De ce să merg la biserică

  „Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduinţa. Să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste şi la fapte bune.” Evrei 10:23-24

  Care este motivul cel mai nepotrivit pentru care crezi că trebuie să mergi la biserică? Care este motivul cel mai bun pentru care crezi că trebuie să faci aceasta? Gândindu-mă la acest subiect, şi anume de ce merg oamenii la biserică, şi de ce merg eu însumi la biserică, gândesc că motivul cel mai nepotrivit pe care eu ca pastor îl pot avea este pentru că aceasta e profesiunea mea. Iată aici trei motive bune, din Biblie, pentru a merge la biserică.

  Primul dintre ele este că Dumnezeu ne spune aşa. Evrei 10:25: „Să nu părăsim adunarea noastră cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alţii, şi cu atât mai mult, cu cât vedeţi că ziua se apropie.”

  Al doilea motiv este pentru că biserica este un trup şi trupul nu poate fi complet fără unul din mădulare. Acest adevăr este descoperit în 1 Corinteni 12,27: „Voi sunteţi trupul lui Hristos, şi fiecare în parte, mădularele Lui.” În continuare Pavel ne dă o ilustraţie despre faptul în care corpul fizic ne învaţă adevăruri importante despre trupul lui Hristos, biserica. Trupul are nevoie de fiecare mădular, chiar şi de acela care pare a avea un rol nesemnificativ. Este nevoie de toate mădularele pentru a avea un trup, şi un trup este un trup numai dacă toate mădularele sunt bine închegate împreună.

  Al treilea, motiv pentru a merge la biserică este pentru că Isus însuşi a mers la biserică. Acesta a fost obiceiul Său. Dacă a existat cineva care să aibă vreo scuză pentru a nu merge la biserică, acela a fost Isus. Ai participat vreodată la vreo adunare în biserică după care membrii să fie atât de supăraţi pe tine încât să te scoată afară şi să încerce să te arunce de pe o stâncă? Lui Isus I s-a întâmplat acest lucru. Dar El nu a încetat să meargă la biserică.

  Unii au venit la mine, şi mi-au zis: „N-am nevoie să merg la biserică. Cred că eu câştig o mai mare binecuvântare dacă doar merg afară în natură.”

  Notaţi unde se pune accentul: „Eu câştig.” Şi când cineva îmi spune aceasta, le reamintesc că pe baza istoriei şi pe baza celor declarate în Cuvântul lui Dumnezeu, ei vor muri dacă vor continua să facă aceasta. Acesta este un fapt.

  Dacă îţi tai piciorul şi-l trimiţi la plimbare pe drum, el nu va trăi pentru mult timp. Ni s-a spus că poţi rupe coada unei şopârle, şi că acea coadă va continua să mişte pentru un timp. Dar nu pentru prea multă vreme. Şi deşi şopârla poate creşte o nouă coadă, o coadă nu poate creşte o nouă şopârlă. Nici un mădular al trupului nu poate trăi pentru mult timp despărţit de trup. Unirea cu trupul este esenţială pentru viaţă, pentru creştere, şi pentru a da roade.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...