Adevăratul creștin nu moare niciodată

  „Adevărat, adevărat, vă spun, că, dacă păzeşte cineva cuvântul Meu, în veac nu va vedea moartea. Ioan 8:51

  În zilele lui Isus moartea era un mister de temut. Oamenii nu aveau absolut nici o cunoştinţă despre ceea ce însemna moartea. Mulţimile de oameni se apropiau de valea umbrelor cu nimic altceva decât cu temeri şi prevestiri rele. Existau însă certuri continue între farisei şi saduchei cu privire la înviere, şi cu privire la ce se întâmplă cu omul în moarte. Saducheii nu credeau în înviere. De aceea aveau ei întotdeauna fețele lungi! Fariseii credeau în înviere, aşa că discuţiile continuau la nesfârşit.

  Isus a venit şi a spus lucruri limpezi despre ceea ce noi numim moarte. În Ioan 11:26 El a zis: „Şi oricine trăieşte, şi crede în Mine, nu va muri niciodată.” Apoi El a întrebat: „Crezi lucrul acesta?” Lasă-mă să te întreb şi eu, crezi tu lucrul acesta? Sau crezi că a spune că acela care trăieşte şi crede în Hristos nu va muri niciodată este un pic cam mult? Ei bine, asta este ceea ce Biblia ne învaţă.

  Somnul nu este ceva rău. Am văzut oameni care erau copleşiţi de oboseală, obosiţi peste măsură şi slăbiţi, şi care tânjeau din toată înima să aibă ocazia să poată dormi puţin. Toţi am trecut poate prin astfel de momente. Adam a trăit pentru mai mult de 900 de ani. Ați citit vreodată despre reacţia pe care el a avut-o când a sosit timpul să meargă la odihnă? Acest pasaj se găseşte în Patriarhi şi Profeţi, pagina 82: „Viata lui Adam a fost o viaţă de tristeţe, umilinţă, şi strângere de inimă. Când el a părăsit Edenul, gândul morţii i-a dat fiori de groază… dar deşi sentinţa de moarte pronunţată în dreptul lui de Făcătorul Său i s-a părut la început teribilă, totuşi după ce a privit la rezultatele păcatului pentru aproape 1000 de ani, el a privit ca o milostivire din partea lui Dumnezeu faptul că a pus un sfârşit unei vieţi de suferinţă şi tristeţe.” Adam a fost bucuros pentru faptul că a fost chemat la odihnă.

  Înţelegem că pentru aceia care dorm trecerea timpului este neobservată. Puteţi să vă imaginaţi cum ar fi ca să adormiţi, şi să vă treziţi la venirea lui Isus? Adam s-a dus la odihnă după o viaţă de muncă şi suferinţă, şi în ce-l priveşte pe el, el urmează să fie înviat după numai o clipă. Aceasta este una din binecuvântările somnului – a nu mai fi conştient de trecerea timpului. De asemenea aceasta ne arată mila pe care Dumnezeu o are pentru noi astăzi, că El nu prelungeşte vieţile noastre în această lume. Probabil că 60 sau 70 de ani este tot ce putem suporta de la această viaţă. Apoi este bine să mergem la odihnă, ştiind că Isus ne va trezi la a doua Sa venire.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...