Isus descoperit în moarte

  „Eu sunt învierea şi viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi.” Ioan 11:25

  În limba engleză există o lungă listă de cuvinte neplăcute care încep cu litera D. Printre ele se numără următoarele: întuneric, înfrîngere, disperare, îndoială, descurajare, dezastru, greutăţi, discordie, nemulţumire! Vă plac termenii aceştia? Dar cel mai de temut dintre aceste cuvinte este cuvântul moarte. Mulţi oameni din lume. În general, cred că atunci când ai murit ai încheiat toate conturile. Eşti mort pentru totdeauna. Că dincolo de mormânt nu mai există nimic. În mod cinstit vă spun că nu sunt prea impresionat cu această teorie. Dacă măcar ei ar vorbi despre eternitate în Las Vegas sau eternitate în ceruri. Cel puţin pentru unii aceste variante ar fi oferit puţină atracţie. Dar adevărul este că ni se oferă eternitate în ceruri, sau nimic. Sunt mulţumitor astăzi că moartea nu este sfârșitul, şi că Dumnezeu are planuri mai mari pentru noi decât o anihilare veşnică.

  Realizarea faptului că moartea nu a fost niciodată o problemă pentru Dumnezeu este o veste bună. Isus de fapt a numit moartea aceasta somn. Noi am citit că plata păcatului este moartea – dar adevărata plată a păcatului este moartea a doua. A doua moarte n-ar trebui să fie o problemă pentru creştini. Iar ceea ce noi numim moarte, somnul, momentul tăcerii, nu este ceva care ar trebui să ne producă îngrijorare. În Hristos Lumina Lumii, pagina 787, ni se spune: „Pentru credincios, moartea este o chestiune de prea mică importanţă. Hristos vorbeşte despre ea ca despre o clipă” Hristos ne-a spus: „Dacă păzeşte cineva Cuvântul Meu, în veac nu va vedea moartea” (Ioan 8:51).

  Când Domnul însuşi va coborî din ceruri cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel, şi când morţii în Hristos vor fi chemaţi din locurile lor de odihni aceasta va fi una din cele mai uşoare lucrări întreprinse de Dumnezeu. O problemă mult mai mare pentru Isus este necredinţa – încercarea de a convinge voinţa noastră încăpăţânată spre a ne preda stăpânirii Sale, pentru a veni la El ca să putem avea viaţa. Aceasta este problema!

  Când Isus a numit moartea somn, El a spus un lucru minunat, pentru că somnul poartă cu el ideea celeilalte feţe a medaliei – trezirea. Când Isus a venit la fiica lui Iair şi a zis: „Nu este moartă, doarme” El a spus aşa pentru că ştia că sosise timpul ca ea să se trezească. În virtutea faptului că Hristos a murit pentru noi şi a înviat din nou, fiecare dintre noi astăzi avem înainte alegerea vieţii veşnice. Poate că noi vom adormi – dar nu vom muri. Isus însuşi va veni să ne trezească pentru a petrece o întreagă veşnicie cu El.

  Isus descoperit în moarte - 2017. În virtutea faptului că Hristos a murit pentru noi şi a înviat din nou, fiecare dintre noi astăzi avem înainte alegerea vieţii veşnice. Poate că noi vom adormi - dar nu vom muri. Isus însuşi va veni să ne trezească pentru a petrece o întreagă veşnicie cu El.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...