Cerul este o realitate

  „Prea iubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar ştim că atunci când se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea aşa cum este.” 1 Ioan 3:2

  Ţi-ar plăcea să-ţi poţi trăi din nou viaţa? Cei mai mulţi oameni ar zice: „Bineînţeles că da. Sunt multe lucruri pe care le-aş face altfel.” Nu. Ţi-ar place să-ţi trăieşti viaţa din nou în felul în care ai trăit-o fără să schimbi nici o parte a ei? Cu cât cineva a văzut mai mult din ceea ce viaţa are de oferit în această lume, cu atât vine mai repede răspunsul: „Nu, mulţumesc.”

  Aceasta fiind o realitate, una din cele mai mari speranţe pe care o avem este de a vedea cerul. A accepta mântuirea pe care Dumnezeu ne-o oferă, şi a ajuta pe alţii s-o accepte, este scopul cel mai important pentru care suntem aici. Nu eşti tu mulţumitor astăzi pentru că avem un cer în care să credem?

  Sunt mulţi oameni care nu cred în cer ca fiind un loc real. Dar doctrina cerului, ca loc real, este o doctrină biblică în care adventiştii de ziua a şaptea cred cu tărie. Dacă cerul ţi se pare ireal, probabil aceasta se întâmplă pentru că Isus însuşi este ireal pentru tine. Un sceptic a zis odată unui băiat care credea în existenţa cerului: „Şi ce faci dacă ajungi în cer, şi Isus nu este acolo?” Băieţaşul a răspuns: „Unde este Isus, acolo este cerul.” Dacă Isus este real, cerul este de asemenea real.

  Este Isus o realitate? Cei mai mulţi oameni cred că El a fost o realitate până la momentul înălţării. De aici încolo unii au probleme în a crede că Isus mai există ca o realitate. Dar învăţătura biblică ne spune că Isus este o realitate şi după înălţare. În Luca 24:39, ucenicii credeau că erau în prezenţa unui duh, iar Isus le-a zis: „Uitaţi-vă la mâinile şi picioarele Mele, Eu sunt; pipăiţi-Mă şi vedeţi: un duh n-are nici carne, nici oase, cum vedeţi că am Eu.” Toma nu putea să creadă, dar Isus i-a zis în Ioan 20:27: „Adu-ţi degetul încoace, şi uită-te la mâinile Mele; şi adu-ţi mâna şi pune-o în coasta Mea.” Şi Toma a răspuns: „Domnul meu şi Dumnezeul meu!” Isus este o realitate şi după înviere aşa cum a fost şi înainte de înviere.

  Adăugaţi la toate acestea cele scrise în 1 Ioan 3:2: „Dar ştim că atunci când se va arăta El, vom fi ca El; pentru că-L vom vedea aşa cum este.” Noi vom fi ca Isus atunci când El va reveni. Şi pentru că Isus este o realitate, când noi Îl vom vedea faţă în faţă, veşnicia va deveni pentru noi o realitate. Cerul nu va mai fi ceva vag, un loc mistic; el va fi o realitate.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...