Diavolul este un mincinos

„Deci, dacă Fiul vă va face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi.” Ioan 8:36

În aceste zile din urmă Satana se repede asupra lumii cu forţe noi. El ştie că timpul lui este scurt, şi lucrează cu toată puterea lui de înşelăciune pentru a amăgi pe poporul lui Dumnezeu şi lumea întreagă. Una din caracteristicile lucrării sale este folosirea supranaturalului. Lui îi place foarte mult să organizeze spectacole – şi sunt milioane care dau răspuns simţurilor lor şi urmează călăuzirea Satanei pentru că totul pare atât de spectaculos. Numai foarte puţini sunt gata să nu dea ascultare simţurilor şi să urmeze Cuvântul lui Dumnezeu indiferent de aparenţe.

Încă de la început, când Satana a asigurat-o pe Eva că ea nu va muri, el s-a folosit de una din cele mai importante unelte ale sale, şi anume conceptul că moartea de fapt nu există. Fiinţele omeneşti nu găsesc în moarte un subiect prea atractiv, aşadar oamenii sunt gata să creadă ceea ce Satana le spune. Aceasta deschide uşa pentru stăpânirea Satanei în vieţile lor.

O altă unealtă care-i aduce mult succes este de a ne învăţa că putem trăi aşa cum dorim – că dacă păcătuim sau nu, nu contează. Încă de la început, el a spus oamenilor că Legea lui Dumnezeu nu trebuie să fie păzită. El spune lumii întregi: „Dacă-ţi place, fă-o.” El oferă plăcerile de o clipă ale simţurilor în schimbul eternităţii, şi milioane de oameni acceptă această ofertă fără nici o ezitare. El vine şi înaintea bisericii şi spune: Legea lui Dumnezeu este prea mare, prea uriaşă, prea complexă. Nici să nu tragi speranţă s-o poţi păzi. Lasă doar ca sângele lui Isus să acopere neputinţa ta, fă tot ceea ce poţi ca să fii o persoană de treabă, şi aceasta este destul. Şi chiar aceia din biserică urmează foarte adesea această învăţătură.

Isus Hristos ne oferă un alt mod de viaţă. El ne oferă moartea faţă de eul personal. El ne oferă sălăşluirea şi puterea călăuzitoare a Duhului Său cel Sfânt ca să ne păzească de păcat. În Ioan 8:31 Isus ne făgăduieşte că dacă vom continua în dragostea Sa, şi în cunoştinţa adevărului, adevărul ne va face slobozi. În continuare El spune că oricine face păcat este un sclav al păcatului. Libertatea pe care Isus o oferă este o libertate de sub sclavia păcatului, şi de sub puterea Satanei.

Spiritismul nu este o problemă minoră – fiecare dintre noi vom fi confruntaţi cu această problemă într-un fel sau altul. Minţile noastre vor fi eliberate de sub controlul Satanei numai dacă Isus ne eliberează şi ne ţine liberi. Singura putere mai mare decât puterea Satanei este puterea lui Isus, a cărui voce îi poate porunci Satanei să plece, şi Satana trebuie să se supună. Aceasta este singura putere care ne poate oferi siguranţa în aceste zile primejdioase.

Moris Venden
Moris Venden
Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor