Articolul precedentTimp de refacere
  Articolul următorMinunile apei

  Schimbarea Sabatului

  „Le-am dat şi Sabatele Mele, să fie ca un semn între Mine şi ei, pentru ca să ştie că Eu sunt Domnul care-i sfinţesc.” Ezechiel 20:12

  „Pe măsură ce Iudeii s-au depărtat de Dumnezeu, şi au încetat să se împărtăşească prin credinţă de neprihănirea lui Hristos, Sabatul şi-a pierdut semnificaţia pe care o avusese la început pentru ei.” Hristos Lumina Lumii, pag. 283. Este oare posibil ca semnificaţia Sabatului pentru tine la ora actuală să fie în proporţie cu experienţa pe care tu o ai în privinţa neprihănirii prin credinţă? „Pentru ca să poată ține sfântă ziua Sabatului, oamenii trebuie să fie ei înşişi sfinţi. Trebuie ca prin credinţă ei să devină părtaşi ai neprihănirii lui Hristos.” Ibid. Sabatul a fost un semn al despărţirii de idolatrie, care înclude adorarea eului. Această adorare a eului la rândul ei conţine ideea că noi ne putem mintui singuri. Când mă rup de idolatrie, eu resping de fapt ideea că mă pot mântui singur, şi mă încred numai în neprihănirea lui Hristos. Aceasta este ceea ce reprezintă Sabatul.

  Sabatul este un semn al legăturii noastre cu Dumnezeu. Dacă ai probleme în înţelegerea Sabatului, şi pui sub semnul întrebării importanţa lui, poţi să fii sigur că ai probleme mari şi în altă direcţie. Dacă ţi se pare că Sabatul este ceva ce te târăşte în jos, dacă eşti obosit de rutină, şi aştepţi cu nerăbdare ca soarele să apună, atunci probleme încea mai gravă nu o constituie Sabatul ci mai mult decât atât. Problema înare de a face cu legătura dintre tine şi Domnul Isus. De multe ori noi ne adunăm şi judecăm un prelat din Roma pentru tenacitatea de care a dat dovadă în schimbarea Sabatului. Dar dacă tu te-ai rupt de la adânca dependenţă de Isus Hristos ca prieten personal şi Mântuitor, şi dacă nu-L cunoşti pe El, atunci şi tu însuţi ai schimbat Sabatul de asemenea. Cu mult înainte ca Sabatul să fi fost schimbat de Constantin şi consiliul episcopal, el a fost schimbat în inimile multor oameni. Şi când această schimbare se petrece în inima oamenilor, este numai o chestiune de timp ca el să fie schimbat şi în calendar. Între aceste două schimbări există o legătură strânsă.

  Dacă ai probleme cu Sabatul şi el ţi se pare o rutină formală, aş dori să-ţi sugerez ca în loc să neglijezi această doctrină, să faci din Sabat ceea ce Dumnezeu a întenţionat încă de la început ca el să fie. Aceasta se poate realiza prin a ne întoarce la Isus Hristos ca și Creator al nostru, la Isus ca Răscumpărător al nostru, şi la El ca Sfinţitor al nostru, într-o zilnică comuniune cu El.

  Schimbarea Sabatului - 2017. Dacă ţi se pare că Sabatul este ceva ce te târăşte în jos, dacă eşti obosit de rutină, şi aştepţi cu nerăbdare ca soarele să apună, atunci probleme încea mai gravă nu o constituie Sabatul ci mai mult decât atât. Problema înare de a face cu legătura dintre tine şi Domnul Isus.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...