, şi plasa s-a umplut. El a făcut limpede faptul că dacă te duci la pescuit trebuie să arunci plasa în locul potrivit. A arunca plasa în partea cealaltă a corăbiei este o greşeală.

  Noi nu vom nedreptăţi Scriptura dacă vom transfera această istorisire în viaţa de zi cu zi şi o vom aplica la pescuirea de oameni, pentru că Isus însuşi este Acela care a făcut această analogie. El a zis: „Urmaţi-Mă, şi vă voi face pescari de oameni.” Aşadar ce putem învăţa din istorisirea aceasta?

  Noi ştim ce înseamnă să munceşti toată noaptea şi să nu prinzi nimic. Aţi avut această experienţă? Mulţi creştini au avut-o. Mulţi am încercat să răspundem la datorie, am încercat să mărturisim, şi n-am obţinut succese. Este descurajant să ţi se închidă uşa în faţă. Este un lucru mizerabil să pescuieşti toată noaptea şi să nu prinzi nimic. Ce lucru greu este să încerci să faci lucrarea lui Dumnezeu cu scule omeneşti, şi să împroşti apă în toate părţile şi să faci valuri, numai ca să prinzi o mână de peşti mici care până la urmă scapă din nou în mare. Aceasta pare a fi o experienţă foarte comună multor creştini de astăzi.

  Noi trebuie să ne dăm seama că astfel de insuccese constituie preludiul pentru minunea care urmează. Nu este chiar atât de rău să munceşti toată noaptea şi să nu prinzi nimic dacă aceasta este ceea ce te aduce pe genunchi. Problema noastră este că de multe ori am făcut aşa cum au făcut şi ucenicii şi am mers la pescuit singuri. De multe ori noi plănuim şi lucrăm şi facem multă cheltuială şi multe pregătiri. Dar noi suferim insuccesul, pentru că aruncăm plasa în partea greşită a corăbiei.

  Care este partea greşită a corăbiei? Este aceea bazată pe eforturi personale. Partea bună a corăbiei a fost partea înspre care se afla Isus. „Isus a avut un scop atunci când i-a îndemnat să-şi arunce plasa în partea dreaptă a corăbiei. Aceea era partea către care era El pe ţărm. Aceea era partea credinţei.” Hristos Lumina Lumii, pag. 811. Pentru a fi pescar de suflete ai nevoie de credinţă. Dacă noi ne vom uni cu Hristos şi vom urma instrucţiunile Sale, atunci vom putea fi împuterniciţi ca pescari de oameni.

  Pescari de oameni - 2017. Pentru a fi pescar de suflete ai nevoie de credinţă. Dacă noi ne vom uni cu Hristos şi vom urma instrucţiunile Sale, atunci vom putea fi împuterniciţi ca pescari de oameni.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...