De ce eu?

  „Deci să nu vă temeţi; voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii.” Matei 10:31

  Când intervine o tragedie, una din primele întrebări pe care victima le pune de obicei este următoarea: „De ce eu? De ce a trebuit ca aceasta să mi se întâmple mie?” Dar după ce trece starea de şoc, şi noi începem să devenim mai conştienţi de multa întristare şi de toate tragediile care ne înconjoară în această lume, următoarea întrebare va fi: „De ce ei? De ce sunt atât de mulţi oameni care suferă în jurul meu?” Când vom pune această întrebare noi vom fi gata să ajutăm pe alţii aşa cum putem. Acela care va rămâne în prima fază dc şoc, îngrijorându-se numai de el însuşi şi de ceea ce i s-a întâmplat lui, nu se va mai elibera niciodată de necazuri. Dar acela care trece dincolo de îngrijorările lui şi se îngrijorează de soarta altora descoperă că problemele sale nu mai sunt atât de mari.

  Ceva similar poate fi văzut în legătură cu această lume a păcatului. Te-ai întrebat vreodată de ce a trebuit să fii născut în această lume? Când ţi se deschid ochii şi vezi că trăieşti într-o lume strâmbă, prima reacţie a ta a fost:

  „De ce eu?” Dar Dumnezeu conduce pe sărmanul păcătos să privească în jurul lui şi să descopere că şi alţii suferă. Propria sa mizerie se transformă în compasiune, pe măsură ce el priveşte această lume cuprinsă de tragedie şi se întreabă: „De ce ei? De ce suferă toţi aceştia?”

  Dar noi putem fi conduşi la a vedea o problemă şi mai importantă, după ce atenţia noastră a fost atrasă de la noi înşine la cei din jurul nostru. De ce întregul univers? De ce Dumnezeu? De ce a trebuit să fie frântă inima lui Isus? Ai simţit tu vreodată îngrijorare pentru fiinţele din alte lumi?

  Noi vedem doar o fărâmă din tristeţea şi durerea acestei lumi. Noi privim ştirile la televizor, şi vedem frânturi de dezastre – câţiva care flămânzesc aici, unii care mor dincolo. Şi noi plângem pentru puţinul care-l vedem. Dar Dumnezeu vede totul. El simte orice durere a fiecărui om cu marea şi iubitoarea Lui inimă care tânjeşte după fiecare dintre aceşti copii ai Săi dorind ca jertfa de la cruce să binecuvânteze pe fiecare dintre aceştia. Inima Sa este frântă ori de câte ori inimile noastre sunt frânte. Şi cea mai mare întristare Îi este produsă de aceia pe care El doreşte să-I ajute, dar care refuză să vină la El ca să aibă viaţa.

  Adevărata maturitate în viaţa creştină are mult mai puţin de a face cu mântuirea personală a cuiva decât cu a căuta să aducă uşurare altora, nu de dragul nostru, şi nici măcar de dragul lor – ci de dragul dragostei pe care Dumnezeu ne-a arătat-o.

  De ce eu? - 2017. Adevărata maturitate în viaţa creştină are mult mai puţin de a face cu mântuirea personală a cuiva decât cu a căuta să aducă uşurare altora, nu de dragul nostru, şi nici măcar de dragul lor - ci de dragul dragostei pe care Dumnezeu ne-a arătat-o.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Samuel

  Roagă-te pentru părinții care, asemenea lui Eli, neglijează educația copiilor lor! PROVOCARE: Îndrumă un tânăr să își consacre viața lui Dumnezeu asemenea lui Samuel!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...