Adevărul sau tradiția

  „Degeaba Mă cinstesc ei, dând învăţături care nu sunt decât nişte porunci omeneşti.” Marcu 7:7

  Obiceiul lui Isus era să păstreze Sabatul (Luca 4:16). Acesta fusese obiceiul Lui pe când trăia în Nazaret, şi lucra în atelirul de tâmplărie. Acesta a fost obiceiul Său în tot restul vieţii Sale. El era Creatorul şi totuşi Îl vedem odihnindu-Se în ziua de Sabat, după porunca pe care El însuşi o dăduse. Este evident că El dorea să ne dea un exemplu pe care noi să-L urmăm astăzi.

  Isus a avertizat pe oameni cu privire la tradiţiile lor. El nu a avut timp de nimic care se baza pe tradiţie dacă aceasta venea în contradicţie cu una dintre poruncile Tatălui Său. Este înteresant să facem o listă cu tradiţiile pe care noi le avem astăzi. Unii dintre noi gândim că este păcat să ne deschidem ochii la rugăciune! Aceasta e doar o tradiţie. Nu există nici o bază în Scriptură pentru lucrul acesta. Alţi oameni cred că este păcat să pui ceva deasupra Bibliei. Aceasta este şi ea o tradiţie. Unii părinţi spun copiilor lor că este păcat să participe la Sfinta Cină înainte de a fi fost botezat. O altă tradiţie. Oare ar trebui să părăsim toate tradiţiile? Nu, noi nu trebuie să le lepădăm în mod arbitrar. Unele tradiţii ne pot învăţa lucruri bune. Dar ori de câte ori tradiţia vine în contradicţie cu adevărul lui Dumnezeu, atunci tradiţia este cea care trebuie să cedeze. Isus a zis următoarele cu privire la acest subiect: „Degeaba Mă cinstesc el dând învăţături care nu sunt decât nişte porunci omeneşti. Voi lăsaţi porunca lui Dumnezeu şi ţineţi datina lăsată de oameni. Aţi desfiinţat frumos porunca lui Dumnezeu.”

  Orice fel de fals sabat sau orice fel de falsă zi de închinare pe care lumea a căpătat obiceiul să o păzească nu este altceva decât o tradiţie, pentru că în Scriptură nu putem găsi o astfel de poruncă. Dacă vrei să ţii Sabatul Bibliei trebuie să ţii ziua a şaptea, potrivit cu Scriptura.

  Motivul pentru care cei mai mulţi ţin duminica este că ea a fost ziua în care a înviat Isus. Acesta este un motiv care sună frumos – dar care nu are nici o bază biblică. Dacă vrei să urmezi învăţătura Bibliei trebuie să ţii ziua a şaptea. Pentru aceia care vor să onoreze învierea, avem serviciul botezului. Aceasta este ziua de aducere aminte a Scripturii în ce priveşte învierea. Isus S-a odihnit după ce a terminat lucrarea de creaţiune, şi S-a odihnit din nou în mormânt după ce a săvârşit lucrarea de răscumpărare. Şi astăzi El ne învită să ne odihnim în ziua de aducere aminte a lucrărilor Sale de creare şi de răscumpărare pe care El le-a realizat pentru noi.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Nicio negociere

  Generația de mâine se clădește prin generația de astăzi. Tu poți fi azi un arhitect al celor ce Îi vor sluji mâine lui Dumnezeu. PROVOCARE: Ia-ți timp să te ocupi de viața spirituală a copiilor sau a nepoților tăi! Ajută-i să Îl cunoască pe Isus în mod personal!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...