Articolul precedentOprește-te și miroase trandafirii
  Articolul următorKristi

  Nu ți se va întâmpla nici un rău

  „Cel ce stă sub ocrotirea celui prea înalt, …se odihneşte la umbra celui Atotputernic.” Psalmul 91:1

  Dacă am scoate din Biblie cărţile Daniel şi Apocalipsa şi le-am pune împreună, am obţine o carte de istoria omenirii începând din anul 600 înainte de Hristos şi până la sfârşitul veacurilor. Aceasta va fi o carte de istorie scrisă înainte de a avea loc istoria – aceasta numindu-se profeţie. La începutul acestei istorii există nişte relatări care ţin foarte trează atenţia copiilor. De exemplu, cei trei tineri evrei din cuptorul de foc, Daniel în groapa cu lei, şi scrierea de pe zid. În Daniel 2 există tabla de materii a acestei cărţi de istorie a omenirii. Acolo ni se vorbeşte despre marile imperii ale lumii până la sfârşitul istoriei acestui pământ: Babilon, Medo-Persia, Grecia, Roma, urmată de cele zece regate, şi urmate de împărăţia lui Dumnezeu. Cărţile Daniel şi Apocalipsa sunt destinate timpurilor din urmă.

  Foarte multe detalii din aceste cărţi au de a face cu ultimul imperiu, şi cu venirea lui Isus. Dumnezeu doreşte ca fiecare dintre noi să ştim în mod limpede şi din timp ce subiecte sunt în cumpănă, astfel ca să putem alege în mod înteligent din ce grupare dorim să facem parte.

  Nu cu multă vreme înaintea venirii lui Isus, vor exista trei grupuri pe faţa acestui pământ – unul rece, unul fierbinte, şi unul căldicel (Apocalipsa 3). Dar când va veni Isus, vor fi numai două grupări. Nu vor fi decât cei în clocot, şi cei reci. Cei căldicei vor fi dispărut. Atunci va exista un grup care va purta pecetea lui Dumnezeu pe frunţile lor, şi un alt grup care va avea semnul fiarei pe mână sau pe frunte. Numai două grupuri. Alte descrieri biblice ale acestor două grupări folosesc expresii ca drept şi nedrept, bun şi rău, grâu şi neghină, oi şi capre, şi aşa mai departe. Dar este evident că vor exista două grupări.

  Te-ai gândit din ce grup vrei să faci parte? Îţi dai seama care sunt alternativele? Eşti conştient de faptul că dacă vei face parte din unul din aceste două grupări nu vei putea cumpăra sau vinde? Ştii că vei fi ameninţat cu pedeapsa capitală? Aceasta se va întâmpla grupării care este de partea lui Dumnezeu. Dar cealaltă grupare va suferi cele şapte plăgi, şi-şi vor muşca limbile de durere, iar căldura soarelui îi va frige cu strălucirea ei. La prima vedere se pare că îndiferent de ce alegi sfârşeşti în bucluc! Dar copiilor lui Dumnezeu li s-a dat făgăduinţa că nu-i va ajunge niciun rău. Noi ne putem ascunde în Dumnezeu şi putem găsi siguranţă acolo.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...