De ce să merg la biserică

  „Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduinţa. Să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste şi la fapte bune.” Evrei 10:23-24

  Care este motivul cel mai nepotrivit pentru care crezi că trebuie să mergi la biserică? Care este motivul cel mai bun pentru care crezi că trebuie să faci aceasta? Gândindu-mă la acest subiect, şi anume de ce merg oamenii la biserică, şi de ce merg eu însumi la biserică, gândesc că motivul cel mai nepotrivit pe care eu ca pastor îl pot avea este pentru că aceasta e profesiunea mea. Iată aici trei motive bune, din Biblie, pentru a merge la biserică.

  Primul dintre ele este că Dumnezeu ne spune aşa. Evrei 10:25: „Să nu părăsim adunarea noastră cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alţii, şi cu atât mai mult, cu cât vedeţi că ziua se apropie.”

  Al doilea motiv este pentru că biserica este un trup şi trupul nu poate fi complet fără unul din mădulare. Acest adevăr este descoperit în 1 Corinteni 12,27: „Voi sunteţi trupul lui Hristos, şi fiecare în parte, mădularele Lui.” În continuare Pavel ne dă o ilustraţie despre faptul în care corpul fizic ne învaţă adevăruri importante despre trupul lui Hristos, biserica. Trupul are nevoie de fiecare mădular, chiar şi de acela care pare a avea un rol nesemnificativ. Este nevoie de toate mădularele pentru a avea un trup, şi un trup este un trup numai dacă toate mădularele sunt bine închegate împreună.

  Al treilea, motiv pentru a merge la biserică este pentru că Isus însuşi a mers la biserică. Acesta a fost obiceiul Său. Dacă a existat cineva care să aibă vreo scuză pentru a nu merge la biserică, acela a fost Isus. Ai participat vreodată la vreo adunare în biserică după care membrii să fie atât de supăraţi pe tine încât să te scoată afară şi să încerce să te arunce de pe o stâncă? Lui Isus I s-a întâmplat acest lucru. Dar El nu a încetat să meargă la biserică.

  Unii au venit la mine, şi mi-au zis: „N-am nevoie să merg la biserică. Cred că eu câştig o mai mare binecuvântare dacă doar merg afară în natură.”

  Notaţi unde se pune accentul: „Eu câştig.” Şi când cineva îmi spune aceasta, le reamintesc că pe baza istoriei şi pe baza celor declarate în Cuvântul lui Dumnezeu, ei vor muri dacă vor continua să facă aceasta. Acesta este un fapt.

  Dacă îţi tai piciorul şi-l trimiţi la plimbare pe drum, el nu va trăi pentru mult timp. Ni s-a spus că poţi rupe coada unei şopârle, şi că acea coadă va continua să mişte pentru un timp. Dar nu pentru prea multă vreme. Şi deşi şopârla poate creşte o nouă coadă, o coadă nu poate creşte o nouă şopârlă. Nici un mădular al trupului nu poate trăi pentru mult timp despărţit de trup. Unirea cu trupul este esenţială pentru viaţă, pentru creştere, şi pentru a da roade.

  De ce să merg la biserică - 2017. Nici un mădular al trupului nu poate trăi pentru mult timp despărţit de trup. Unirea cu trupul este esenţială pentru viaţă, pentru creştere, şi pentru a da roade.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...