Articolul precedentO combinație de neînvins
  Articolul următorCrescând mai aproape de cer

  Ziua a șaptea

  „Ţine ziua de odihnă ca s-o sfinţeşti, cum ţi-a poruncit Domnul, Dumnezeul tău.” Deuteronom 5:12

  Johny a plecat de acasă într-o duminică dimineaţa, pentru a participa la şcoala duminicală. El avea în mâna sa două monezi de 10 cenţi; una pentru Domnul, şi una pentru o îngheţată pe drumul spre casă. Când să treacă strada a alunecat, şi una dintre monezi s-a rostogolit în canalizare. Lui Johny i-a părut foarte tău că moneda Domnului a sfârşit în canalizare, şi tocmai atunci un prieten care nu se ducea la şcoala duminicală a trecut pe lângă el. După scurtă vreme amândoi au căzut de acord că mama lui Johny nu va şti niciodată ce s-a întâmplat aşa că ei au plecat la pescuit împreună. În ciuda eforturilor sale şi a plănuirii exacte a timpului, el a ajuns acasă un pic cam târziu, şi în scurtă vreme mama a aflat toată istorisirea.

  Drept pedeapsă, mama l-a trimis în camera sa să citească porunca a patra de 50 de ori. Johny a început să citească: „Adu-ţi aminte de ziua de odihnă ca s-o sfinţeşti. Să lucrezi şase zile, şi să-ţi faci lucrul tău. Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău.” După ce a citit-o de câteva ori o ştia deja pe dinafară. Cuvintele parcă-i sfredeleau mintea, şi când a terminat, el a hotărât să nu mai meargă niciodată la pescuit duminica.

  După câteva săptămâni, învăţătorul a cerut elevilor să spună zilele săptămânii în ordine. Johny s-a oferit ca voluntar. El s-a ridicat în picioare şi a început să recite: „Luni, marţi, miercuri, joi, vineri, sâmbătă, duminică.” învăţătorul a zis: „E destul de bine, dar ai făcut o greşeală. Duminica este prima zi, iar sâmbăta este ziua a şaptea. Mai încearcă o dată.” Johny a ezitat puţin şi apoi a început din nou: „Luni, marţi, miercuri, joi, vineri, sâmbătă, duminică.” Din nou învăţătorul i-a cerut să înceapă cu ziua întâi, dar el a recitat la fel ca şi de prima dată. Pe un ton foarte sever învăţătorul i-a spus să rămână în clasă după ore. Dar Johny i-a zis: „Domnule învăţător, dacă dimineaţa ai fi citit porunca a patra de câte ori am citit-o eu, atunci ai şti că lunea este prima zi a săptămânii, iar duminica este a şaptea!” Este clar că cineva greşea aici. Cineva încercase să schimbe lucrurile.

  S-a prezis de multă vreme că va veni ziua în care oamenii vor încerca să schimbe sfânta zi a lui Dumnezeu. Da, Isus a pus un mare preţ pe Sabat. Acesta este motivul pentru care Satana şi-a dat toată silinţa să creeze o contrafacere. În Luca 4:16 ni se spune că a se închina în ziua Sabatului, era un obicei pentru Isus. Dacă vrem să urmăm exemplul şi învăţătura lui Isus, acesta va deveni şi obiceiul nostru.

  Ziua a șaptea - 2017. Isus a pus un mare preţ pe Sabat. Acesta este motivul pentru care Satana şi-a dat toată silinţa să creeze o contrafacere. În Luca 4:16 ni se spune că a se închina în ziua Sabatului, era un obicei pentru Isus. Dacă vrem să urmăm exemplul şi învăţătura lui Isus, acesta va deveni şi obiceiul nostru.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...