Nu trebuie să fii amăgit

  „Îmbrăcaţi-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor diavolului.” Efesenl 6:11

  Duşmanul în această lume nu-l constituie numai oamenii cei răi. Adevăratul duşman este mai tare decât noi. „Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cereşti. De aceea, luați toată armătura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea, şi să rămâneţi în picioare, după ce veţi fi biruit totul” (Efeseni 6:12-13). Deşi duşmanul este mai tare decât noi, el este un duşman înfrânt, de aceea nici unul dintre noi nu trebuie să fim înfrânţi de el. Domnul ne-a oferit o armătură a adevărului care ne va proteja de atacurile Satanei.

  Unul din adevărurile despre Satana este că lui îi place ceea ce este spectaculos. Lui îi place să facă paradă. Noi suntem avertizaţi în privinţa aceasta în Apocalipsa 17 şi în 2 Tesaloniceni 2. Satana ştie că oamenii sunt impresionaţi de ceea ce este senzaţional, şi aceasta este una din strategiile sale. Păcatul nu poate fi scuzat prin motive logice. Dovezi fizice demonstrează că fumatul produce cancer pulmonar. O judecată sănătoasă îţi va spune că a-ţi pierde cumpătul nu este modul cel mai potrivit de a rezolva o problemă. Răzvrătirea, de asemenea, nu este o soluţie. Nimeni nu alege calea Satanei pe baza logicii şi a raţiunii. Aşadar el îşi plănuieşte atacurile bazându-se pe altceva – el încearcă să ne înşele, să ne impresioneze cu supranaturalul. Şi dacă noi ne vom baza pe simţăminte, vom fi amăgiţi.

  Uneori gândim că controversa finală va fi destul de simplă. Păzeşti Sabatul sau nu-l păzeşti? Aparţii bisericii rămăşiţei, sau nu? Dar nu va fi chiar aşa de simplu. Satana plănuieşte să amăgească dacă se poate şi pe cei aleşi. Singurul fel în care el poate spera să realizeze aceasta este să născocească o amăgire care va fi cât mai aproape de original.

  Faptul că Dumnezeu ne-a avertizat dinainte constituie o dovadă a iubirii Sale. Nici unul dintre noi nu trebuie să fie luat pe nepregătite de către planurile Satanei. Noi am fost avertizaţi să nu ne încredem în simţurile noastre, ni s-a spus că trebuie să ne încredem numai în Cuvântul lui Dumnezeu, şi de asemeni ni s-a pus în vedere că fără o legătură vie cu Dumnezeu noi vom fi înfrânţi. Dumnezeu a făcut tot ceea ce este posibil ca să nu fim înfrânţi, pentru că în marea Sa dragoste El doreşte ca fiecare dintre noi să petrecem întreaga veşnicie cu El.

  Nu trebuie să fii amăgit - 2017. Faptul că Dumnezeu ne-a avertizat dinainte constituie o dovadă a iubirii Sale. Nici unul dintre noi nu trebuie să fie luat pe nepregătite de către planurile Satanei. Noi am fost avertizaţi să nu ne încredem în simţurile noastre, ni s-a spus că trebuie să ne încredem numai în Cuvântul lui Dumnezeu.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...