Articolul precedentAșteptând pe teresa din spate
  Articolul următorGrădina minții tale

  Diavolul este un mincinos

  „Deci, dacă Fiul vă va face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi.” Ioan 8:36

  În aceste zile din urmă Satana se repede asupra lumii cu forţe noi. El ştie că timpul lui este scurt, şi lucrează cu toată puterea lui de înşelăciune pentru a amăgi pe poporul lui Dumnezeu şi lumea întreagă. Una din caracteristicile lucrării sale este folosirea supranaturalului. Lui îi place foarte mult să organizeze spectacole – şi sunt milioane care dau răspuns simţurilor lor şi urmează călăuzirea Satanei pentru că totul pare atât de spectaculos. Numai foarte puţini sunt gata să nu dea ascultare simţurilor şi să urmeze Cuvântul lui Dumnezeu indiferent de aparenţe.

  Încă de la început, când Satana a asigurat-o pe Eva că ea nu va muri, el s-a folosit de una din cele mai importante unelte ale sale, şi anume conceptul că moartea de fapt nu există. Fiinţele omeneşti nu găsesc în moarte un subiect prea atractiv, aşadar oamenii sunt gata să creadă ceea ce Satana le spune. Aceasta deschide uşa pentru stăpânirea Satanei în vieţile lor.

  O altă unealtă care-i aduce mult succes este de a ne învăţa că putem trăi aşa cum dorim – că dacă păcătuim sau nu, nu contează. Încă de la început, el a spus oamenilor că Legea lui Dumnezeu nu trebuie să fie păzită. El spune lumii întregi: „Dacă-ţi place, fă-o.” El oferă plăcerile de o clipă ale simţurilor în schimbul eternităţii, şi milioane de oameni acceptă această ofertă fără nici o ezitare. El vine şi înaintea bisericii şi spune: Legea lui Dumnezeu este prea mare, prea uriaşă, prea complexă. Nici să nu tragi speranţă s-o poţi păzi. Lasă doar ca sângele lui Isus să acopere neputinţa ta, fă tot ceea ce poţi ca să fii o persoană de treabă, şi aceasta este destul. Şi chiar aceia din biserică urmează foarte adesea această învăţătură.

  Isus Hristos ne oferă un alt mod de viaţă. El ne oferă moartea faţă de eul personal. El ne oferă sălăşluirea şi puterea călăuzitoare a Duhului Său cel Sfânt ca să ne păzească de păcat. În Ioan 8:31 Isus ne făgăduieşte că dacă vom continua în dragostea Sa, şi în cunoştinţa adevărului, adevărul ne va face slobozi. În continuare El spune că oricine face păcat este un sclav al păcatului. Libertatea pe care Isus o oferă este o libertate de sub sclavia păcatului, şi de sub puterea Satanei.

  Spiritismul nu este o problemă minoră – fiecare dintre noi vom fi confruntaţi cu această problemă într-un fel sau altul. Minţile noastre vor fi eliberate de sub controlul Satanei numai dacă Isus ne eliberează şi ne ţine liberi. Singura putere mai mare decât puterea Satanei este puterea lui Isus, a cărui voce îi poate porunci Satanei să plece, şi Satana trebuie să se supună. Aceasta este singura putere care ne poate oferi siguranţa în aceste zile primejdioase.

  Diavolul este un mincinos - 2017. Isus ne făgăduieşte că dacă vom continua în dragostea Sa, şi în cunoştinţa adevărului, adevărul ne va face slobozi. În continuare El spune că oricine face păcat este un sclav al păcatului. Libertatea pe care Isus o oferă este o libertate de sub sclavia păcatului, şi de sub puterea Satanei.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.