Isus descoperit prin Sabat

  „Apoi le-a zis: „Sabatul a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru Sabat; aşa și Fiul Omului este Domn chiar şi al Sabatului.” Marcu 2:27-28.

  Există un motiv astronomic pentru care anul are o anumită lungime. Acesta este timpul în care pământul călătoreşte în jurul soarelui – 365 de zile, 5 ore, 48 minute, şi 46 secunde. Niciodată mai mult, niciodată mai puţin. Luna se bazează pe relaţia dintre pământ şi lună. Ziua se bazează pe învârtirea pământului în jurul axei sale. V-aţi gândit vreodată de ce nu există vreun motiv astronomic pentru durata săptămânii? Singurul motiv pentru durata săptămânii, în ciuda spuselor scepticilor şi înfidelilor, este Creaţiunea. Ori de câte ori cineva din această lume, îndiferent de gândirea sa teologică, de profesiunea sa, sau de credinţa religioasă, spune: „Mâine este luni, ziua a doua a săptămânii,” el admite de fapt istoria creaţiunii!

  Te poţi angaja în tot felul de controverse pe baza ştiinţei şi a religiei până când te învineţeşti la faţă, dar imediat ce omul de ştiinţă spune: „Ne vedem joi” el a pierdut cursa chiar în acel moment! Se poate dovedi cu Scriptura, şi chiar cu istoria, că ciclul săptămânii nu a fost niciodată rupt încă de la începutul timpului. Dumnezeul cerurilor care a lansat întrega idee, Şi-a făcut datoria în menţinerea acestui adevăr.

  Isus a zis că El este Domn chiar şi al Sabatului. Acesta este un semn al puterii Sale creatoare. Aceasta este ceea ce îl face Domn al Sabatului. Sabatul a fost lăsat în cinstea creaţiunii. A zice că Sabatul a fost făcut pentru evrei ar fi acelaşi lucru cu a zice că lumea întreagă a fost făcută pentru evrei! Lumea a fost creată pentru om, şi Sabatul de asemenea a fost creat pentru om.

  Biblia ne spune să ne aducem aminte de ziua Sabatului. Ce ne arată Sabatul despre Isus, care este Domnul Sabatului? În primul rând, el ne arată că Isus este un mare eliberator. Sabatul a fost redăruit israeliţilor la eliberarea lor din sclavia Egiptului (Deuteronom 5:15). Noi suntem fireşti, vânduţi robi păcatului. Dar Isus ne eliberează astăzi şi ne oferă libertatea Sa. El este astăzi Liberatorul nostru. Sabatul este o piatră săptămânală de amintire a acestui fapt. Când acceptăm Evanghelia, noi suntem eliberaţi de trecutul nostru de răzvrătiţi. Noi poate că mai cădem şi suferim nereuşite în creşterea noastră, dar noi suntem eliberaţi din starea noastră de răzvrătire anterioară, şi ni se oferă posibilitatea să sărbătorim eliberarea reprezentată de Sabat.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...