Cerul este o realitate

  „Prea iubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar ştim că atunci când se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea aşa cum este.” 1 Ioan 3:2

  Ţi-ar plăcea să-ţi poţi trăi din nou viaţa? Cei mai mulţi oameni ar zice: „Bineînţeles că da. Sunt multe lucruri pe care le-aş face altfel.” Nu. Ţi-ar place să-ţi trăieşti viaţa din nou în felul în care ai trăit-o fără să schimbi nici o parte a ei? Cu cât cineva a văzut mai mult din ceea ce viaţa are de oferit în această lume, cu atât vine mai repede răspunsul: „Nu, mulţumesc.”

  Aceasta fiind o realitate, una din cele mai mari speranţe pe care o avem este de a vedea cerul. A accepta mântuirea pe care Dumnezeu ne-o oferă, şi a ajuta pe alţii s-o accepte, este scopul cel mai important pentru care suntem aici. Nu eşti tu mulţumitor astăzi pentru că avem un cer în care să credem?

  Sunt mulţi oameni care nu cred în cer ca fiind un loc real. Dar doctrina cerului, ca loc real, este o doctrină biblică în care adventiştii de ziua a şaptea cred cu tărie. Dacă cerul ţi se pare ireal, probabil aceasta se întâmplă pentru că Isus însuşi este ireal pentru tine. Un sceptic a zis odată unui băiat care credea în existenţa cerului: „Şi ce faci dacă ajungi în cer, şi Isus nu este acolo?” Băieţaşul a răspuns: „Unde este Isus, acolo este cerul.” Dacă Isus este real, cerul este de asemenea real.

  Este Isus o realitate? Cei mai mulţi oameni cred că El a fost o realitate până la momentul înălţării. De aici încolo unii au probleme în a crede că Isus mai există ca o realitate. Dar învăţătura biblică ne spune că Isus este o realitate şi după înălţare. În Luca 24:39, ucenicii credeau că erau în prezenţa unui duh, iar Isus le-a zis: „Uitaţi-vă la mâinile şi picioarele Mele, Eu sunt; pipăiţi-Mă şi vedeţi: un duh n-are nici carne, nici oase, cum vedeţi că am Eu.” Toma nu putea să creadă, dar Isus i-a zis în Ioan 20:27: „Adu-ţi degetul încoace, şi uită-te la mâinile Mele; şi adu-ţi mâna şi pune-o în coasta Mea.” Şi Toma a răspuns: „Domnul meu şi Dumnezeul meu!” Isus este o realitate şi după înviere aşa cum a fost şi înainte de înviere.

  Adăugaţi la toate acestea cele scrise în 1 Ioan 3:2: „Dar ştim că atunci când se va arăta El, vom fi ca El; pentru că-L vom vedea aşa cum este.” Noi vom fi ca Isus atunci când El va reveni. Şi pentru că Isus este o realitate, când noi Îl vom vedea faţă în faţă, veşnicia va deveni pentru noi o realitate. Cerul nu va mai fi ceva vag, un loc mistic; el va fi o realitate.

  Cerul este o realitate - 2017. Noi vom fi ca Isus atunci când El va reveni. Şi pentru că Isus este o realitate, când noi Îl vom vedea faţă în faţă, veşnicia va deveni pentru noi o realitate. Cerul nu va mai fi ceva vag, un loc mistic; el va fi o realitate.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...