Articolul precedentTimp de refacere
  Articolul următorMinunile apei

  Schimbarea Sabatului

  „Le-am dat şi Sabatele Mele, să fie ca un semn între Mine şi ei, pentru ca să ştie că Eu sunt Domnul care-i sfinţesc.” Ezechiel 20:12

  „Pe măsură ce Iudeii s-au depărtat de Dumnezeu, şi au încetat să se împărtăşească prin credinţă de neprihănirea lui Hristos, Sabatul şi-a pierdut semnificaţia pe care o avusese la început pentru ei.” Hristos Lumina Lumii, pag. 283. Este oare posibil ca semnificaţia Sabatului pentru tine la ora actuală să fie în proporţie cu experienţa pe care tu o ai în privinţa neprihănirii prin credinţă? „Pentru ca să poată ține sfântă ziua Sabatului, oamenii trebuie să fie ei înşişi sfinţi. Trebuie ca prin credinţă ei să devină părtaşi ai neprihănirii lui Hristos.” Ibid. Sabatul a fost un semn al despărţirii de idolatrie, care înclude adorarea eului. Această adorare a eului la rândul ei conţine ideea că noi ne putem mintui singuri. Când mă rup de idolatrie, eu resping de fapt ideea că mă pot mântui singur, şi mă încred numai în neprihănirea lui Hristos. Aceasta este ceea ce reprezintă Sabatul.

  Sabatul este un semn al legăturii noastre cu Dumnezeu. Dacă ai probleme în înţelegerea Sabatului, şi pui sub semnul întrebării importanţa lui, poţi să fii sigur că ai probleme mari şi în altă direcţie. Dacă ţi se pare că Sabatul este ceva ce te târăşte în jos, dacă eşti obosit de rutină, şi aştepţi cu nerăbdare ca soarele să apună, atunci probleme încea mai gravă nu o constituie Sabatul ci mai mult decât atât. Problema înare de a face cu legătura dintre tine şi Domnul Isus. De multe ori noi ne adunăm şi judecăm un prelat din Roma pentru tenacitatea de care a dat dovadă în schimbarea Sabatului. Dar dacă tu te-ai rupt de la adânca dependenţă de Isus Hristos ca prieten personal şi Mântuitor, şi dacă nu-L cunoşti pe El, atunci şi tu însuţi ai schimbat Sabatul de asemenea. Cu mult înainte ca Sabatul să fi fost schimbat de Constantin şi consiliul episcopal, el a fost schimbat în inimile multor oameni. Şi când această schimbare se petrece în inima oamenilor, este numai o chestiune de timp ca el să fie schimbat şi în calendar. Între aceste două schimbări există o legătură strânsă.

  Dacă ai probleme cu Sabatul şi el ţi se pare o rutină formală, aş dori să-ţi sugerez ca în loc să neglijezi această doctrină, să faci din Sabat ceea ce Dumnezeu a întenţionat încă de la început ca el să fie. Aceasta se poate realiza prin a ne întoarce la Isus Hristos ca și Creator al nostru, la Isus ca Răscumpărător al nostru, şi la El ca Sfinţitor al nostru, într-o zilnică comuniune cu El.

  Schimbarea Sabatului - 2017. Dacă ţi se pare că Sabatul este ceva ce te târăşte în jos, dacă eşti obosit de rutină, şi aştepţi cu nerăbdare ca soarele să apună, atunci probleme încea mai gravă nu o constituie Sabatul ci mai mult decât atât. Problema înare de a face cu legătura dintre tine şi Domnul Isus.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...