Adevărul sau tradiția

  „Degeaba Mă cinstesc ei, dând învăţături care nu sunt decât nişte porunci omeneşti.” Marcu 7:7

  Obiceiul lui Isus era să păstreze Sabatul (Luca 4:16). Acesta fusese obiceiul Lui pe când trăia în Nazaret, şi lucra în atelirul de tâmplărie. Acesta a fost obiceiul Său în tot restul vieţii Sale. El era Creatorul şi totuşi Îl vedem odihnindu-Se în ziua de Sabat, după porunca pe care El însuşi o dăduse. Este evident că El dorea să ne dea un exemplu pe care noi să-L urmăm astăzi.

  Isus a avertizat pe oameni cu privire la tradiţiile lor. El nu a avut timp de nimic care se baza pe tradiţie dacă aceasta venea în contradicţie cu una dintre poruncile Tatălui Său. Este înteresant să facem o listă cu tradiţiile pe care noi le avem astăzi. Unii dintre noi gândim că este păcat să ne deschidem ochii la rugăciune! Aceasta e doar o tradiţie. Nu există nici o bază în Scriptură pentru lucrul acesta. Alţi oameni cred că este păcat să pui ceva deasupra Bibliei. Aceasta este şi ea o tradiţie. Unii părinţi spun copiilor lor că este păcat să participe la Sfinta Cină înainte de a fi fost botezat. O altă tradiţie. Oare ar trebui să părăsim toate tradiţiile? Nu, noi nu trebuie să le lepădăm în mod arbitrar. Unele tradiţii ne pot învăţa lucruri bune. Dar ori de câte ori tradiţia vine în contradicţie cu adevărul lui Dumnezeu, atunci tradiţia este cea care trebuie să cedeze. Isus a zis următoarele cu privire la acest subiect: „Degeaba Mă cinstesc el dând învăţături care nu sunt decât nişte porunci omeneşti. Voi lăsaţi porunca lui Dumnezeu şi ţineţi datina lăsată de oameni. Aţi desfiinţat frumos porunca lui Dumnezeu.”

  Orice fel de fals sabat sau orice fel de falsă zi de închinare pe care lumea a căpătat obiceiul să o păzească nu este altceva decât o tradiţie, pentru că în Scriptură nu putem găsi o astfel de poruncă. Dacă vrei să ţii Sabatul Bibliei trebuie să ţii ziua a şaptea, potrivit cu Scriptura.

  Motivul pentru care cei mai mulţi ţin duminica este că ea a fost ziua în care a înviat Isus. Acesta este un motiv care sună frumos – dar care nu are nici o bază biblică. Dacă vrei să urmezi învăţătura Bibliei trebuie să ţii ziua a şaptea. Pentru aceia care vor să onoreze învierea, avem serviciul botezului. Aceasta este ziua de aducere aminte a Scripturii în ce priveşte învierea. Isus S-a odihnit după ce a terminat lucrarea de creaţiune, şi S-a odihnit din nou în mormânt după ce a săvârşit lucrarea de răscumpărare. Şi astăzi El ne învită să ne odihnim în ziua de aducere aminte a lucrărilor Sale de creare şi de răscumpărare pe care El le-a realizat pentru noi.

  Adevărul sau tradiția - 2017. Orice fel de fals sabat sau orice fel de falsă zi de închinare pe care lumea a căpătat obiceiul să o păzească nu este altceva decât o tradiţie, pentru că în Scriptură nu putem găsi o astfel de poruncă. Dacă vrei să ţii Sabatul Bibliei trebuie să ţii ziua a şaptea, potrivit cu Scriptura.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...