Articolul precedentCel mai bun medicament
  Articolul următorMana de dimineață

  Riscurile libertății

  „Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu.” Geneza 1:27

  Când Dumnezeu a luat hotărârea să permită Satanei să vină în această lume pentru a-şi dovedi acuzaţiile împotriva dreptăţii şi iubirii lui Dumnezeu, El şi-a luat un risc extraordinar. Dumnezeu ştia că chiar prin natura Sa, El însuşi era limitat numai la folosirea metodelor adevărului, neprihănirii, şi dreptăţii. El ştia că Satana putea să folosească orice metodă, inclusiv jumătăţi de adevăr, înşelăciune, presiune şi forţă. El ştia că Satana nu va lupta cinstit. Dumnezeu a ştiut că mulţi oameni vor face o alegere greşită. De ce Şi-a luat El acest risc?

  Privind la costul păcatului, ar trebui să înţelegem cât de mult valorează libera alegere în ochii lui Dumnezeu. El are un respect deosebit pentru libertatea noastră de a gândi şi a alege pentru noi înşine. El apelează numai la raţiunea noastră, la judecata noastră, la dragostea pe care vrem sau nu s-o dovedim faţă de El ca rezultat al dragostei pe care El a dovedit-o faţă de noi.

  Satana a profitat din plin de avantajele libertăţilor care i-au fost îngăduite de Dumnezeu. El a împrăştiat un simţământ de răzvrătire printre îngeri câştigând aproape jumătate din ei de partea sa. Începând de la crearea acestei planete, el a adăugat tot mai mult la numărul celor care sunt de partea sa.

  Aceasta ne spune un lucru foarte important despre caracterul lui Isus şi anume că El este gata să-şi ia toate riscurile necesare. El ştie că El va fi adesea greşit înţeles – atât de cei răzvrătiţi care-L vor acuza de cruzime în modul în care El tratează cu ei, cât şi de aceia care-I sunt loiali, care-şi pun întrebări cu privire la înţelepciunea lui Dumnezeu, când văd că El permite răzvrătiţilor să continuie. A lăsa oamenilor libertatea de a alege este riscul cel mai mare pe care Dumnezeu Şi-l putea lua dar acesta era singurul fel în care El putea să-Şi păstreze integritatea de caracter. Dumnezeu a fost gata să meargă pe drumul cel greu – să plătească preţul teribil al libertăţii – pentru ca să putem avea un univers liber de păcat pentru veşnicie.

  Preţul libertăţii pe care Dumnezeu este gata să-L plătească nu va fi niciodată înţeles îndeajuns de noi. Dumnezeu a trimis pe Fiul Său aici cu riscul ca, asemenea fiecăruia dintre noi. El să aleagă răzvrătirea. Dumnezeu era gata să stea în umbra crucii şi să privească pe Fiul Său suferind, sângerând şi murind, pentru ca noi să avem şansa de a trăi. Isus a binevoit să părăsească locul Său de slavă şi cinste şi glorie, arătând că cerul nu era pentru El un loc de apucat dacă nu puteam fi şi noi acolo cu El. Cele mai mari acuzaţii împotriva lui Dumnezeu, aduse de cel mai mare răzvrătit al tuturor timpurilor, i s-a răspuns prin cea mai mare dragoste posibilă – şi dragostea a triumfat, dovedind fără putinţă de tăgadă înaintea întregului univers că Dumnezeu este dragoste.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...