Articolul precedentAșteptând pe teresa din spate
  Articolul următorGrădina minții tale

  Diavolul este un mincinos

  „Deci, dacă Fiul vă va face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi.” Ioan 8:36

  În aceste zile din urmă Satana se repede asupra lumii cu forţe noi. El ştie că timpul lui este scurt, şi lucrează cu toată puterea lui de înşelăciune pentru a amăgi pe poporul lui Dumnezeu şi lumea întreagă. Una din caracteristicile lucrării sale este folosirea supranaturalului. Lui îi place foarte mult să organizeze spectacole – şi sunt milioane care dau răspuns simţurilor lor şi urmează călăuzirea Satanei pentru că totul pare atât de spectaculos. Numai foarte puţini sunt gata să nu dea ascultare simţurilor şi să urmeze Cuvântul lui Dumnezeu indiferent de aparenţe.

  Încă de la început, când Satana a asigurat-o pe Eva că ea nu va muri, el s-a folosit de una din cele mai importante unelte ale sale, şi anume conceptul că moartea de fapt nu există. Fiinţele omeneşti nu găsesc în moarte un subiect prea atractiv, aşadar oamenii sunt gata să creadă ceea ce Satana le spune. Aceasta deschide uşa pentru stăpânirea Satanei în vieţile lor.

  O altă unealtă care-i aduce mult succes este de a ne învăţa că putem trăi aşa cum dorim – că dacă păcătuim sau nu, nu contează. Încă de la început, el a spus oamenilor că Legea lui Dumnezeu nu trebuie să fie păzită. El spune lumii întregi: „Dacă-ţi place, fă-o.” El oferă plăcerile de o clipă ale simţurilor în schimbul eternităţii, şi milioane de oameni acceptă această ofertă fără nici o ezitare. El vine şi înaintea bisericii şi spune: Legea lui Dumnezeu este prea mare, prea uriaşă, prea complexă. Nici să nu tragi speranţă s-o poţi păzi. Lasă doar ca sângele lui Isus să acopere neputinţa ta, fă tot ceea ce poţi ca să fii o persoană de treabă, şi aceasta este destul. Şi chiar aceia din biserică urmează foarte adesea această învăţătură.

  Isus Hristos ne oferă un alt mod de viaţă. El ne oferă moartea faţă de eul personal. El ne oferă sălăşluirea şi puterea călăuzitoare a Duhului Său cel Sfânt ca să ne păzească de păcat. În Ioan 8:31 Isus ne făgăduieşte că dacă vom continua în dragostea Sa, şi în cunoştinţa adevărului, adevărul ne va face slobozi. În continuare El spune că oricine face păcat este un sclav al păcatului. Libertatea pe care Isus o oferă este o libertate de sub sclavia păcatului, şi de sub puterea Satanei.

  Spiritismul nu este o problemă minoră – fiecare dintre noi vom fi confruntaţi cu această problemă într-un fel sau altul. Minţile noastre vor fi eliberate de sub controlul Satanei numai dacă Isus ne eliberează şi ne ţine liberi. Singura putere mai mare decât puterea Satanei este puterea lui Isus, a cărui voce îi poate porunci Satanei să plece, şi Satana trebuie să se supună. Aceasta este singura putere care ne poate oferi siguranţa în aceste zile primejdioase.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...