Articolul precedentGrădina minții tale
  Articolul următorCel mai bun medicament

  Îl iubește Dumnezeu pe Satana?

  „Cum ai căzut din cer, Luceafăr strălucitor, fiu al zorilor!” Isaia 14:12

  Dar îl iubeşte Dumnezeu şi pe Satana? Gândeşte-te la ceea ce diavolul i-a făcut. Gândeşte-te la pacea pe care el a distrus-o. Gândeşte-te la miile de ani de durere, suferinţă şi moarte. Gândeşte-te la ura pe care diavolul o are împotriva lui Isus. Crezi tu că Isus îl iubeşte pe Satana?

  Am precizat cu altă ocazie că criza nu schimbă caracterul, ci că ea doar îl descoperă. Intrarea păcatului în univers, şi amplitudinea pe care Dumnezeu a lăsat-o ca el s-o capete pentru a se oferi o adevărată şi reală cale de scăpare, constituie cea mai mare criză căreia guvernarea lui Dumnezeu a trebuit să-i facă faţă. Şi această criză descoperă mai bine decât orice caracterul şi iubirea lui Dumnezeu. Există un sens foarte real în care diavolul îl descoperă pe Isus. În istoria lui Satana adevăratul erou este Isus, şi Isus ne este descoperit într-un fel în care nu ar fi putut fi descoperit pe nici o altă cale. 2 Corinteni 13:8 ne spune că nu se poate face nimic împotriva adevărului – ci numai în favoarea lui. Şi acela care a încercat în modul cel mai aprig să atace adevărul sfârşeşte prin a ne face cunoscut adevărul într-un fel cu totul unic.

  Războiul a început în ceruri. Acest război nu L-a prins pe Dumnezeu pe nepregătite. Dar în ciuda faptului că El a ştiut dinainte cum Lucifer (care a devenit Satana sau diavolul) va răspunde. El totuşi l-a creat, i-a dat o poziţie de mare cinste, şi l-a tratat în modul cel mai drept şi mai iubitor posibil. El nu l-a discriminat pe Lucifer în nici un fel. De fapt, El încă îl tratează pe Satana cu dreptate. Noi ca fiinţe omeneşti nu putem suporta faptul de a avea cunoştinţă despre lucrurile care se vor întâmpla în modul în care Dumnezeu poate. Dacă noi am şti dinainte că cineva urmează să devină duşmanul nostru, noi l-am trata ca pe un duşman înainte ca el să se descopere ca duşman. Nu aşa a făcut Dumnezeu. El a dat lui Lucifer orice avantaj posibil.

  Vedem lucrul acesta descoperit şi în viaţa lui Isus. Isus ştia încă de la început că Iuda îl va trăda. Dar Isus l-a tratat cu dragoste şi respect, neoferindu-i nici o scuză pentru trădarea care urma s-o facă. Isus a făcut orice I-a stat în putere ca să facă apel la simpatia lui Iuda

  Dumnezeu nu doreşte nici un alt serviciu decât slujirea din dragoste, dintr-o alegere liberă. Aşadar Dumnezeu nu l-a distrus pe Satana, ci i-a dat ocazia să dovedească ce voia să dovedească. Plătind teribilul preţ al crucii, Dumnezeu urmăreşte să stabilească un univers în care păcatul să nu mai apară niciodată, şi aceasta fără a viola puterea de alegere a nici uneia dintre fiinţele create. Oare ce motivaţie mai mare decât aceasta am putea avea ca să alegem a trece de partea lui Dumnezeu şi a răspunde iubirii pe care El ne-a dovedit-o?

  Îl iubește Dumnezeu pe Satana? - 2017. Plătind teribilul preţ al crucii, Dumnezeu urmăreşte să stabilească un univers în care păcatul să nu mai apară niciodată, şi aceasta fără a viola puterea de alegere a nici uneia dintre fiinţele create.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.