Articolul precedentTatăl care aleargă
  Articolul următorDesăvârșirea nu e suficientă

  Isus mărturisit de spiritele rele

  „Te ştiu cine eşti: Eşti Sfântul lui Dumnezeul” Marcu 1:24

  Să privim la felul în care Isus a fost mărturisit de însăşi spiritele rele. O astfel de declaraţie pare aproape un sacrilegiu, dar premiza de pe care lansăm această declaraţie este că fiecare doctrină a Bibliei mărturiseşte într-un anumit fel despre Isus. Când Isus a fost aici pe pământ, El a fost confruntat în mod frecvent cu spiritele rele. Să privim la cele scrise în Matei 8:16-17: „Seara, au adus la Isus pe mulţi îndrăciţi. El, prin Cuvântul Lui, a scos din ei duhurile necurate, şi i-a tămăduit pe toţi bolnavii, ca să se împlinească ce fusese vestit prin proorocul Isaia, care zice: ‘El a luat asupra Lui neputinţele noastre şi a purtat toate boalele noastre.’”

  În Marcu 1:23 şi în continuare ni se spune că: „În sinagoga lor era un om, care avea un duh necurat. El a început să strige: ‘Ce avem noi a face cu Tine, Isuse din Nazaret? Ai venit să ne pierzi? Te ştiu cine eşti: Eşti Sfântul lui Dumnezeu!’ Isus l-a certat şi i-a zis: „Taci, şi ieşi afară din omul acesta!’ Şi duhul necurat a ieşit din el, scuturându-l cu putere, şi scotând un strigăt mare. Toţi au rămas înmărmuriţi, aşa că se întrebau unii pe alţii: ‘Ce este aceasta? O învăţătură nouă! El porunceşte ca un stăpân chiar şi duhurilor necurate, şi ele Îl ascultă!’” Este interesant de notat că prima mărturisire înregistrată în Evanghelia după Marcu cu privire la cine era Isus, a venit de la Tatăl însuşi, în Marcu 1:11. Iar cea de-a doua declaraţie cu privire la originea lui Isus a venit de la un spirit rău al cărui control asupra victimei sale urma să se sfârşească. Probabil că ei ştiau ceva ce noi nu ştim. Oricum, ei trăiesc într-o altă sferă decât noi oamenii. Ei înţeleg natura marei lupte într-un grad pe care noi nu-l putem înţelege.

  Lucrarea lui Satana este mai mult decât simplă superstiţie, şi este efectivă astăzi aşa cum a fost şi în zilele lui Isus. Satana nu este tot atât de inteligent cât este Dumnezeu, dar ceea ce este sigur e că el este mult mai inteligent decât noi. El a plănuit un atac foarte bine gândit asupra poporului lui Dumnezeu din aceste vremuri. Când vedem ceea ce el a plănuit, noi ar trebui să ne îndreptăm privirile spre minunatele planuri ale lui Isus. În virtutea înţelepciunii sale, Satana atacă pe poporul lui Dumnezeu în puncte esenţiale. Domnul ne-a descoperit zone specifice în care Satana va ataca astfel ca noi să vedem ceea ce Dumnezeu consideră puncte de bază în această controversă. Dumnezeu nu vrea ca noi să fim luaţi pe neaşteptate, ci vrea ca noi să avem ochii deschişi, şi să fugim la El pentru a fi protejaţi de izvodirile Satanei.

  Isus mărturisit de spiritele rele - 2017. Când vedem ceea ce el a plănuit, noi ar trebui să ne îndreptăm privirile spre minunatele planuri ale lui Isus. Dumnezeu nu vrea ca noi să fim luaţi pe neaşteptate, ci vrea ca noi să avem ochii deschişi, şi să fugim la El pentru a fi protejaţi de izvodirile Satanei.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...