Articolul precedentMâini leneșe
  Articolul următorIsus ca păstor

  Speranță pentru o lume bolnavă

  „Vor fi semne în soare, în lună şi în stele. Și pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, care nu vor şti ce să facă la auzul urletului mării şi al valurilor; … căci puterile cerurilor vor fi clătinate.” Luca 21:25-26.

  Dacă eu aş fi fost un doctor şi aş fi avut un pacient atât de bolnav cât de bolnavă este lumea noastră astăzi, aş căuta în disperare să fac ceva ca să-l ajut. Un pacient cu o inimă slabă nu trebuie să fie în mod necesar condamnat la o moarte timpurie. Printr-o îngrijire bună şi printr-un tratament inteligent, un astfel de bolnav are şansa să ajungă la o vârstă înaintată. Dar, totuşi, dacă acest bolnav este de asemenea afectat de cancer, de tuberculoză şi pneumonie, şi dacă pe deasupra îi mai apare şi o alergie, şi contractă febră tifoidă, şi mai suferă şi un infarct sau două, şansa sa de recuperare este aproape zero.

  Aceasta este starea lumii noastre de astăzi. Răzvrătirea clocoteşte peste tot. Cancerul păcatului a cuprins întreaga ţesătură socială. Viciile şi risipa au înfrânt constituţia. Doctrine politice şi religioase false otrăvesc izvoarele vieţii. Aerul este contaminat cu intoleranţă şi ură. Întreaga lume pare a fi pe marginea prăpastiei. Primul infarct a survenit odată cu primul război mondial, urmat de al doilea război care a fost şi mai rău. Spre uimirea multora, pacientul a început să-şi revină, şi doctorii caută cu disperare remedii care vor preveni un alt infarct. Prea puţini mai cred că civilizaţia mai poate supravieţui un al treilea infarct. De cele mai multe ori după al treilea infarct survine moartea. Ultima soluţie a problemei este Isus Hristos, pentru că El vine curând şi-Şi va întemeia o împărăţie care va dura veşnic.

  Adventiştii de ziua a şaptea cred în a doua venire a Domnului Isus Hristos. Ei au învăţat această doctrină şi au predicat-o şi au sperat în ea pentru atât de multă vreme. A existat o vreme când cei care credeau în sfârșitul lumii erau consideraţi alarmişti. Astăzi ei sunt consideraţi realişti. Chiar şi oamenii de ştiinţă şi bărbaţii de stat trag concluzia că în felul acesta nu mai putem dura prea mult. Dar avem această nădejde – nădejdea că Acela care trebuie să vină va veni. Avem nădejdea că El va veni pe norii cerului aşa încât orice ochi îl va vedea. Avem nădejdea că El va veni să-Şi adune pe copiii Săi, şi să pună un sfârşit păcatului şi întristării. Ţinta nădejdii noastre este Isus. Isus este Cel care trebuie să vină din nou. Isus este Acela care s-a dus să ne pregătească un cămin. Isus este Acela care are singurul răspuns valabil pentru o lume aflată pe moarte.

  Speranță pentru o lume bolnavă - 2017. Avem această nădejde - nădejdea că Acela care trebuie să vină va veni. Avem nădejdea că El va veni pe norii cerului aşa încât orice ochi îl va vedea. Avem nădejdea că El va veni să-Şi adune pe copiii Săi, şi să pună un sfârşit păcatului şi întristării. Ţinta nădejdii noastre este Isus.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...