Articolul precedentVindecare în soare
  Articolul următorFixându-și prioritățile

  Dumnezeu sfârșește ceea ce începe

  „Încă puţină vreme, foarte puţină vreme şi Cel ce vine va veni și nu va zăbovi.” Evrei 10:37

  Cu câţiva ani în urmă tatăl şi unchiul meu ţineau nişte întâlniri într-un anumit oraş. Unchiul meu tocmai începuse să vorbească într-o seară când un om aflat pe rândurile din faţă a sărit în sus, s-a întors către adunare şi a început să strige. El zicea: „Să nu credeţi ceea ce aceşti doi fraţi Venden vă spun. Ei vorbesc despre sfârșitul lumii, dar aceasta nu se va întâmpla niciodată. Lucrurile continuă exact aşa cum au fost şi vor fi întotdeauna.” El s-a întors atunci către unchiul meu şi a continuat: „Tu nu ai nici o dovadă să-mi demonstrezi că aceasta se va întâmpla.”

  Şi unchiul meu i-a zis: „Ba da, pot – tu eşti de fapt ultima dovadă pe care am văzut-o!”

  „Ce vrei să spui?”

  Şi unchiul meu a citit din 2 Petru 3:3-4: „Înainte de toate, să ştiţi că în zilele din urmă vor veni batjocoritori plini de batjocuri, care vor trăi după poftele lor, şi vor zice: ‘Unde este făgăduinţa venirii Lui? Căci de când au adormit părinţii noştri, toate rămân aşa cum erau de la începutul zidirii!’” Şi omul a căzut înapoi în scaun. O lucrare mare s-a făcut atunci în acea arenă acoperită cu praf de rumeguş. Dumnezeu a dat pasajul potrivit din Scriptură la timpul potrivit.

  Dumnezeu nu începe o lucrare ca s-o lase neterminată. Acesta este un obicei al oamenilor de pe această lume ca să înceapă lucruri şi niciodată să nu le mai termine. Părinţii încearcă să înveţe pe copiii lor să termine ceea ce ei au început. Dar Isus întotdeauna termină ceea ce are de făcut. În dimineaţa învierii El Şi-a luat timp ca să împacheteze hainele de înmormântare. El nu mai avea trebuinţă de ele. Ele îşi făcuseră lucrarea lor. Aceasta ne spune ceva despre Isus.

  Ce lucrare va termina El atunci când va reveni? El va termina lucrarea planului de mântuire, de răscumpărare, de restatornicire. El a luat măsuri care trec dincolo de a compensa naşterea noastră în această lume a păcatului. El este în stare să ducă la capăt lucrarea pe care a început-o în vieţile noastre. El va duce această lucrare la bun sfârşit, care de fapt este doar începutul veşniciei.

  Isus vine. El va veni în mod deschis, ca să fie văzut de toţi. El va veni să sfârşească lucrarea pe care a început-o la răscumpărarea noastră. El vine să ne izbăvească dintr-o lume a păcatului, şi să ne ia ca să trăim pe vecie cu El în căminurile pe care le-a pregătit pentru aceia pe care Îi iubeşte.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...