Articolul precedentO combinație de neînvins
  Articolul următorCrescând mai aproape de cer

  Ziua a șaptea

  „Ţine ziua de odihnă ca s-o sfinţeşti, cum ţi-a poruncit Domnul, Dumnezeul tău.” Deuteronom 5:12

  Johny a plecat de acasă într-o duminică dimineaţa, pentru a participa la şcoala duminicală. El avea în mâna sa două monezi de 10 cenţi; una pentru Domnul, şi una pentru o îngheţată pe drumul spre casă. Când să treacă strada a alunecat, şi una dintre monezi s-a rostogolit în canalizare. Lui Johny i-a părut foarte tău că moneda Domnului a sfârşit în canalizare, şi tocmai atunci un prieten care nu se ducea la şcoala duminicală a trecut pe lângă el. După scurtă vreme amândoi au căzut de acord că mama lui Johny nu va şti niciodată ce s-a întâmplat aşa că ei au plecat la pescuit împreună. În ciuda eforturilor sale şi a plănuirii exacte a timpului, el a ajuns acasă un pic cam târziu, şi în scurtă vreme mama a aflat toată istorisirea.

  Drept pedeapsă, mama l-a trimis în camera sa să citească porunca a patra de 50 de ori. Johny a început să citească: „Adu-ţi aminte de ziua de odihnă ca s-o sfinţeşti. Să lucrezi şase zile, şi să-ţi faci lucrul tău. Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău.” După ce a citit-o de câteva ori o ştia deja pe dinafară. Cuvintele parcă-i sfredeleau mintea, şi când a terminat, el a hotărât să nu mai meargă niciodată la pescuit duminica.

  După câteva săptămâni, învăţătorul a cerut elevilor să spună zilele săptămânii în ordine. Johny s-a oferit ca voluntar. El s-a ridicat în picioare şi a început să recite: „Luni, marţi, miercuri, joi, vineri, sâmbătă, duminică.” învăţătorul a zis: „E destul de bine, dar ai făcut o greşeală. Duminica este prima zi, iar sâmbăta este ziua a şaptea. Mai încearcă o dată.” Johny a ezitat puţin şi apoi a început din nou: „Luni, marţi, miercuri, joi, vineri, sâmbătă, duminică.” Din nou învăţătorul i-a cerut să înceapă cu ziua întâi, dar el a recitat la fel ca şi de prima dată. Pe un ton foarte sever învăţătorul i-a spus să rămână în clasă după ore. Dar Johny i-a zis: „Domnule învăţător, dacă dimineaţa ai fi citit porunca a patra de câte ori am citit-o eu, atunci ai şti că lunea este prima zi a săptămânii, iar duminica este a şaptea!” Este clar că cineva greşea aici. Cineva încercase să schimbe lucrurile.

  S-a prezis de multă vreme că va veni ziua în care oamenii vor încerca să schimbe sfânta zi a lui Dumnezeu. Da, Isus a pus un mare preţ pe Sabat. Acesta este motivul pentru care Satana şi-a dat toată silinţa să creeze o contrafacere. În Luca 4:16 ni se spune că a se închina în ziua Sabatului, era un obicei pentru Isus. Dacă vrem să urmăm exemplul şi învăţătura lui Isus, acesta va deveni şi obiceiul nostru.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Redeșteptarea din Țara Galilor (1904)

  Roagă-te lui Dumnezeu să îți dea și astăzi Duhul Sfânt! PROVOCARE: Povestește-i unui tânăr experiența convertirii tale!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să simți astăzi puterea cuvântului Său! PROVOCARE: Fă-i cadou unui tânăr o carte cu biografia unuia dintre pionierii adventiști de ziua a șaptea!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te pentru tinerii bisericii! PROVOCARE: Sugerează comitetului bisericii să organizeze o campanie evanghelistică în care vorbitorii să fie tinerii din biserică!

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...