Articolul precedentGrădina minții tale
  Articolul următorCel mai bun medicament

  Îl iubește Dumnezeu pe Satana?

  „Cum ai căzut din cer, Luceafăr strălucitor, fiu al zorilor!” Isaia 14:12

  Dar îl iubeşte Dumnezeu şi pe Satana? Gândeşte-te la ceea ce diavolul i-a făcut. Gândeşte-te la pacea pe care el a distrus-o. Gândeşte-te la miile de ani de durere, suferinţă şi moarte. Gândeşte-te la ura pe care diavolul o are împotriva lui Isus. Crezi tu că Isus îl iubeşte pe Satana?

  Am precizat cu altă ocazie că criza nu schimbă caracterul, ci că ea doar îl descoperă. Intrarea păcatului în univers, şi amplitudinea pe care Dumnezeu a lăsat-o ca el s-o capete pentru a se oferi o adevărată şi reală cale de scăpare, constituie cea mai mare criză căreia guvernarea lui Dumnezeu a trebuit să-i facă faţă. Şi această criză descoperă mai bine decât orice caracterul şi iubirea lui Dumnezeu. Există un sens foarte real în care diavolul îl descoperă pe Isus. În istoria lui Satana adevăratul erou este Isus, şi Isus ne este descoperit într-un fel în care nu ar fi putut fi descoperit pe nici o altă cale. 2 Corinteni 13:8 ne spune că nu se poate face nimic împotriva adevărului – ci numai în favoarea lui. Şi acela care a încercat în modul cel mai aprig să atace adevărul sfârşeşte prin a ne face cunoscut adevărul într-un fel cu totul unic.

  Războiul a început în ceruri. Acest război nu L-a prins pe Dumnezeu pe nepregătite. Dar în ciuda faptului că El a ştiut dinainte cum Lucifer (care a devenit Satana sau diavolul) va răspunde. El totuşi l-a creat, i-a dat o poziţie de mare cinste, şi l-a tratat în modul cel mai drept şi mai iubitor posibil. El nu l-a discriminat pe Lucifer în nici un fel. De fapt, El încă îl tratează pe Satana cu dreptate. Noi ca fiinţe omeneşti nu putem suporta faptul de a avea cunoştinţă despre lucrurile care se vor întâmpla în modul în care Dumnezeu poate. Dacă noi am şti dinainte că cineva urmează să devină duşmanul nostru, noi l-am trata ca pe un duşman înainte ca el să se descopere ca duşman. Nu aşa a făcut Dumnezeu. El a dat lui Lucifer orice avantaj posibil.

  Vedem lucrul acesta descoperit şi în viaţa lui Isus. Isus ştia încă de la început că Iuda îl va trăda. Dar Isus l-a tratat cu dragoste şi respect, neoferindu-i nici o scuză pentru trădarea care urma s-o facă. Isus a făcut orice I-a stat în putere ca să facă apel la simpatia lui Iuda

  Dumnezeu nu doreşte nici un alt serviciu decât slujirea din dragoste, dintr-o alegere liberă. Aşadar Dumnezeu nu l-a distrus pe Satana, ci i-a dat ocazia să dovedească ce voia să dovedească. Plătind teribilul preţ al crucii, Dumnezeu urmăreşte să stabilească un univers în care păcatul să nu mai apară niciodată, şi aceasta fără a viola puterea de alegere a nici uneia dintre fiinţele create. Oare ce motivaţie mai mare decât aceasta am putea avea ca să alegem a trece de partea lui Dumnezeu şi a răspunde iubirii pe care El ne-a dovedit-o?

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...