Articolul precedentTatăl care aleargă
  Articolul următorDesăvârșirea nu e suficientă

  Isus mărturisit de spiritele rele

  „Te ştiu cine eşti: Eşti Sfântul lui Dumnezeul” Marcu 1:24

  Să privim la felul în care Isus a fost mărturisit de însăşi spiritele rele. O astfel de declaraţie pare aproape un sacrilegiu, dar premiza de pe care lansăm această declaraţie este că fiecare doctrină a Bibliei mărturiseşte într-un anumit fel despre Isus. Când Isus a fost aici pe pământ, El a fost confruntat în mod frecvent cu spiritele rele. Să privim la cele scrise în Matei 8:16-17: „Seara, au adus la Isus pe mulţi îndrăciţi. El, prin Cuvântul Lui, a scos din ei duhurile necurate, şi i-a tămăduit pe toţi bolnavii, ca să se împlinească ce fusese vestit prin proorocul Isaia, care zice: ‘El a luat asupra Lui neputinţele noastre şi a purtat toate boalele noastre.’”

  În Marcu 1:23 şi în continuare ni se spune că: „În sinagoga lor era un om, care avea un duh necurat. El a început să strige: ‘Ce avem noi a face cu Tine, Isuse din Nazaret? Ai venit să ne pierzi? Te ştiu cine eşti: Eşti Sfântul lui Dumnezeu!’ Isus l-a certat şi i-a zis: „Taci, şi ieşi afară din omul acesta!’ Şi duhul necurat a ieşit din el, scuturându-l cu putere, şi scotând un strigăt mare. Toţi au rămas înmărmuriţi, aşa că se întrebau unii pe alţii: ‘Ce este aceasta? O învăţătură nouă! El porunceşte ca un stăpân chiar şi duhurilor necurate, şi ele Îl ascultă!’” Este interesant de notat că prima mărturisire înregistrată în Evanghelia după Marcu cu privire la cine era Isus, a venit de la Tatăl însuşi, în Marcu 1:11. Iar cea de-a doua declaraţie cu privire la originea lui Isus a venit de la un spirit rău al cărui control asupra victimei sale urma să se sfârşească. Probabil că ei ştiau ceva ce noi nu ştim. Oricum, ei trăiesc într-o altă sferă decât noi oamenii. Ei înţeleg natura marei lupte într-un grad pe care noi nu-l putem înţelege.

  Lucrarea lui Satana este mai mult decât simplă superstiţie, şi este efectivă astăzi aşa cum a fost şi în zilele lui Isus. Satana nu este tot atât de inteligent cât este Dumnezeu, dar ceea ce este sigur e că el este mult mai inteligent decât noi. El a plănuit un atac foarte bine gândit asupra poporului lui Dumnezeu din aceste vremuri. Când vedem ceea ce el a plănuit, noi ar trebui să ne îndreptăm privirile spre minunatele planuri ale lui Isus. În virtutea înţelepciunii sale, Satana atacă pe poporul lui Dumnezeu în puncte esenţiale. Domnul ne-a descoperit zone specifice în care Satana va ataca astfel ca noi să vedem ceea ce Dumnezeu consideră puncte de bază în această controversă. Dumnezeu nu vrea ca noi să fim luaţi pe neaşteptate, ci vrea ca noi să avem ochii deschişi, şi să fugim la El pentru a fi protejaţi de izvodirile Satanei.

  Isus mărturisit de spiritele rele - 2017. Când vedem ceea ce el a plănuit, noi ar trebui să ne îndreptăm privirile spre minunatele planuri ale lui Isus. Dumnezeu nu vrea ca noi să fim luaţi pe neaşteptate, ci vrea ca noi să avem ochii deschişi, şi să fugim la El pentru a fi protejaţi de izvodirile Satanei.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...