Articolul precedentPărți ale întregului
  Articolul următorInfarct la 27 de ani!

  Credința și rațiunea

  „Şi, după cum a înălţat Moise şarpele în pustie, tot aşa trebuie să fie înălţat şi Fiul Omului.” Ioan 3:14

  Sunt cel puţin trei tipuri de oameni care merg la biserică. Primul este creştinul consacrat, care iubeşte să vadă pe Isus înălţat. El merge la biserică pentru că doreşte să meargă. Nimic nu-l poate ţine despărţit de biserică. El a fost convertit în mod temeinic. El nu doreşte nimic mai mult decât comuniunea cu Domnul Isus. El are o sănătoasă viaţă de rugăciune şi studiază Cuvântul lui Dumnezeu. El iubeşte părtăşia cu fraţii săi. El a învăţat să se încreadă în Dumnezeu, şi când Dumnezeu îi spune să meargă la biserică, el spune: „Da, Doamne, dacă Tu spui aşa, eu o voi face.” Dacă acest credincios ar fi fost acolo când Moise a spus să privească la şarpe, el ar fi privit la şarpe fără să pună nici o întrebare. El crede că ceea ce Dumnezeu ştie este ceea ce este cel mai bun lucru de făcut pentru el.

  N-are rost să-i vorbeşti creştinului consacrat despre motivele pentru care el trebuie să meargă la biserică, pentru că el doreşte deja să fie acolo. Creştinul consacrat merge la biserică pentru că iubeşte să facă aceasta. Dar în fiecare aşa zis grup creştin, mai sunt şi unii care nu sunt creştini consacraţi.

  Există un alt grup de oameni care merg la biserică doar pentru că sunt membrii. Cândva în viaţa lor ei au fost botezaţi. Botezul poate că a înseninat ceva în viaţa lor sau poate că nu, dar ei nu au în prezent o legătură vie cu Dommnul Isus. Ei merg la biserică pentru că şi-au făcut un obicei din aceasta, între casa lor şi biserică este deja o cărare bătută, şi ei nu pot să iasă din acest obicei. Ei merg la biserică de dragul reputaţiei lor, sau dîntr-un alt motiv egoist. Dacă o astfel de persoană ar fi fost în viaţă pe timpul lui Moise, probabil că el ar fi insistat să i se ofere un motiv logic pentru care să privească la şarpe. Dumnezeu nu este împotriva logicii şi raţiunii. Nu este deloc greşit să ai o bună înţelegere a lucrurilor, atâta vreme cât nu insişti să ai toate răspunsurile limpezi înainte de a binevoi să manifeşti credinţa în Cuvântul lui Dumnezeu.

  Un al treilea tip de persoană care merge la biserică este de fapt ostil religiei. El vine la biserică pentru că este forţat. Nu numai că el nu ar avea nici un interes să privească la şarpe, dar nu i-ar păsa nici măcar de motive. Pur şi simplu el nu este interesat. Pentru toate aceste trei tipuri de oameni, Dumnezeu este prezent în biserica Sa prin Duhul Său cel Sfânt. El va satisface necesităţile oricui vine la El. El va face tot ceea ce poate pentru binele fiecăruia dintre noi.

  Credința și rațiunea - 2017. Dumnezeu este prezent în biserica Sa prin Duhul Său cel Sfânt. El va satisface necesităţile oricui vine la El. El va face tot ceea ce poate pentru binele fiecăruia dintre noi.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...