Articolul precedentInfarct la 27 de ani!
  Articolul următorDragoste în acțiune

  Un corp organizat

  „Căci, după cum trupul este unul şi are multe mădulare, și după cum toate mădularele trupului, măcar că sunt mai multe, sunt un singur trup, – tot aşa este şi Hristos.” 1 Corinteni 12:12

  Vă puteţi imagina un corp omenesc dezorganizat? Ce s-ar întâmpla dacă creierul, în loc de a spune mâinii să deschidă uşa, ar hotărî să înlăture organizarea? Probabil că faţa noastră ar fi zdrobită. Eu sunt mulţumitor pentru faptul că trupul meu este organizat. Şi organizaţia are rost şi pentru corpul bisericii în egală măsură.

  Un corp nu poate trăi fără hrană. Dar ce parte a corpului mănâncă? Gura? Nu. Dacă desparţi gura de trup şi-i spui să mănînce, ea nu va mânca. Stomacul este oare cel care mănâncă? Nu. Gura şi stomacul şi tot restul trupului până la cele mai mici celule împreună prelucrează, absorb şi utilizează hrana. Întreg trupul mănâncă. Şi a mânca este numai una din lucrările pe care le săvârșește biserica. Ioan 6 vorbeşte despre aceasta. Noi mâncăm pâinea vieţii şi bem apa vieţii.

  Un trup nu poate trăi fără respiraţie. Şi aici din nou, întreg trupul respiră, nu numai nasul sau plămânii. Rugăciunea este respiraţia sufletului. Şi când membrii bisericii se întâlnesc ei sunt implicaţi în respiraţie – comuniunea cu Dumnezeu. Mâncarea şi respiraţia sunt ambele esenţiale vieţii.

  Dar corpul are de asemenea nevoie de exerciţiu. 1 Timotei 4:7-8 vorbeşte despre aceasta. În sens spiritual exerciţiul înseamnă slujirea altora.

  Există două motive pentru care noi trebuie să venim la biserică şi să ne întâlnim cu ceilalţi membri ai trupului lui Hristos. Noi venim la biserică pentru a căpăta, şi de asemenea pentru a dărui. Dacă scopul primordial pentru care venim la biserică este să căpătăm, vei găsi că-ţi este mult mai uşor să mai şi lipseşti de la biserică, pentru a merge la o plimbare în pădure. Dar scopul cel mai important pentru care trebuie să venim la biserică este de a dărui. Şi există modalităţi în care noi putem dărui în calitate de corp bisericesc, ce sunt imposibil de realizat ca individ. Câţi dintre dumneavoastră prin forţe proprii, aţi trimis vreun misionar într un câmp îndepărtat de lucru? Dar gândiţi-vă la sutele de misionari care au fost trimişi de biserică!

  Când mergem la biserică pentru a dărui, cât şi pentru a primi, vom vedea importanţa întâlnirii membrilor trupului lui Hristos. Acolo pot fi unii care de abia au fost aduşi de pe drumul către Ierihon şi au nevoie de ajutorul nostru. Şi marele Bun Samaritean spune celor care sunt binevoitori de a dărui altora: „Ai grijă de ei. Şi când Mă voi întoarce, îţi voi plăti.”

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Nicio negociere

  Generația de mâine se clădește prin generația de astăzi. Tu poți fi azi un arhitect al celor ce Îi vor sluji mâine lui Dumnezeu. PROVOCARE: Ia-ți timp să te ocupi de viața spirituală a copiilor sau a nepoților tăi! Ajută-i să Îl cunoască pe Isus în mod personal!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...