Articolul precedentDouă tipuri de frică
  Articolul următorO combinație de neînvins

  Prezența lui Dumnezeu este ceea ce contează

  „Sfinţiţi Sabatele Mele, căci ele sunt un semn între Mine și voi, ca să știți că Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru!” Ezechiel 20:20

  Există momente în legătura dintre Dumnezeu şi poporul Său când prezenta Sa este simţită în mod evident. Unul din aceste momente este în timpul serviciului Sfintei Cine, dacă ai sufletul deschis pentru a simţi aceasta, şi nu te simţi jenat de faptul că cineva îţi spală picioarele. Un alt moment când prezenţa lui Dumnezeu este simţită în mod cu totul deosebit este la botez. Există ceva special atunci, când tot cerul se bucură şi parcă note din cântecul lor îşi găsesc ecoul în înimile noastre. Şi de asemenea cred că Dumnezeu este prezent în mod foarte solemn la funeraliile creştine. În acele momente timpul şi veşnicia par a se întâlni cumva, şi Dumnezeu poate comunica cu noi într-un mod special dacă ne oprim şi medităm la lucrurile acestea. Şi eu cred că Dumnezeu este de asemenea prezent în mod special în mijlocul nostru într-o zi de Sabat.

  Odată pe vremea războiului, un doctor şi familia sa ne-a învitat să călătorim cu el într-un oraş unde avea loc un concert. Tatăl meu conducea un Dodge vechi. Era destul de greu să cumperi o maşină nouă, aşa că motorul Dodgeului fusese supus unei reparaţii capitale. Nu ştiu de câte ori se învârtise kilometrajul peste suta de mii de mile. Fratele meu şi cu mine ne doream foarte mult o maşină nouă. Doctorul avea un Cadillac nou nouţ pe care îl obţinuse de la un pacient al său ce era proprietarul unui magazin de maşini. Cadillacul părea că pluteşte. După concert când ne-am întors la Dodge-ul nostru din 1941, toţi păream obosiţi şi tăcuţi, până când tata a încercat pentru a zecea oară să decupleze frâna de mână şi atunci toţi am bufnit în râs! Pe lângă Cadillacul doctorului, Dodge-ul nostru era cu adevărat o rablă. Şi cu atât mai mult ni se părea Cadillacul o maşină cu totul deosebită.

  Când vine Sabatul, şi stai şi priveşti cum soarele dispare dincolo de linia orizontului, se pare că Duhul Sfânt şi îngerii sfinţi sunt mai aproape de tine ca oricând. Este ceva cu totul deosebit privitor la această zi. „Sabatul a fost destinat să aducă pe oameni în legătură cu Dumnezeu.” Hristos Lumina Lumii, pag. 286. Şi când Isus vine de la o depărtare de 100 trilioane de mile şi bate la uşa mea pentru această întâlnire deosebită, eu vreau să fiu gata pentru sosirea Sa. Eu vreau să experimentez comuniunea şi părtăşia cu El, care a fost rezervată în mod special pentru această zi. Vrei şi tu să faci aşa?

  Prezența lui Dumnezeu este ceea ce contează - 2017. Când vine Sabatul, şi stai şi priveşti cum soarele dispare dincolo de linia orizontului, se pare că Duhul Sfânt şi îngerii sfinţi sunt mai aproape de tine ca oricând. Este ceva cu totul deosebit privitor la această zi. „Sabatul a fost destinat să aducă pe oameni în legătură cu Dumnezeu.”
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...