Articolul precedentIsus ca păstor
  Articolul următorVindecare în soare

  O glorioasă revenire

  „Căci, cum iese fulgerul de la răsărit și se vede până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului Omului.” Matei 24:27

  Isus a fost adus captiv înaintea lui Caiafa. Martori mincinoşi au fost aduşi ca să dovedească faptul că El merita moartea. Dar Isus Şi-a păstrat răbdarea, în cele din urmă, înfuriat, marele preot I-a zis: „Te jur, pe Dumnezeul cel viu, să ne spui dacă eşti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu” (Matei 26:63). Când Isus a fost pus sub jurământ, în acest tribunal pământesc, deşi până atunci El îşi păstrase calmul. El nu a ezitat să dea răspuns. Nu numai că El a răspuns la întrebare, dar a oferit mai mult decât I se ceruse. „Da, i-a răspuns Isus, sunt! Ba mai mult vă spun că de acum încolo veți vedea pe Fiul Omului şezând la dreapta puterii lui Dumnezeu, şi venind pe norii cerului.” Acest răspuns îl putea ţine pe marele preot treaz pentru multe nopţi. El a căpătat şi mai mult decât ceruse. Isus a promis sub jurământ că El va veni din nou. Ce dovadă mai limpede putem avea despre faptul că El va veni din nou?

  Dacă există ceva despre care diavolul urăşte să audă, acesta este adevărul despre revenirea lui Isus pe acest pământ. El ştie că atunci când aceasta se va inlîmpla, puterea lui va fi ajuns la capăt. Aşadar el încearcă să amăgească pe cât mai mulţi posibil proiectând asupra lui Isus propria sa manieră de lucru. Cum lucrează Satana? El este şiret! Diavolul nu vine la noi în mod deschis. El se strecoară. Ca urmare el a lucrat să convingă pe oameni pretutindeni că Isus urma să se strecoare în mijlocul nostru şi din mijlocul nostru. Dar Biblia ne spune că orice ochi Îl va vedea (Apocalipsa 1:7). El va veni asemenea fulgerului. Cu excepţia zilei şi ceasului pe care numai Tatăl le cunoaşte, nimic altceva nu va fi secret cu privire la venirea Domnului Isus.

  De ce va veni Isus? Răspunsul ne spune ceva foarte important despre Isus. Isus sfârşeşte ceea ce începe. Pentru că noi suntem sclavii timpului, ni se pare că aşteptarea a fost prea îndelungată. Uneori chiar ne întrebăm dacă El va termina lucrarea pe care a început-o. Batjocoritorii spun că nu o va face. Dar se apropie foarte repede timpul când „Cel ce vine va veni.”

  Pe parcursul acestui timp de aşteptare, ţinta noastră este să căutăm a-L cunoaşte pe Isus şi să ajutăm şi pe alţii să-L cunoască, astfel ca atunci când El va veni, noi să fim găsiţi împăcaţi cu El. Aceia care au umblat cu Isus în această viaţă vor fi în stare să privească în sus şi să zică: „Priviţi acesta este Dumnezeul nostru. Noi L-am aşteptat, şi El ne va mântui.”

  O glorioasă revenire - 2017. Pentru că noi suntem sclavii timpului, ni se pare că aşteptarea a fost prea îndelungată. Uneori chiar ne întrebăm dacă El va termina lucrarea pe care a început-o. Batjocoritorii spun că nu o va face. Dar se apropie foarte repede timpul când „Cel ce vine va veni.”
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...