Articolul precedentDragoste în acțiune
  Articolul următorUmilindu-mă pentru binele lui

  Isus a mers la biserică

  „A venit în Nazaret, unde fusese crescut; şi după obiceiul Său, în ziua Sabatului a intrat în sinagogă.” Luca 4:16

  Prin participarea noastră la biserică, noi mărturisim public supunerea şi închinarea noastră faţă de Isus. În Matei 10:32 ni se spune că dacă Îl vom mărturisi pe Isus înaintea oamenilor, şi El ne va mărturisi pe noi înaintea Tatălui Său. Isus a mers la biserică, dându-ne un exemplu de urmat. El a mers la biserică pentru a anunţa lumii legătura Sa cu Tatăl Său, supunerea Lui faţă de Tatăl Său. El a mers la biserică pentru a dărui, şi a continuat să meargă acolo, în ciuda dificultăţilor pe care le întâlnea la biserică.

  Isus a stat în picioare în sinagogă într-o zi de Sabat, în oraşul Nazaret, şi a câtit din cartea lui Isaia. El a câtit acolo că fusese trimis să predice săracilor Evanghelia. De ce? Pentru că aceia care sunt bogaţi şi au de toate, neducând lipsă de nimic, nu pot înţelege Evanghelia. El a zis că fusese trimis să tămăduiască pe cei cu inima zdrobită. De ce? Pentru că atunci când inima este zdrobită şi golită de eul personal, ea îşi simte nevoia. El a fost trimis să propovăduiască prinşilor de război slobozenia. De ce? Pentru că noi toţi suntem prizonierii păcatului, şi numai aceia care îşi dau seama de sclavia în care sunt, sunt dispuşi să lase pe Fiul lui Dumnezeu să-i elibereze. El a fost trimis să redea vederea orbilor. De ce? Pentru că fără alifia Duhului, noi nu putem vedea câtă nevoie avem de neprihănirea lui Hristos. El a venit să dea drumul celor apăsaţi.

  Ai fost tu apăsat, bătut şi rănit de cel rău? Ai fost descurajat din pricina păcatelor tale? Te-ai simţit condamnat, şi vinovat, şi temător că Isus nu te va accepta? Există veşti bune pentru tine: Isus te acceptă aşa cum eşti. Sărac? Cu inima zdrobită? Rob al păcatului? Orb? Apăsat şi sângerând? Da. El vrea să te accepte aşa cum eşti.

  Isus a mers la biserică pentru ca să împărtăşească vestea cea bună. Şi El ştia unde urma să-L conducă mergerea Lui la biserică – pe cărarea aspră şi stâncoasă a crucii. Dar El a mers la biserică pe tot parcursul vieţii Sale, şi a dăruit, şi a continuat să dăruiască şi să slujească altora.

  Te invit şi pe tine să faci un obicei din a merge la biserică, cu scopul de a dărui altora, cel puţin influenţa prezenţei tale. Te invit să participi în a răspândi vestea cea bună a Evangheliei împreună cu aceia care simt aceleaşi nevoi ca şi tine, prin a merge la biserică pentru a dărui mai mult decât a căpăta. A dărui este mai măreţ şi mai bine decât a primi.

  Isus a mers la biserică - 2017. Isus a mers la biserică pentru ca să împărtăşească vestea cea bună. Şi El ştia unde urma să-L conducă mergerea Lui la biserică - pe cărarea aspră şi stâncoasă a crucii. Dar El a mers la biserică pe tot parcursul vieţii Sale, şi a dăruit, şi a continuat să dăruiască şi să slujească altora.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...