Articolul precedentAșteptând pe teresa din spate
  Articolul următorGrădina minții tale

  Diavolul este un mincinos

  „Deci, dacă Fiul vă va face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi.” Ioan 8:36

  În aceste zile din urmă Satana se repede asupra lumii cu forţe noi. El ştie că timpul lui este scurt, şi lucrează cu toată puterea lui de înşelăciune pentru a amăgi pe poporul lui Dumnezeu şi lumea întreagă. Una din caracteristicile lucrării sale este folosirea supranaturalului. Lui îi place foarte mult să organizeze spectacole – şi sunt milioane care dau răspuns simţurilor lor şi urmează călăuzirea Satanei pentru că totul pare atât de spectaculos. Numai foarte puţini sunt gata să nu dea ascultare simţurilor şi să urmeze Cuvântul lui Dumnezeu indiferent de aparenţe.

  Încă de la început, când Satana a asigurat-o pe Eva că ea nu va muri, el s-a folosit de una din cele mai importante unelte ale sale, şi anume conceptul că moartea de fapt nu există. Fiinţele omeneşti nu găsesc în moarte un subiect prea atractiv, aşadar oamenii sunt gata să creadă ceea ce Satana le spune. Aceasta deschide uşa pentru stăpânirea Satanei în vieţile lor.

  O altă unealtă care-i aduce mult succes este de a ne învăţa că putem trăi aşa cum dorim – că dacă păcătuim sau nu, nu contează. Încă de la început, el a spus oamenilor că Legea lui Dumnezeu nu trebuie să fie păzită. El spune lumii întregi: „Dacă-ţi place, fă-o.” El oferă plăcerile de o clipă ale simţurilor în schimbul eternităţii, şi milioane de oameni acceptă această ofertă fără nici o ezitare. El vine şi înaintea bisericii şi spune: Legea lui Dumnezeu este prea mare, prea uriaşă, prea complexă. Nici să nu tragi speranţă s-o poţi păzi. Lasă doar ca sângele lui Isus să acopere neputinţa ta, fă tot ceea ce poţi ca să fii o persoană de treabă, şi aceasta este destul. Şi chiar aceia din biserică urmează foarte adesea această învăţătură.

  Isus Hristos ne oferă un alt mod de viaţă. El ne oferă moartea faţă de eul personal. El ne oferă sălăşluirea şi puterea călăuzitoare a Duhului Său cel Sfânt ca să ne păzească de păcat. În Ioan 8:31 Isus ne făgăduieşte că dacă vom continua în dragostea Sa, şi în cunoştinţa adevărului, adevărul ne va face slobozi. În continuare El spune că oricine face păcat este un sclav al păcatului. Libertatea pe care Isus o oferă este o libertate de sub sclavia păcatului, şi de sub puterea Satanei.

  Spiritismul nu este o problemă minoră – fiecare dintre noi vom fi confruntaţi cu această problemă într-un fel sau altul. Minţile noastre vor fi eliberate de sub controlul Satanei numai dacă Isus ne eliberează şi ne ţine liberi. Singura putere mai mare decât puterea Satanei este puterea lui Isus, a cărui voce îi poate porunci Satanei să plece, şi Satana trebuie să se supună. Aceasta este singura putere care ne poate oferi siguranţa în aceste zile primejdioase.

  Diavolul este un mincinos - 2017. Isus ne făgăduieşte că dacă vom continua în dragostea Sa, şi în cunoştinţa adevărului, adevărul ne va face slobozi. În continuare El spune că oricine face păcat este un sclav al păcatului. Libertatea pe care Isus o oferă este o libertate de sub sclavia păcatului, şi de sub puterea Satanei.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...