Articolul precedentMinunile apei
  Articolul următorOprește-te și miroase trandafirii

  Isus descoperit prin semnul fiarei

  „Nu vătămați pământul, nici marea, nici copacii, până nu vom pune pecetea pe fruntea slujitorilor Dumnezeului nostrul” Apocalipa 7:3

  Ţineam o dată o serie de adunări publice în centrul Californiei, şi am angajat quartetul Vocea Profeţiei ca să vină să cânte pentru noi. Ei au dorit să ştie care era subiectul predicilor pentru ca să aleagă o muzică potrivită. Le-am spus că urma să vorbesc despre semnul fiarei. Feţele le-au pălit şi mi-am dat seama foarte curând că există prea puţine cântece pe această temă. Mi se pare că lucrul acesta îndică ceva. Singurul fel în care poţi să cânţi despre semnul fiarei ar fi să pui accentul pe ceea ce este pozitiv în loc de ceea ce este negativ.

  În Apocalipsa 14:1-6 ni se prezintă un grup de oameni care trăiesc la sfârşitul istoriei acestui pământ, şi care sunt de partea lui Dumnezeu. Ei sunt deosebit de loiali. Ei spun că vor urma pe Miel oriunde va merge El, şi că vor fi fără vină înaintea tronului lui Dumnezeu. Acest grup este de asemenea menţionat în Apocalipsa 7:1-4. Să observăm că în ambele pasaje ni se spune că Numele lui Dumnezeu era scris pe frunţile lor.

  Apocalipsa 13:1-9 descrie un alt grup. Ei se închină fiarei, şi se minunează după ea. În versetul 16 al aceluiaşi capitol ni se spune că acest al doilea grup primeşte şi el un semn, unii pe mâna dreaptă, alţii pe frunte. Aşadar contrastul constă în faptul că la sfârşitul timpului vor exista două grupări: una care va avea sigiliul lui Dumnezeu pe frunţile lor, şi o altă grupare care va avea semnul fiarei pe mână sau pe frunte.

  Este posibil ca acest subiect să devină foarte complex, dacă luăm în considerare toată istoria, toate profeţiile, toate datele şi toate textele. Dar ar trebui să existe o modalitate prin care acest subiect să fie destul de simplu pentru ca şi copiii să-l poată înţelege. Când Isus va reveni, fie că vei avea sigiliul lui Dumnezeu pe frunte, fie că vei avea semnul fiarei pe mână sau pe frunte. Nu există decât două posibilităţi, două grupări. Terenul neutru pe care mulţi îl ocupăm astăzi urmează să dispară curând. Aceasta ne spune ceva despre Isus. Şi anume că El doreşte ca noi să luăm o hotărâre. El nu doreşte ca noi să stăm pentru vecie cu picioarele în două bărci. A sosit timpul în care fiecare dintre noi va trebui să luăm o hotărâre pentru sau împotriva Lui. De această alegere va depinde destinul nostru veşnic.

  Isus descoperit prin semnul fiarei - 2017. Când Isus va reveni, fie că vei avea sigiliul lui Dumnezeu pe frunte, fie că vei avea semnul fiarei pe mână sau pe frunte. Nu există decât două posibilităţi, două grupări. Terenul neutru pe care mulţi îl ocupăm astăzi urmează să dispară curând. Isus doreşte ca noi să luăm o hotărâre.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...