Ceasul deșteptării

  „Dar acum, Hristos a înviat din morţi, pârga celor adormiţi. Căci dacă moartea a venit prin om, tot prin om a venit şi învierea morţilor. Şi după cum toţi mor în Adam, tot aşa toţi vor învia în Hristos.” 1 Corinteni 15:20-22

  Gloriosul adevăr al Evangheliei a fost rostit de Isus la mormântul lui Lazăr „Eu sunt învierea şi viaţa. Cine crede în Mine chiar dacă ar fi murit va trăi” (Ioan 11:25-26). Probabil că uneori adventiştii de ziua a şaptea au lucrat din greu ca să fie siguri că oamenii sunt morţi şi în mormintele lor. În ciuda faptului că noi nu credem în nemurirea sufletului, în ciuda faptului că noi credem că oamenii sunt în stare de înconştienţă în mormintele lor acum, în aşteptarea învierii, noi totuşi credem că creştinii nu mor niciodată. Singura moarte adevărată este moartea a doua. Somnul, aşteptarea în mormânt a chemării lui Isus, nu este de fapt moarte. Ceea ce vedem astăzi în capela funerară este numai somn – ea nu este un cap de linie pentru cel credincios. Nouă creştinilor ni s-a dat o nădejde extraordinari

  Când Isus a spus ucenicilor Săi, după ce aşteptase două zile, că sosise timpul să meargă pentru a-l trezi pe Lazăr, ucenicii au înţeles greşit. Dar Isus vorbea despre ceea ce noi numim moarte. În ochii Săi aceasta era numai un somn.

  Pentru aceia care merg la odihnă istoria nu s-a terminat. Acela care l-a trezit pe Lazăr, şi S-a declarat pe Sine însuşi a fi învierea şi viaţa, va trezi pe toţi sfinţii adormiţi. Isus a schimbat moartea în somn.

  Aceasta nu înseamnă că noi nu ne vom întrista când cei dragi ai noştri vor fi chemaţi la odihnă. Ei ne vor lipsi foarte mult. Noi vom vărsa multe lacrimi. (Noi de asemenea vărsăm lacrimi şi ducem lipsa celor dragi ai noştri atunci când ei pleacă în călătorii lungi.) Aceasta nu trebuie să însemne că noi ne luăm adio. Isus este ceea ce face o mare diferenţă între somn şi moarte. Dacă Hristos n-ar fi fost înviat, atunci credinţa noastră ar fi zadarnică, şi cei ce au adormit sunt pierduţi. Dar Hristos a înviat, şi noi de asemenea vom învia la viaţă veşnică. Morţii i s-a luat pentru totdeauna boldul. Dimineaţa de aur a învierii se apropie repede. Avem astăzi făgăduinţa învierii, a timpului trezirii, a timpului în care ne vom reuni cu cei dragi ai noştri, pentru a nu ne mai despărţi niciodată.

  Ceasul deșteptării - 2017. Hristos a înviat, şi noi de asemenea, vom învia la viaţă veşnică. Morţii i s-a luat pentru totdeauna boldul. Dimineaţa de aur a învierii se apropie repede. Avem astăzi făgăduinţa învierii, a timpului trezirii, a timpului în care ne vom reuni cu cei dragi ai noştri, pentru a nu ne mai despărţi niciodată.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...