De ce eu?

  „Deci să nu vă temeţi; voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii.” Matei 10:31

  Când intervine o tragedie, una din primele întrebări pe care victima le pune de obicei este următoarea: „De ce eu? De ce a trebuit ca aceasta să mi se întâmple mie?” Dar după ce trece starea de şoc, şi noi începem să devenim mai conştienţi de multa întristare şi de toate tragediile care ne înconjoară în această lume, următoarea întrebare va fi: „De ce ei? De ce sunt atât de mulţi oameni care suferă în jurul meu?” Când vom pune această întrebare noi vom fi gata să ajutăm pe alţii aşa cum putem. Acela care va rămâne în prima fază dc şoc, îngrijorându-se numai de el însuşi şi de ceea ce i s-a întâmplat lui, nu se va mai elibera niciodată de necazuri. Dar acela care trece dincolo de îngrijorările lui şi se îngrijorează de soarta altora descoperă că problemele sale nu mai sunt atât de mari.

  Ceva similar poate fi văzut în legătură cu această lume a păcatului. Te-ai întrebat vreodată de ce a trebuit să fii născut în această lume? Când ţi se deschid ochii şi vezi că trăieşti într-o lume strâmbă, prima reacţie a ta a fost:

  „De ce eu?” Dar Dumnezeu conduce pe sărmanul păcătos să privească în jurul lui şi să descopere că şi alţii suferă. Propria sa mizerie se transformă în compasiune, pe măsură ce el priveşte această lume cuprinsă de tragedie şi se întreabă: „De ce ei? De ce suferă toţi aceştia?”

  Dar noi putem fi conduşi la a vedea o problemă şi mai importantă, după ce atenţia noastră a fost atrasă de la noi înşine la cei din jurul nostru. De ce întregul univers? De ce Dumnezeu? De ce a trebuit să fie frântă inima lui Isus? Ai simţit tu vreodată îngrijorare pentru fiinţele din alte lumi?

  Noi vedem doar o fărâmă din tristeţea şi durerea acestei lumi. Noi privim ştirile la televizor, şi vedem frânturi de dezastre – câţiva care flămânzesc aici, unii care mor dincolo. Şi noi plângem pentru puţinul care-l vedem. Dar Dumnezeu vede totul. El simte orice durere a fiecărui om cu marea şi iubitoarea Lui inimă care tânjeşte după fiecare dintre aceşti copii ai Săi dorind ca jertfa de la cruce să binecuvânteze pe fiecare dintre aceştia. Inima Sa este frântă ori de câte ori inimile noastre sunt frânte. Şi cea mai mare întristare Îi este produsă de aceia pe care El doreşte să-I ajute, dar care refuză să vină la El ca să aibă viaţa.

  Adevărata maturitate în viaţa creştină are mult mai puţin de a face cu mântuirea personală a cuiva decât cu a căuta să aducă uşurare altora, nu de dragul nostru, şi nici măcar de dragul lor – ci de dragul dragostei pe care Dumnezeu ne-a arătat-o.

  De ce eu? - 2017. Adevărata maturitate în viaţa creştină are mult mai puţin de a face cu mântuirea personală a cuiva decât cu a căuta să aducă uşurare altora, nu de dragul nostru, şi nici măcar de dragul lor - ci de dragul dragostei pe care Dumnezeu ne-a arătat-o.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...