Articolul precedentInfarct la 27 de ani!
  Articolul următorDragoste în acțiune

  Un corp organizat

  „Căci, după cum trupul este unul şi are multe mădulare, și după cum toate mădularele trupului, măcar că sunt mai multe, sunt un singur trup, – tot aşa este şi Hristos.” 1 Corinteni 12:12

  Vă puteţi imagina un corp omenesc dezorganizat? Ce s-ar întâmpla dacă creierul, în loc de a spune mâinii să deschidă uşa, ar hotărî să înlăture organizarea? Probabil că faţa noastră ar fi zdrobită. Eu sunt mulţumitor pentru faptul că trupul meu este organizat. Şi organizaţia are rost şi pentru corpul bisericii în egală măsură.

  Un corp nu poate trăi fără hrană. Dar ce parte a corpului mănâncă? Gura? Nu. Dacă desparţi gura de trup şi-i spui să mănînce, ea nu va mânca. Stomacul este oare cel care mănâncă? Nu. Gura şi stomacul şi tot restul trupului până la cele mai mici celule împreună prelucrează, absorb şi utilizează hrana. Întreg trupul mănâncă. Şi a mânca este numai una din lucrările pe care le săvârșește biserica. Ioan 6 vorbeşte despre aceasta. Noi mâncăm pâinea vieţii şi bem apa vieţii.

  Un trup nu poate trăi fără respiraţie. Şi aici din nou, întreg trupul respiră, nu numai nasul sau plămânii. Rugăciunea este respiraţia sufletului. Şi când membrii bisericii se întâlnesc ei sunt implicaţi în respiraţie – comuniunea cu Dumnezeu. Mâncarea şi respiraţia sunt ambele esenţiale vieţii.

  Dar corpul are de asemenea nevoie de exerciţiu. 1 Timotei 4:7-8 vorbeşte despre aceasta. În sens spiritual exerciţiul înseamnă slujirea altora.

  Există două motive pentru care noi trebuie să venim la biserică şi să ne întâlnim cu ceilalţi membri ai trupului lui Hristos. Noi venim la biserică pentru a căpăta, şi de asemenea pentru a dărui. Dacă scopul primordial pentru care venim la biserică este să căpătăm, vei găsi că-ţi este mult mai uşor să mai şi lipseşti de la biserică, pentru a merge la o plimbare în pădure. Dar scopul cel mai important pentru care trebuie să venim la biserică este de a dărui. Şi există modalităţi în care noi putem dărui în calitate de corp bisericesc, ce sunt imposibil de realizat ca individ. Câţi dintre dumneavoastră prin forţe proprii, aţi trimis vreun misionar într un câmp îndepărtat de lucru? Dar gândiţi-vă la sutele de misionari care au fost trimişi de biserică!

  Când mergem la biserică pentru a dărui, cât şi pentru a primi, vom vedea importanţa întâlnirii membrilor trupului lui Hristos. Acolo pot fi unii care de abia au fost aduşi de pe drumul către Ierihon şi au nevoie de ajutorul nostru. Şi marele Bun Samaritean spune celor care sunt binevoitori de a dărui altora: „Ai grijă de ei. Şi când Mă voi întoarce, îţi voi plăti.”

  Un corp organizat - 2017. Există două motive pentru care noi trebuie să venim la biserică şi să ne întâlnim cu ceilalţi membri ai trupului lui Hristos. Noi venim la biserică pentru a căpăta, şi de asemenea pentru a dărui.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...