Articolul precedentDouă tipuri de frică
  Articolul următorO combinație de neînvins

  Prezența lui Dumnezeu este ceea ce contează

  „Sfinţiţi Sabatele Mele, căci ele sunt un semn între Mine și voi, ca să știți că Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru!” Ezechiel 20:20

  Există momente în legătura dintre Dumnezeu şi poporul Său când prezenta Sa este simţită în mod evident. Unul din aceste momente este în timpul serviciului Sfintei Cine, dacă ai sufletul deschis pentru a simţi aceasta, şi nu te simţi jenat de faptul că cineva îţi spală picioarele. Un alt moment când prezenţa lui Dumnezeu este simţită în mod cu totul deosebit este la botez. Există ceva special atunci, când tot cerul se bucură şi parcă note din cântecul lor îşi găsesc ecoul în înimile noastre. Şi de asemenea cred că Dumnezeu este prezent în mod foarte solemn la funeraliile creştine. În acele momente timpul şi veşnicia par a se întâlni cumva, şi Dumnezeu poate comunica cu noi într-un mod special dacă ne oprim şi medităm la lucrurile acestea. Şi eu cred că Dumnezeu este de asemenea prezent în mod special în mijlocul nostru într-o zi de Sabat.

  Odată pe vremea războiului, un doctor şi familia sa ne-a învitat să călătorim cu el într-un oraş unde avea loc un concert. Tatăl meu conducea un Dodge vechi. Era destul de greu să cumperi o maşină nouă, aşa că motorul Dodgeului fusese supus unei reparaţii capitale. Nu ştiu de câte ori se învârtise kilometrajul peste suta de mii de mile. Fratele meu şi cu mine ne doream foarte mult o maşină nouă. Doctorul avea un Cadillac nou nouţ pe care îl obţinuse de la un pacient al său ce era proprietarul unui magazin de maşini. Cadillacul părea că pluteşte. După concert când ne-am întors la Dodge-ul nostru din 1941, toţi păream obosiţi şi tăcuţi, până când tata a încercat pentru a zecea oară să decupleze frâna de mână şi atunci toţi am bufnit în râs! Pe lângă Cadillacul doctorului, Dodge-ul nostru era cu adevărat o rablă. Şi cu atât mai mult ni se părea Cadillacul o maşină cu totul deosebită.

  Când vine Sabatul, şi stai şi priveşti cum soarele dispare dincolo de linia orizontului, se pare că Duhul Sfânt şi îngerii sfinţi sunt mai aproape de tine ca oricând. Este ceva cu totul deosebit privitor la această zi. „Sabatul a fost destinat să aducă pe oameni în legătură cu Dumnezeu.” Hristos Lumina Lumii, pag. 286. Şi când Isus vine de la o depărtare de 100 trilioane de mile şi bate la uşa mea pentru această întâlnire deosebită, eu vreau să fiu gata pentru sosirea Sa. Eu vreau să experimentez comuniunea şi părtăşia cu El, care a fost rezervată în mod special pentru această zi. Vrei şi tu să faci aşa?

  Prezența lui Dumnezeu este ceea ce contează - 2017. Când vine Sabatul, şi stai şi priveşti cum soarele dispare dincolo de linia orizontului, se pare că Duhul Sfânt şi îngerii sfinţi sunt mai aproape de tine ca oricând. Este ceva cu totul deosebit privitor la această zi. „Sabatul a fost destinat să aducă pe oameni în legătură cu Dumnezeu.”
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...