Adevărul sau tradiția

  „Degeaba Mă cinstesc ei, dând învăţături care nu sunt decât nişte porunci omeneşti.” Marcu 7:7

  Obiceiul lui Isus era să păstreze Sabatul (Luca 4:16). Acesta fusese obiceiul Lui pe când trăia în Nazaret, şi lucra în atelirul de tâmplărie. Acesta a fost obiceiul Său în tot restul vieţii Sale. El era Creatorul şi totuşi Îl vedem odihnindu-Se în ziua de Sabat, după porunca pe care El însuşi o dăduse. Este evident că El dorea să ne dea un exemplu pe care noi să-L urmăm astăzi.

  Isus a avertizat pe oameni cu privire la tradiţiile lor. El nu a avut timp de nimic care se baza pe tradiţie dacă aceasta venea în contradicţie cu una dintre poruncile Tatălui Său. Este înteresant să facem o listă cu tradiţiile pe care noi le avem astăzi. Unii dintre noi gândim că este păcat să ne deschidem ochii la rugăciune! Aceasta e doar o tradiţie. Nu există nici o bază în Scriptură pentru lucrul acesta. Alţi oameni cred că este păcat să pui ceva deasupra Bibliei. Aceasta este şi ea o tradiţie. Unii părinţi spun copiilor lor că este păcat să participe la Sfinta Cină înainte de a fi fost botezat. O altă tradiţie. Oare ar trebui să părăsim toate tradiţiile? Nu, noi nu trebuie să le lepădăm în mod arbitrar. Unele tradiţii ne pot învăţa lucruri bune. Dar ori de câte ori tradiţia vine în contradicţie cu adevărul lui Dumnezeu, atunci tradiţia este cea care trebuie să cedeze. Isus a zis următoarele cu privire la acest subiect: „Degeaba Mă cinstesc el dând învăţături care nu sunt decât nişte porunci omeneşti. Voi lăsaţi porunca lui Dumnezeu şi ţineţi datina lăsată de oameni. Aţi desfiinţat frumos porunca lui Dumnezeu.”

  Orice fel de fals sabat sau orice fel de falsă zi de închinare pe care lumea a căpătat obiceiul să o păzească nu este altceva decât o tradiţie, pentru că în Scriptură nu putem găsi o astfel de poruncă. Dacă vrei să ţii Sabatul Bibliei trebuie să ţii ziua a şaptea, potrivit cu Scriptura.

  Motivul pentru care cei mai mulţi ţin duminica este că ea a fost ziua în care a înviat Isus. Acesta este un motiv care sună frumos – dar care nu are nici o bază biblică. Dacă vrei să urmezi învăţătura Bibliei trebuie să ţii ziua a şaptea. Pentru aceia care vor să onoreze învierea, avem serviciul botezului. Aceasta este ziua de aducere aminte a Scripturii în ce priveşte învierea. Isus S-a odihnit după ce a terminat lucrarea de creaţiune, şi S-a odihnit din nou în mormânt după ce a săvârşit lucrarea de răscumpărare. Şi astăzi El ne învită să ne odihnim în ziua de aducere aminte a lucrărilor Sale de creare şi de răscumpărare pe care El le-a realizat pentru noi.

  Adevărul sau tradiția - 2017. Orice fel de fals sabat sau orice fel de falsă zi de închinare pe care lumea a căpătat obiceiul să o păzească nu este altceva decât o tradiţie, pentru că în Scriptură nu putem găsi o astfel de poruncă. Dacă vrei să ţii Sabatul Bibliei trebuie să ţii ziua a şaptea, potrivit cu Scriptura.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...