Dumnezeu sfârșește ceea ce începe

„Încă puţină vreme, foarte puţină vreme şi Cel ce vine va veni și nu va zăbovi.” Evrei 10:37

Cu câţiva ani în urmă tatăl şi unchiul meu ţineau nişte întâlniri într-un anumit oraş. Unchiul meu tocmai începuse să vorbească într-o seară când un om aflat pe rândurile din faţă a sărit în sus, s-a întors către adunare şi a început să strige. El zicea: „Să nu credeţi ceea ce aceşti doi fraţi Venden vă spun. Ei vorbesc despre sfârșitul lumii, dar aceasta nu se va întâmpla niciodată. Lucrurile continuă exact aşa cum au fost şi vor fi întotdeauna.” El s-a întors atunci către unchiul meu şi a continuat: „Tu nu ai nici o dovadă să-mi demonstrezi că aceasta se va întâmpla.”

Şi unchiul meu i-a zis: „Ba da, pot – tu eşti de fapt ultima dovadă pe care am văzut-o!”

„Ce vrei să spui?”

Şi unchiul meu a citit din 2 Petru 3:3-4: „Înainte de toate, să ştiţi că în zilele din urmă vor veni batjocoritori plini de batjocuri, care vor trăi după poftele lor, şi vor zice: ‘Unde este făgăduinţa venirii Lui? Căci de când au adormit părinţii noştri, toate rămân aşa cum erau de la începutul zidirii!’” Şi omul a căzut înapoi în scaun. O lucrare mare s-a făcut atunci în acea arenă acoperită cu praf de rumeguş. Dumnezeu a dat pasajul potrivit din Scriptură la timpul potrivit.

Dumnezeu nu începe o lucrare ca s-o lase neterminată. Acesta este un obicei al oamenilor de pe această lume ca să înceapă lucruri şi niciodată să nu le mai termine. Părinţii încearcă să înveţe pe copiii lor să termine ceea ce ei au început. Dar Isus întotdeauna termină ceea ce are de făcut. În dimineaţa învierii El Şi-a luat timp ca să împacheteze hainele de înmormântare. El nu mai avea trebuinţă de ele. Ele îşi făcuseră lucrarea lor. Aceasta ne spune ceva despre Isus.

Ce lucrare va termina El atunci când va reveni? El va termina lucrarea planului de mântuire, de răscumpărare, de restatornicire. El a luat măsuri care trec dincolo de a compensa naşterea noastră în această lume a păcatului. El este în stare să ducă la capăt lucrarea pe care a început-o în vieţile noastre. El va duce această lucrare la bun sfârşit, care de fapt este doar începutul veşniciei.

Isus vine. El va veni în mod deschis, ca să fie văzut de toţi. El va veni să sfârşească lucrarea pe care a început-o la răscumpărarea noastră. El vine să ne izbăvească dintr-o lume a păcatului, şi să ne ia ca să trăim pe vecie cu El în căminurile pe care le-a pregătit pentru aceia pe care Îi iubeşte.

Moris Venden
Moris Venden
Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor