Articolul precedentDouă tipuri de frică
  Articolul următorO combinație de neînvins

  Prezența lui Dumnezeu este ceea ce contează

  „Sfinţiţi Sabatele Mele, căci ele sunt un semn între Mine și voi, ca să știți că Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru!” Ezechiel 20:20

  Există momente în legătura dintre Dumnezeu şi poporul Său când prezenta Sa este simţită în mod evident. Unul din aceste momente este în timpul serviciului Sfintei Cine, dacă ai sufletul deschis pentru a simţi aceasta, şi nu te simţi jenat de faptul că cineva îţi spală picioarele. Un alt moment când prezenţa lui Dumnezeu este simţită în mod cu totul deosebit este la botez. Există ceva special atunci, când tot cerul se bucură şi parcă note din cântecul lor îşi găsesc ecoul în înimile noastre. Şi de asemenea cred că Dumnezeu este prezent în mod foarte solemn la funeraliile creştine. În acele momente timpul şi veşnicia par a se întâlni cumva, şi Dumnezeu poate comunica cu noi într-un mod special dacă ne oprim şi medităm la lucrurile acestea. Şi eu cred că Dumnezeu este de asemenea prezent în mod special în mijlocul nostru într-o zi de Sabat.

  Odată pe vremea războiului, un doctor şi familia sa ne-a învitat să călătorim cu el într-un oraş unde avea loc un concert. Tatăl meu conducea un Dodge vechi. Era destul de greu să cumperi o maşină nouă, aşa că motorul Dodgeului fusese supus unei reparaţii capitale. Nu ştiu de câte ori se învârtise kilometrajul peste suta de mii de mile. Fratele meu şi cu mine ne doream foarte mult o maşină nouă. Doctorul avea un Cadillac nou nouţ pe care îl obţinuse de la un pacient al său ce era proprietarul unui magazin de maşini. Cadillacul părea că pluteşte. După concert când ne-am întors la Dodge-ul nostru din 1941, toţi păream obosiţi şi tăcuţi, până când tata a încercat pentru a zecea oară să decupleze frâna de mână şi atunci toţi am bufnit în râs! Pe lângă Cadillacul doctorului, Dodge-ul nostru era cu adevărat o rablă. Şi cu atât mai mult ni se părea Cadillacul o maşină cu totul deosebită.

  Când vine Sabatul, şi stai şi priveşti cum soarele dispare dincolo de linia orizontului, se pare că Duhul Sfânt şi îngerii sfinţi sunt mai aproape de tine ca oricând. Este ceva cu totul deosebit privitor la această zi. „Sabatul a fost destinat să aducă pe oameni în legătură cu Dumnezeu.” Hristos Lumina Lumii, pag. 286. Şi când Isus vine de la o depărtare de 100 trilioane de mile şi bate la uşa mea pentru această întâlnire deosebită, eu vreau să fiu gata pentru sosirea Sa. Eu vreau să experimentez comuniunea şi părtăşia cu El, care a fost rezervată în mod special pentru această zi. Vrei şi tu să faci aşa?

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...