De ce să merg la biserică

  „Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduinţa. Să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste şi la fapte bune.” Evrei 10:23-24

  Care este motivul cel mai nepotrivit pentru care crezi că trebuie să mergi la biserică? Care este motivul cel mai bun pentru care crezi că trebuie să faci aceasta? Gândindu-mă la acest subiect, şi anume de ce merg oamenii la biserică, şi de ce merg eu însumi la biserică, gândesc că motivul cel mai nepotrivit pe care eu ca pastor îl pot avea este pentru că aceasta e profesiunea mea. Iată aici trei motive bune, din Biblie, pentru a merge la biserică.

  Primul dintre ele este că Dumnezeu ne spune aşa. Evrei 10:25: „Să nu părăsim adunarea noastră cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alţii, şi cu atât mai mult, cu cât vedeţi că ziua se apropie.”

  Al doilea motiv este pentru că biserica este un trup şi trupul nu poate fi complet fără unul din mădulare. Acest adevăr este descoperit în 1 Corinteni 12,27: „Voi sunteţi trupul lui Hristos, şi fiecare în parte, mădularele Lui.” În continuare Pavel ne dă o ilustraţie despre faptul în care corpul fizic ne învaţă adevăruri importante despre trupul lui Hristos, biserica. Trupul are nevoie de fiecare mădular, chiar şi de acela care pare a avea un rol nesemnificativ. Este nevoie de toate mădularele pentru a avea un trup, şi un trup este un trup numai dacă toate mădularele sunt bine închegate împreună.

  Al treilea, motiv pentru a merge la biserică este pentru că Isus însuşi a mers la biserică. Acesta a fost obiceiul Său. Dacă a existat cineva care să aibă vreo scuză pentru a nu merge la biserică, acela a fost Isus. Ai participat vreodată la vreo adunare în biserică după care membrii să fie atât de supăraţi pe tine încât să te scoată afară şi să încerce să te arunce de pe o stâncă? Lui Isus I s-a întâmplat acest lucru. Dar El nu a încetat să meargă la biserică.

  Unii au venit la mine, şi mi-au zis: „N-am nevoie să merg la biserică. Cred că eu câştig o mai mare binecuvântare dacă doar merg afară în natură.”

  Notaţi unde se pune accentul: „Eu câştig.” Şi când cineva îmi spune aceasta, le reamintesc că pe baza istoriei şi pe baza celor declarate în Cuvântul lui Dumnezeu, ei vor muri dacă vor continua să facă aceasta. Acesta este un fapt.

  Dacă îţi tai piciorul şi-l trimiţi la plimbare pe drum, el nu va trăi pentru mult timp. Ni s-a spus că poţi rupe coada unei şopârle, şi că acea coadă va continua să mişte pentru un timp. Dar nu pentru prea multă vreme. Şi deşi şopârla poate creşte o nouă coadă, o coadă nu poate creşte o nouă şopârlă. Nici un mădular al trupului nu poate trăi pentru mult timp despărţit de trup. Unirea cu trupul este esenţială pentru viaţă, pentru creştere, şi pentru a da roade.

  De ce să merg la biserică - 2017. Nici un mădular al trupului nu poate trăi pentru mult timp despărţit de trup. Unirea cu trupul este esenţială pentru viaţă, pentru creştere, şi pentru a da roade.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.