Articolul precedentGrădina minții tale
  Articolul următorCel mai bun medicament

  Îl iubește Dumnezeu pe Satana?

  „Cum ai căzut din cer, Luceafăr strălucitor, fiu al zorilor!” Isaia 14:12

  Dar îl iubeşte Dumnezeu şi pe Satana? Gândeşte-te la ceea ce diavolul i-a făcut. Gândeşte-te la pacea pe care el a distrus-o. Gândeşte-te la miile de ani de durere, suferinţă şi moarte. Gândeşte-te la ura pe care diavolul o are împotriva lui Isus. Crezi tu că Isus îl iubeşte pe Satana?

  Am precizat cu altă ocazie că criza nu schimbă caracterul, ci că ea doar îl descoperă. Intrarea păcatului în univers, şi amplitudinea pe care Dumnezeu a lăsat-o ca el s-o capete pentru a se oferi o adevărată şi reală cale de scăpare, constituie cea mai mare criză căreia guvernarea lui Dumnezeu a trebuit să-i facă faţă. Şi această criză descoperă mai bine decât orice caracterul şi iubirea lui Dumnezeu. Există un sens foarte real în care diavolul îl descoperă pe Isus. În istoria lui Satana adevăratul erou este Isus, şi Isus ne este descoperit într-un fel în care nu ar fi putut fi descoperit pe nici o altă cale. 2 Corinteni 13:8 ne spune că nu se poate face nimic împotriva adevărului – ci numai în favoarea lui. Şi acela care a încercat în modul cel mai aprig să atace adevărul sfârşeşte prin a ne face cunoscut adevărul într-un fel cu totul unic.

  Războiul a început în ceruri. Acest război nu L-a prins pe Dumnezeu pe nepregătite. Dar în ciuda faptului că El a ştiut dinainte cum Lucifer (care a devenit Satana sau diavolul) va răspunde. El totuşi l-a creat, i-a dat o poziţie de mare cinste, şi l-a tratat în modul cel mai drept şi mai iubitor posibil. El nu l-a discriminat pe Lucifer în nici un fel. De fapt, El încă îl tratează pe Satana cu dreptate. Noi ca fiinţe omeneşti nu putem suporta faptul de a avea cunoştinţă despre lucrurile care se vor întâmpla în modul în care Dumnezeu poate. Dacă noi am şti dinainte că cineva urmează să devină duşmanul nostru, noi l-am trata ca pe un duşman înainte ca el să se descopere ca duşman. Nu aşa a făcut Dumnezeu. El a dat lui Lucifer orice avantaj posibil.

  Vedem lucrul acesta descoperit şi în viaţa lui Isus. Isus ştia încă de la început că Iuda îl va trăda. Dar Isus l-a tratat cu dragoste şi respect, neoferindu-i nici o scuză pentru trădarea care urma s-o facă. Isus a făcut orice I-a stat în putere ca să facă apel la simpatia lui Iuda

  Dumnezeu nu doreşte nici un alt serviciu decât slujirea din dragoste, dintr-o alegere liberă. Aşadar Dumnezeu nu l-a distrus pe Satana, ci i-a dat ocazia să dovedească ce voia să dovedească. Plătind teribilul preţ al crucii, Dumnezeu urmăreşte să stabilească un univers în care păcatul să nu mai apară niciodată, şi aceasta fără a viola puterea de alegere a nici uneia dintre fiinţele create. Oare ce motivaţie mai mare decât aceasta am putea avea ca să alegem a trece de partea lui Dumnezeu şi a răspunde iubirii pe care El ne-a dovedit-o?

  Îl iubește Dumnezeu pe Satana? - 2017. Plătind teribilul preţ al crucii, Dumnezeu urmăreşte să stabilească un univers în care păcatul să nu mai apară niciodată, şi aceasta fără a viola puterea de alegere a nici uneia dintre fiinţele create.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...