Articolul precedentIsus ca păstor
  Articolul următorVindecare în soare

  O glorioasă revenire

  „Căci, cum iese fulgerul de la răsărit și se vede până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului Omului.” Matei 24:27

  Isus a fost adus captiv înaintea lui Caiafa. Martori mincinoşi au fost aduşi ca să dovedească faptul că El merita moartea. Dar Isus Şi-a păstrat răbdarea, în cele din urmă, înfuriat, marele preot I-a zis: „Te jur, pe Dumnezeul cel viu, să ne spui dacă eşti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu” (Matei 26:63). Când Isus a fost pus sub jurământ, în acest tribunal pământesc, deşi până atunci El îşi păstrase calmul. El nu a ezitat să dea răspuns. Nu numai că El a răspuns la întrebare, dar a oferit mai mult decât I se ceruse. „Da, i-a răspuns Isus, sunt! Ba mai mult vă spun că de acum încolo veți vedea pe Fiul Omului şezând la dreapta puterii lui Dumnezeu, şi venind pe norii cerului.” Acest răspuns îl putea ţine pe marele preot treaz pentru multe nopţi. El a căpătat şi mai mult decât ceruse. Isus a promis sub jurământ că El va veni din nou. Ce dovadă mai limpede putem avea despre faptul că El va veni din nou?

  Dacă există ceva despre care diavolul urăşte să audă, acesta este adevărul despre revenirea lui Isus pe acest pământ. El ştie că atunci când aceasta se va inlîmpla, puterea lui va fi ajuns la capăt. Aşadar el încearcă să amăgească pe cât mai mulţi posibil proiectând asupra lui Isus propria sa manieră de lucru. Cum lucrează Satana? El este şiret! Diavolul nu vine la noi în mod deschis. El se strecoară. Ca urmare el a lucrat să convingă pe oameni pretutindeni că Isus urma să se strecoare în mijlocul nostru şi din mijlocul nostru. Dar Biblia ne spune că orice ochi Îl va vedea (Apocalipsa 1:7). El va veni asemenea fulgerului. Cu excepţia zilei şi ceasului pe care numai Tatăl le cunoaşte, nimic altceva nu va fi secret cu privire la venirea Domnului Isus.

  De ce va veni Isus? Răspunsul ne spune ceva foarte important despre Isus. Isus sfârşeşte ceea ce începe. Pentru că noi suntem sclavii timpului, ni se pare că aşteptarea a fost prea îndelungată. Uneori chiar ne întrebăm dacă El va termina lucrarea pe care a început-o. Batjocoritorii spun că nu o va face. Dar se apropie foarte repede timpul când „Cel ce vine va veni.”

  Pe parcursul acestui timp de aşteptare, ţinta noastră este să căutăm a-L cunoaşte pe Isus şi să ajutăm şi pe alţii să-L cunoască, astfel ca atunci când El va veni, noi să fim găsiţi împăcaţi cu El. Aceia care au umblat cu Isus în această viaţă vor fi în stare să privească în sus şi să zică: „Priviţi acesta este Dumnezeul nostru. Noi L-am aşteptat, şi El ne va mântui.”

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Nicio negociere

  Generația de mâine se clădește prin generația de astăzi. Tu poți fi azi un arhitect al celor ce Îi vor sluji mâine lui Dumnezeu. PROVOCARE: Ia-ți timp să te ocupi de viața spirituală a copiilor sau a nepoților tăi! Ajută-i să Îl cunoască pe Isus în mod personal!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...