Articolul precedentDragoste în acțiune
  Articolul următorUmilindu-mă pentru binele lui

  Isus a mers la biserică

  „A venit în Nazaret, unde fusese crescut; şi după obiceiul Său, în ziua Sabatului a intrat în sinagogă.” Luca 4:16

  Prin participarea noastră la biserică, noi mărturisim public supunerea şi închinarea noastră faţă de Isus. În Matei 10:32 ni se spune că dacă Îl vom mărturisi pe Isus înaintea oamenilor, şi El ne va mărturisi pe noi înaintea Tatălui Său. Isus a mers la biserică, dându-ne un exemplu de urmat. El a mers la biserică pentru a anunţa lumii legătura Sa cu Tatăl Său, supunerea Lui faţă de Tatăl Său. El a mers la biserică pentru a dărui, şi a continuat să meargă acolo, în ciuda dificultăţilor pe care le întâlnea la biserică.

  Isus a stat în picioare în sinagogă într-o zi de Sabat, în oraşul Nazaret, şi a câtit din cartea lui Isaia. El a câtit acolo că fusese trimis să predice săracilor Evanghelia. De ce? Pentru că aceia care sunt bogaţi şi au de toate, neducând lipsă de nimic, nu pot înţelege Evanghelia. El a zis că fusese trimis să tămăduiască pe cei cu inima zdrobită. De ce? Pentru că atunci când inima este zdrobită şi golită de eul personal, ea îşi simte nevoia. El a fost trimis să propovăduiască prinşilor de război slobozenia. De ce? Pentru că noi toţi suntem prizonierii păcatului, şi numai aceia care îşi dau seama de sclavia în care sunt, sunt dispuşi să lase pe Fiul lui Dumnezeu să-i elibereze. El a fost trimis să redea vederea orbilor. De ce? Pentru că fără alifia Duhului, noi nu putem vedea câtă nevoie avem de neprihănirea lui Hristos. El a venit să dea drumul celor apăsaţi.

  Ai fost tu apăsat, bătut şi rănit de cel rău? Ai fost descurajat din pricina păcatelor tale? Te-ai simţit condamnat, şi vinovat, şi temător că Isus nu te va accepta? Există veşti bune pentru tine: Isus te acceptă aşa cum eşti. Sărac? Cu inima zdrobită? Rob al păcatului? Orb? Apăsat şi sângerând? Da. El vrea să te accepte aşa cum eşti.

  Isus a mers la biserică pentru ca să împărtăşească vestea cea bună. Şi El ştia unde urma să-L conducă mergerea Lui la biserică – pe cărarea aspră şi stâncoasă a crucii. Dar El a mers la biserică pe tot parcursul vieţii Sale, şi a dăruit, şi a continuat să dăruiască şi să slujească altora.

  Te invit şi pe tine să faci un obicei din a merge la biserică, cu scopul de a dărui altora, cel puţin influenţa prezenţei tale. Te invit să participi în a răspândi vestea cea bună a Evangheliei împreună cu aceia care simt aceleaşi nevoi ca şi tine, prin a merge la biserică pentru a dărui mai mult decât a căpăta. A dărui este mai măreţ şi mai bine decât a primi.

  Isus a mers la biserică - 2017. Isus a mers la biserică pentru ca să împărtăşească vestea cea bună. Şi El ştia unde urma să-L conducă mergerea Lui la biserică - pe cărarea aspră şi stâncoasă a crucii. Dar El a mers la biserică pe tot parcursul vieţii Sale, şi a dăruit, şi a continuat să dăruiască şi să slujească altora.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...